Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

K İ MYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJ İ N İ N K İ LOMETRE TAŞLARI 19. yüzyıl sonlarından günümüze kimya, mühendislik ve elektronikteki gelişmeler dünyadaki her.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "K İ MYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJ İ N İ N K İ LOMETRE TAŞLARI 19. yüzyıl sonlarından günümüze kimya, mühendislik ve elektronikteki gelişmeler dünyadaki her."— Sunum transkripti:

1 K İ MYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJ İ N İ N K İ LOMETRE TAŞLARI 19. yüzyıl sonlarından günümüze kimya, mühendislik ve elektronikteki gelişmeler dünyadaki her yerle iletişim halinde olma olanağı sağlar. Yaşam tarzımız son yüzyılda kırsaldan kent yaşamına, kitle eğitiminden elit kesim eğitimine, tarımdan araştırma çalışmalarına tamamen değişmiştir. İnsanların, bilgilerin, yeni fikirlerin ve malzemelerin bir sonraki akımı önemli sosyal değişiklikler getirmiştir. Kimyadaki birçok sonuç, bilgileri tutmak, depolamak ve dağıtmak için ihtiyaç duyduğumuz çoğu iletişim aracına katkı sağlamaktadır. Kablosuz iletişim ve fiber optikler internet ağımızın altyapısını oluşturmaktadır. Silikon kimyası ve yüksek performans polimerler günümüz bilgisayar mikroişlemcilerini kullanılabilir hale getirirler. Filmler, televizyon ve fotoğrafçılık bilgileri depolamada yardım için kimyaya güvenmektedir. Kimyacıların bilimsel başarıları birbirlerinden uzakta bulunan aile bireylerine gezegenin her yerinde birbirleriyle iletişim halinde olma olanağı sağlar. II. 1. İletişimdeki Gelişmeler Telefonun gelişimi Kablosuz iletişim Faks teknolojisi ve kserografi Lazer ve fiber optik II. 2. Bilgisayar Teknolojisi Bilgisayarın gelişimi Yarıiletken teknoloji Silikon çipler ve birleşik devreler Monitör ve ekran teknolojileri Bilgi depolama İletişim uyduları II. 3. Eğlencedeki Gelişmeler Filmler Televizyon Fotoğrafçılık II. 4. Elektronikteki Yenilikler Tüketici elektroniklerinin gelişimi Gelişmiş sentetik malzemeler İletkenler II. BİLGİ VE İLETİŞİMLER

2 A. Graham Bell Afişlerde ilk uzun film sunumu, The Jazz Singer, senkronize şarkı söyleme ve diyaloglar Philo T. Farnsworth ve katot ışın tüpü ENIAC İlk transistor İlk birleşik devre Silikon çip Telstar Kodak-İnstamatik Intel’in 4004 4-bit işlemcisi Chicago şehir merkezinde fiber yükleme Kronoloji 1876 Alexander Graham Bell ilk telefon görüşmesini yapmıştır. 1926 Warner kardeşler senkronize müzik ve ses efektli ilk filmi yapmışlardır. 1926 İlk iki taraflı sesli konuşma Atlantik Okyanusu’ nun diğer tarafına iletilmiştir. 1927 Philo T. Farnworth radyo/televizyon şirketi, bir katot ışın tüp kullanarak ilk televizyon görüntüsünü elde etmişlerdir. 1946 ENIAC, ilk elektronik dijital bilgisayar işleme koyulmuştur. Macaristan doğumlu John von Neumann ENIAC’ın matematiksel-tutarlı detayların modifikasyonunda yer almıştır. 1947 Bell Telefon Laboratuarlarında transistor icat edilmiştir. 1955 Reynold Johnson ilk disk sürücülerini geliştirmiştir. 1958 Teksas Enstrümanlarından Jack Kilby birleşik devreleri (IC) icat etmiştir. 1961 Silikon çipler ilk olarak ortaya çıkmıştır. 1961 Telstar, dünyanın ilk aktif iletişim uydusu yörüngeye yollanmıştır. 1961 Eastman Kodak firması film kartuşlu popüler instamatik kamerayı tanıtmıştır. 1971 Intel şirketi tüketici kullanımı için kendi popüler 4004 4-bit mikroişlemcilerini tanıtmıştır. 1977 Town Chicago ilk ticari fiber-optik iletişim sistemlerini test etmiştir. 1983 Cep telefonları bir seri batarya keşfi doğrultusunda otomatik kablosuz iletişim bağlantısı sonrasında popüler hale gelmiştir. 1984 CD-ROM (sadece hafıza için hazır kompakt disk) kendi kompakt disk (CD) çaları ile birlikte tanıtılmıştır.


"K İ MYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJ İ N İ N K İ LOMETRE TAŞLARI 19. yüzyıl sonlarından günümüze kimya, mühendislik ve elektronikteki gelişmeler dünyadaki her." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları