ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERAM TİCARET MESLEK LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Advertisements

DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
ÇORUM ANADOLU TİCARET VE TİCARET MESLEK LİSESİ
TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÇANAKKALE MEHMET AKİF ERSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Bilişim Teknolojileri Alanı
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSELERİ
EYMİR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ALAN TANITIMLARI
Muhasebe yardımcı elemanı; kişi, kurum ve kuruluşlarla ilgili yasal defterlerle belgeler hakkında bilgi sahibi olan, bu belgelerle muhasebede kullanılan.
Esenbey Çok Programlı Anadolu Lisesi
ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
WEB PROGRAMCILIĞI.
BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Veri Tabanı Programcılığı
D.G.S. DİKEY GEÇİŞ SINAVI REHBERİ
YGS-LYS VE TERCİH İŞLEMLERİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
Sandıklı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
Okulunuzun adını aşağıya yazınız
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu.
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Gazeteci çetin altan mesleki ve teknik anadolu lisesi 2014 / 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI bayraklI – 2015.
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MESLEK SEÇİMİ SUNUMU HAZIRLAYAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN EBRU GÖKER.
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ.  Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya.
Muhasebe Finansman Bilişim Teknolojileri Bilgisayarlı Muhasebe Web Tasarım ve Programlama Sivil Havacılık Yer Hizmetleri.
ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni. Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda.
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Sunum transkripti:

ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI

Meslek Liseleri Mezuniyet sonrası kariyer seçenekleri Bu okullardan mezun olanlar Teknisyen unvanı ile kendi alanları ile ilgili yerlerde çalışabilecekleri gibi kendi işyerlerini de açabilirler. YGS/LYS puanları ile 4 yıllık fakültelere yerleşebilirler. Alanlarıyla ilgili 2 yıllık meslek yüksek okullarına ek puan alarak yerleşebilirler. Daha sonra meslek yüksekokulundan öğrenciler isterlerse Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı olurlarsa 4 yıllık bölümlere Geçiş yapabilirler.

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI

İŞ BULMA İMKÂNLARI Sekreterlik mesleğinin iş imkânları, iş alanlarının sayısı kadar geniştir. Sekreterler hemen hemen her iş alanının da iş bulma imkânına sahiptirler. İşletmeler hangi işi yaparlarsa yapsınlar işlerini büro ortamında yürütmektedirler. Bürolarda yazışmalardan makine kullanımına kadar birçok iş sekreterler tarafından yürütülmektedir. Ayrıca her ticari kuruluş, dosyalama ve arşivleme yapmak zorunda olduğundan bu işleri de sekreterler yapmaktadır.

Eğitim ve Kariyer İmkanları Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı meslek yüksek okullarının ilgili bölümleri ile lisans düzeyinde Büro Yönetimi Öğretmenliği bölümlerinde bulunmaktadır. Kurumlar, başarılı gördükleri sekreter ve yönetici asistanlarını destekleyen bir takım eğitimler vererek daha fazla yetki ve sorumluluk üstlenmelerini sağlamaktadırlar.

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

Eğitim ve Kariyer İmkanları Bu okullardan mezun olanlar meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerine sınavsız geçiş yaparak ön lisans düzeyinde eğitim alırlar. Ön lisans programını tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde alanları ile ilgili lisans programlarına geçebilirler. Bu eğitimden sonra ÖSYM’nin yapacağı sınav neticesinde başarılı olanlar lisans düzeyinde eğitim de alabilirler.

İŞ BULMA İMKÂNLARI Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.

ADALET ALANI

Eğitim ve Kariyer İmkanları Mezunları, Öğrenci Seçme Sınavına (YGS, LYS) katılma hakkına sahiptirler. Sınavsız olarak Adalet Meslek Yüksekokullarına geçebilmektedirler. Bu okullarda meslek dersleri ağırlıklı olup, ortak dersler ile desteklenmiş Adalet Alanı Zabıt Kâtipliği Programı uygulanmaktadır. Uygulanan programlar ile öğrencilere, alanı ve mesleği ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, yeniliğe ve değişime uyum sağlayabilen, çevresindeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, hedeflerini belirleyip bunlara ulaşmak için girişimlerde bulunabilen, yaratıcı, gelişime ve eleştiriye açık ve meslekî yeterliklere sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmiştir.

İŞ BULMA İMKÂNLARI  Adalet bölümü mezunlarının mezun olduktan sonra yapabileceği işler şunlardır: -Üniversite mezunu oldukları için Ön Lisans KPSS’ye girilerek memur olarak atanabilirler. -Mezun olduktan sonra isteğe bağlı olarak, icra müdürlüğü sınavına girerek icra müdürü veya icra müdür yardımcısı olabilirler. -Zabıt katipliği için başvurabilir ve zabıt katibi olarak çalışabilirler. -Alanla ilgili özel sektörde çalışma imkanına sahipler.

Bilişim Teknolojileri Alanı Bir öğrenci Bilişim Teknolojileri Bölümüne geldiğinde okuyabileceği 4 dal mevcuttur. Bölüm dalı okul tarafından seçilir. Bu dallar aşağıdaki gibidir:  1-Ağ İşletmenliği 2-Web Programcılığı 3-Veri Tabanı Programcılığı 4-Bilgisayar Teknik Servisi  Bilişim Teknolojileri Bölümüne Gelen Öğrencide Olması Gereken Özellikler;  1-Bilgisayar ve teknolojiye ilgi duyması, 2-Sayısal ve mantıksal zekâsının iyi olması, 3-Sabırlı, dikkatli ve araştırmacı kişiliğe sahip olması, 4-Analitik düşünebilmeli yani bir sorunu ayrıştırarak ve sorunun köküne inerek irdeleyebilmeli, 5-Sistemli düşünebilme ve yaratıcı düşünce gücüne sahip olabilmelidir.  Bir öğrencide yukarıdaki özellikler mevcut ise Bilişim Teknolojileri Alanında başarılı olacağı aşikârdır.

Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim Teknolojileri Dallarını Kısaca Özetleyecek Olursak;  1-Ağ İşletmenliği Bilgisayarın donanım ve yazılım eğitiminin yanında, ağ sistemleri ve ağ kurulumları ağırlıklı eğitim almaktadır.  2-Web Programcılığı Bu dalda ise öğrencilere 10.sınıftan itibaren programlama mantığı verilmeye başlanır. Donanım derslerinin daha az olduğu bu alanda daha çok web programcılığı yani internet sitesi tasarlama ve programlama üzerine odaklanmış bir daldır. Bu daldan mezun olan öğrenciler mezun olduğunda; donanımsal sorunları çözebilmesinin yanı sıra grafik animasyon gibi görsel tasarım programları ile web sitesi tasarlayabilmekte ve programlayabilmektedir. 3-Veri Tabanı Programcılığı Bu dalda da bilgisayar sistemlerinin donanımsal ve yazılımsal kurulumu öğretilir. Ancak daha ağırlıklı eğitim ise dal isminden anlaşılacağı gibi veri tabanları ile ilgilidir. Yani veri tabanı tasarlayabilme, programlayabilme aynı zamanda veri tabanı oluşturma, yönetme ve veri tabanı programcısı olarak yazılım geliştirebilmektedir. Yine veri tabanlarının bakımlarını ve yedek alma işlemlerini yapabilmektedir.

Bilişim Teknolojileri Alanı 4-Bilgisayar Teknik Servis İsminden de anlaşıldığı gibi bilgisayarda oluşabilecek donanımsal ve yazılımsal arızaları giderme, bilgisayar sistemlerini kurma, bilgisayar montajı yapabilme gibi eğitimler verilir. Bilişim Teknolojileri Alanı Okuyan Öğrencinin Avantajları: Öncelikle şunu belirtmek gerekir, bu meslek hem günümüzün hem de geleceğimizin vazgeçilmez meslekleri arasında yer alır. Çağımızda hızına yetişemediğimiz teknolojik gelişmeler yaşanmaktadır. Teknoloji hayatımızın bir parçası haline gelmiş bulunmaktadır. Hal böyle olunca teknolojiden anlayan, teknolojiyi etkili kullanabilen ve kullandırtabilen iş gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Dolayısıyla iş imkânı oldukça fazladır. Bir öğrenci bilişim teknolojileri bölümünde okuyorsa, okurken bile harçlığını çıkarabilecek yeteneğe ve bilgiye sahip olabilmektedir. 10.Sınıfta Format atma yani işletim sistemlerini kurma, bilgisayarın donanımsal sorunlarını çözebilme gibi becerilere sahip olurlar. Bu sorunlar çevremizde sıkça karşılaşılan ve çözüm bekleyen olaylardır. Bu alanda okuyan öğrenciler bu tip işleri belli bir ücret karşılığında yapabilir. Ve yine 11.Sınıfta grafik tasarımı ve web sitesi tasarımı öğrenmektedirler. Günümüzde artık her birey ya da kurumun ihtiyaç listesine giren web siteleri, kendini alanında geliştiren öğrencilerimiz için gelir kapısı olarak karşısına çıkacaktır.