Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ILETİŞİM ARAÇLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ILETİŞİM ARAÇLARI."— Sunum transkripti:

1 iLETİŞİM ARAÇLARI

2 İletişim Nedir? İletişim genel olarak insanlar arasındaki düşünce ve duygu alışverişi olarak ele alınmaktadır. İletişimin amacı, alan ve veren arasında bilgi, düşünce ve tutum ortaklığı yaratmaktır.

3 Geçmişten Günümüze… Çok hem de çok eskiden insanlar konuşmayı bilmiyorlardı. Kendilerini ifade edemiyorlardı.Bu nedenle insanlar aralarında öğrendikleri bilgileri nasıl anlatıyordu dersiniz ? Öğrenmek istiyorsanız yolculuğumuza başlayalım.

4 Eski İletişim Araçları
Eski çağlardaki insanlar mağaralarda yaşıyorlardı. Mağara duvarlarına resimler çiziyor uzaktaki kabilelere haber vermek için dumanı kullanıyorlardı.

5 Dumanla Haberleşme

6 Mağara Resimleri

7 Daha sonra hiyeroglif adı verilen yazıları bulmuşlardır
Daha sonra hiyeroglif adı verilen yazıları bulmuşlardır.bu yazılar çeşitli harf ve şekillerden oluşuyordu. Daha sonra YAZIYI bulan insanlar yeni bir dönem başlatmışlardır.

8 Yazının bulunmasıyla sırasıyla güvercinle ve mektupla haberleşmişlerdir.bu sırada daktilo,matbaa ve telgraf bulunmuş, iletişim araçları gelişmeye ve yaygınlaşmaya başlamıştır.

9 Daktilo Matbaa Telgraf

10 Daktilo matbaa ve telgrafın icadından sonra Alexsender Graham Bel (Aleksandır Gram Bel) TELEFONU icat etmiştir.

11 Telefon Telefon ilk bulunduğunda resimdeki gibiydi.Daha sonra aşamalar ve yenilikler geçirerek günümüzdeki halini aldı.

12 Günümüzde daha yaygın olarak cep telefonları kullanılmaktadır.

13 İnternet Günümüzde en önemli icatlardan kabul edilen internet,çok büyük bir ağdır.Görüntülü görüşme, yazışma vb.(ve benzeri) gibi şeylerin yapılmasına imkan sağlar.

14

15 Geçmişten günümüze gelişip artan iletişim araçları;basit ve ilkel yöntemlerden görüntülü görüşmeye kadar ilerlemiştir.

16

17 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM !!!
Hazırlayan: ASLI ÖZYİĞİT


"ILETİŞİM ARAÇLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları