Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir."— Sunum transkripti:

1 Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.

2 Bu kavramlar hakkında neler biliyorsunuz?
Evinizde hangi teknolojik araç gereçler bulunmaktadır? Bunlar günümüzdeki hallerini nasıl almış olabilirler? Haberleşme İletişim Teknoloji Yüzyıl Bu kavramlar hakkında neler biliyorsunuz?

3 Bilgisayardan sonra hangi iletişim aracını çizerdiniz?
Karikatür ne anlatmak istiyor?

4 Gelecekte kullanılabilecek bir iletişim aracı tasarlayarak karikatürü yeniden çiziniz.
1) Çizdiğiniz iletişim aracını günümüzde kullanılan diğer iletişim araçlarından ayıran özellikler nelerdir? 2) Sizce çizdiğiniz iletişim aracı toplum yaşamında ne gibi değişikliklere neden olacaktır?

5 Bilinen bilgilerden yararlanarak, daha önce bilinmeyen yeni bilgiye ulaşmaya ne denilir?

6 Yeni bir buluş ortaya koyan, icat yapan kişiye mucit denir.
Evden hızlı çıkmak isteyenler için kaydıraklı kapı ve 3 numara büyüyebilen ayakkabı Mucit nedir?

7 Denizlili mucit Ünal Bay, 'Yörünge' ismini verdiği elektrik enerjisi üretim makinesinin, petrol kimyasalının kullanım alanının tamamen ortadan kaldıracağını ve geleceğin enerjisinin bu sistemle sağlanacağını savunarak destek istedi. Fen lisesi mezunu Ünal Bay, uzun çalışmaları sonucu yaptığı ve 'yörünge' ismini verdiği elektrik enerjisi üretim makinesi ile az bir enerji harcayarak çok büyük bir enerji üretmeyi başardı. Makinenin kendi ürettiği enerji ile çalıştığını belirten Bay, üretilen enerjinin altı aşamadan geçirerek elektrik enerjisine dönüştürdüğünü söyledi. Mucit kim? Ne icat edilmiş?

8

9 Haberleşmenin Tarihsel Gelişimi
1844 yılında Samuel Morse tarafından telgraf hattıyla ilk mesaj gönderilmiştir Dumanla İletişim Posta Güvercini Telgraf Tarih boyunca insanlar uzak yerlerdeki insanlarla haberleşme ihtiyacı duymuşlardır. Haberleşme, insanların her zaman öncelikli gereksinimlerinden birisi olmuştur. Haberleşmenin Tarihsel Gelişimi İletişim nedir? Günümüzde haberleşme için hangi araçları kullanıyorsunuz? Haberleşme nedir?

10 Haberleşmenin Tarihsel Gelişimi
Graham Bell ve Telefon Eski Telefonlar Cep Telefonları Telgraftan sonra haberleşme ve iletişime daha çok önem verildi. Bunun sonucunda Alexsander Graham Bell tarafından telefon icat edilmiştir. Haberleşmenin Tarihsel Gelişimi Cep telefonu iletişim sağlamak dışında hangi amaçlarla da kullanılıyor? Telefonun icadının günlük yaşamımıza etkisi hakkında neler söylersiniz?

11

12 Televizyon hangi amaçlarla kullanılmaktadır?
İlk televizyonlar Renkli Televizyonlar Son Televizyonlar Televizyon 1926 yılında John Logie Baird tarafından icat edilmiştir. Önce siyah beyaz olarak yayın yapan televizyonlar geliştirilerek renkli yayına geçmiştir. Günümüzde ise daha kaliteli ve daha işlevli televizyonlar icat edilmiştir Televizyon Televizyon hangi amaçlarla kullanılmaktadır?

13 Günümüzde internet iletişim dışında hangi amaçlarla kullanılmaktadır?
İlk Bilgisayar Eniac Masaüstü Bilgisayar Dİzüstü Bilgisayar Bilgisayarların icadı ve geliştirilmesi ile günümüzde her evde bilgisayar yer almaya başlamıştır. Bilgisayarla beraber internetin Gelişmesi sonucu iletişim ve bilgiye ulaşım da kolaylaşmıştır. Bilgisayarlar Günümüzde internet iletişim dışında hangi amaçlarla kullanılmaktadır?

14

15 ÖRNEK CÜMLELER Doğru Yanlış
Bilinen bilgilerden yararlanarak yeni bir şeyler üretmeye “İcat” yada “Buluş” denir İcat yapan kişilere mucit denir İcatların hepsi insan yararınadır İcatlar insan yaşamını kolaylaştırmıştır. İcatlar zamanla geliştirilerek günümüze gelmişlerdir

16 Aşağıda verilen bilim adamı-icat eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
DPY 2011 Aşağıda verilen bilim adamı-icat eşleştirmelerinden hangisi doğrudur? Bilim Adamı İcatlar A) John Logie Baird Telgraf makinesinin icadı B) Alexander Graham Bell Telefonun icadı C) Samuel Mors Ampulün icadı D) Edison Televizyonunicadı

17 Buluş ve teknolojik gelişmelerle ilgili,
I. Buluşlar teknolojik gelişmelere yön verir. II. Buluşlar olmasaydı teknolojik gelişmeler olmazdı. III. Teknolojik gelişmeler ile buluşlar insanlar için yarar sağlar. İfadelerden hangileri doğrudur? A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III

18 Buluşlar ve teknolojik gelişmelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Buluşlar, insanların geçmişini etkiler. B) Buluşlar yalnız iş yaşamında kullanılır. C) Teknolojik gelişmeler yeni nesillere aktarılmaz D) Teknolojik gelişmelerden günlük yaşamda yararlanılır

19 Yeni bir buluş ortaya koyan, icat yapan kişiye ne denir.
Mucit

20 İlk bilgisayarın adı nedir?
Eniac

21 Bilinen bilgilerden yararlanarak, daha önce bilinmeyen yeni bilgiye ulaşmaya ne denilir?
Buluş

22 Telefonu kim bulmuştur?
Graham Bell

23 Telgrafı kim icat etmiştir?
Samuel Morse

24 John Logie Baird neyin mucididir?
Televizyon

25 Keşif, Kaşif Nedir? İnsanlar neden bir şeyler icat eder? Teknolojik buluşlar hayatımızı nasıl etkiliyor?


"Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları