Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik."— Sunum transkripti:

1 Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda kazandıran alandır. Bilişim Teknolojileri alanında ; Veri Tabanı Programcılığı Web Programcılığı Teknik Servis Ağ İşletmenliği dallarında eğitim verilmektedir.

2 Web Programcılığı Dalı; Web tasarım ve grafik animasyon programlarının kurulumu ve web sayfası tasarımı ve yukarıda adı geçen programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmaktadır. Veri Tabanı Programcılığı; Veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapma, yedek alma işlemleri yapılmaktadır.

3 Teknik Servis Dalı; Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, arıza giderme, tamir ve bakım işlemleri, ve kontrol sistemleri devreleri yapma işleri yapılmaktadır. Ağ İşletmenliği; Ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları, geniş ağ sistemleri için yönlendirme ve yönlendirme yönetimi yapma işleri yapılmaktadır

4

5 İş Bulma İmkanları Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarını bitiren her öğrenci, Teknisyen ünvanı ile mezun olur. Sınavsız geçiş ile kendi alanında 2 yıllık bir Meslek Yüksek okulunu bitirerek Tekniker ünvanı alır. Bu ünvanlarla; Türk Silahlı Kuvvetleri yada Emniyet Teşkilatında görev yapabilir. Kamu kurum ve kuruluşları Bankalar Küçük ve orta ölçekli firmaların bilgi işlem merkezleri İnternet üzerinden satış yapan firmalar İnternet yayıncılık şirketleri(web tasarım şirketleri) Bilgisayar tablet telefon satış ve teknik servis hizmeti veren firmalar da çalışabilirler. Ayrıca; 3308 sayılı kanunla mezun olduklarında aldıkları işyeri açma belgesiyle kendi iş yerlerini açabilirler.

6 Gün geçtikçe, gelişen teknolojiden de cesaret alarak, alanında kendini geliştirmiş bir Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencisinin okuldan mezun olduktan sonra çok fazla iş olanağı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü, Teknolojideki her yenilik Bilişim Teknolojileri Alanı Öğrencileri için yeni bir iş alanı anlamına gelmektedir.


"Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları