Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ"— Sunum transkripti:

1

2 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ
Adres : Reşit Galip Cd. İlkadım Sk. No:7 Çankaya/Ankara Tel : Web :

3 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ

4

5 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ
OKULUMUZ ANADOLU MESLEK LİSESİNDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ * GRAFİK VE FOTOĞRAF ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ MESLEK LİSESİNDE GRAFİK VE FOTOĞRAF YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANLARI MEVCUTTUR

6 ANADOLU MESLEK LİSESİ Bu alanlara kayıtlar ilköğretim öğrencilerinin SBS de aldıkları puanlara ve yaptıkları tercihlere göre yapılmaktadır.

7 Grafik ve Fotoğraf alanını tercih etmek ve kayıt hakkı kazanabilmek için SBS’ de puan almanın yanında ilköğretim 6. Ve 7. Sınıfında okutulan “Görsel Sanatlar” adlı dersin yıl sonu notlarının ayrı ayrı en az 4 (iyi ) olması zorunluluğu vardır. Bu alanı seçmek isteyen öğrenciler ve veliler bu duruma dikkat etmek zorundadır.

8 Diğer bölümlere kayıt hakkı kazanmak için SBS ‘de yeterli puanı almak ve tercihte bulunup kayıt hakkı elde etmek gerekmektedir. Kazanılan bölümlere kayıtlar Milli Eğitim Bakanlığının ilan edeceği takvime göre yapılacaktır.

9 MESLEK LİSESİ Meslek Lisesi Yönlendirme sınıfına kayıt olmak isteyen öğrenciler diplomalarının fotokopisi ve dolduracakları ön kayıt formu ile okulumuzdan veya herhangi bir bilgisayar ile internet üzerinden sitesinden müracaat edeceklerdir. Yapılan değerlendirme sonucu kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler okulun ilan panosunda ve MEB web adresinde ilan edilecektir.

10 Meslek liselerine kayıt olmak isteyen öğrenciler internet üzerinden tercih yaparken birden fazla okulu tercih edebilirler.

11 Meslek lisesi Yönlendirme sınıfından 10
Meslek lisesi Yönlendirme sınıfından 10. sınıfa geçen öğrenciler alan seçimi yapmaktadır. Okulumuz meslek lisesi bünyesinde 2009/2010 Öğretim yılında ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ,GRAFİK VE YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ mevcuttur. Başka alanlarda okumak isteyenler Ağustos 2010 den itibaren alan tercihlerini içeren dilekçelerini okumak istedikleri alanların bulunduğu liselere verebilecektir.

12 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Çağın gerektirdiği ve her alanda kullanıma giren bilgisayarın yapısını bilen, montaj düzeyinde bilgisayar üretimi yapabilen, hizmet ve üretim sektörlerinin sorunlarına bilgisayarlı çözümler getiren, eğitim ve destek hizmeti sağlayan, bilgisayar donanım-yazılım bütünlüğünü bilen, alanı ile ilgili yenilikleri takip eden kaliteden sorumlu teknik elemanlar yetiştiren bir alandır Bu alanı başarı ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler, kamu ve özel kesime ait iş yerlerinde teknik eleman olarak çalışabilir veya kendi iş yerlerini açabilirler.

13 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

14 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ
GRAFİK VE FOTOĞRAF Tasarım; ürüne dönüştürülmesi istenen Grafik bir işin, problem tanımından yada gereksiniminden başlayarak, tasarlama aşamalarında, teknolojinin olanaklarını kullanabilen, mesleki bilgi ve becerileri ile çağın gerektirdiği üretimi yapıp pazarlayabilen, kendi iş yerini kurabilen, sektörün beklentileri doğrultusunda kaliteli hizmet sunabilen, iş yerinde ve çevresiyle uyum içerisinde çalışabilen nitelikli bireyleri yetiştiren alandır.

15 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ
FOTOĞRAF VE GRAFİK Bu alanın; Yardımcı Grafiker dalını başarı ile bitirerek, teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler yabancı dil bilirler, görsel medya, basın-yayın, bilgisayar teknolojileri, fotoğraf, sinema, film, multimedya, matbaacılık, grafik tasarım ve reklam ajansları ile tanıtım ve reklam sektöründe tasarım bölümlerinde teknik eleman olarak çalışabilir veya kendi iş yerlerini açabilirler.

16 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ

17 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

18 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

19 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı giderek yaygınlaşan okul öncesi eğitim kurumlarına ara kademede nitelikli ve eğitimli yardımcı personel yetiştiren bir alandır. Bu alanda “Erken Çocukluk Öğretmen Yardımcısı” ve “Özel Eğitim Kurumlarında Öğretmen Yardımcısı” dallarında eleman yetiştirilmektedir. Alanında 4 yıllık eğitim alan öğrenciler ; 0 – 12 yaş çocuklarının gelişim özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinmeleri konusunda bilgi sahibi olma, çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim programını uygulama, özel eğitimde çocuğun sahip olduğu özür grubuna uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterlilikleri kazanırlar.

20 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Son sınıfa geçen öğrenciler haftanın üç günü alanları ile ilgili işletmelerde staj yaparlar. Alanını başarı ile tamamlayarak, yardımcı öğretmen unvanı ile mezun olan öğrenciler okul öncesi eğitim veren kurumlarda yardımcı öğretmen olarak çalışabilirler, istedikleri takdirde çocuk gelişimi ve eğitimi ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Veya ÖSS de başarılı oldukları takdirde bölümlerinin devamı olan fakültelere ek puan alarak gidebilirler.

21 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
Okulumuza bağlı faaliyet gösteren Uygulama Anaokulumuz Uğur Mumcu Caddesi Çayhane Sokak No: 57’de hizmet vermektedir.

22 BÖLÜMLERDE OKUTULAN DERSLER İNCELENDİĞİNDE, GENEL LİSE KONULARININ TAMAMINA İLAVE OLARAK HER BÖLÜM KENDİ ALANI İLE İLGİLİ MESLEK DERSLERİNİ OKUMAKTADIR. OKULUMUZDA İKİLİ EĞİTİM YAPILMAKTADIR. SABAHÇI GRUBUN DERSLERİ 07:45 DE BAŞLAYIP ÖĞLEN 13:35 DE SONA ERMEKTEDİR. ÖĞLECİ GRUBUN DERSLERİ İSE 13:45 DE BAŞLAYIP DE SONA ERMEKTEDİR.

23 OKULDAKİ BİLGİSAYAR, BÖLÜMLERİNDE BAŞARILI OLABİLMEK İÇİN ÖZELLİKLE MATEMATİK, FİZİK GİBİ SAYISAL İÇERİKLİ DERSLERİN BAŞARILMASI GEREKLİDİR. BU BÖLÜMLERDE OKUTULAN MESLEK DERSLERİNİN ALT YAPISI TAMAMI İLE SAYISAL KAVRAMLARI ANLAYABİLME, SAYILARLA PROBLEM ÇÖZME GÜCÜNE BAĞLIDIR.

24 GRAFİK BÖLÜMLERİNDE BAŞARILI OLMAK İÇİN TEMEL PERSPEKTİF (CİSİMLERİN ÜÇ GÖRÜNÜŞLÜ ÇİZİMİ) KONULARINDA BAŞARILI OLMAK GEREKMEKTEDİR. BU BÖLÜMLERDE BAŞARILI OLMAK İÇİN YÜKSEK DÜZEYDE EL BECERİSİNE, DİKKAT VE TİTİZLİĞE İHTİYAÇ VARDIR.

25 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANINDA BAŞARILI OLABİLMEK İÇİN ARAŞTIRMA VE YENİLİKLERE AÇIK OLMAK, KİTAP OKUMAYI SEVMEK, İLETİŞİM BECERİLERİNE SAHİP OLMAK, ÇOCUKLARI SEVMEK VE ÇOCUĞUN GELİŞİMİNİN ÖNEMİNİN FARKINDA OLMAK GEREKLİDİR.

26 OKULUMUZ BÖLÜMLERİNDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER KENDİ BRANŞLARIYLA İLGİLİ İŞLETMELERDE RAHATLIKLA İŞ BULABİLMEKTEDİR.

27 OKULUMUZ MEZUNLARININ ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA BAŞARI DURUMLARI; MEZUN OLDUKLARI BÖLÜMLERİ TERCİH ETTİKLERİNDE ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA BAŞARILI OLMALARI MÜMKÜNDÜR ÖSS DE MEZUNLARIMIZIN % 50’Sİ İKİ YILLIK MESLEK YÜKSEK OKULLARINA YERLEŞMİŞTİR.

28 OKULUMUZ ÖNCELİKLE NİTELİKLİ ARA ELAMAN YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMAKTADIR
OKULUMUZ ÖNCELİKLE NİTELİKLİ ARA ELAMAN YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMAKTADIR. BÖLÜMLERİMİZDEOKUYAN ÖĞRENCİLER MESLEKLERİNİ ÖĞRENMİŞ OLARAK OKULUMUZDAN MEZUN OLMAKTADIR. AKADEMİK BAŞARISI YÜKSEK ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTE SINAVLARINA GİRİP BAŞARILI OLMASI MÜMKÜNDÜR. SON SINIFA GEÇEN ÖĞRENCİLER HAFTANIN 3 GÜNÜ İŞETMELERDE STAJ YAPARAK ASGARİ ÜCRETİN 3/1 INDEN AZ OLMAMAK ÜZERE PARA KAZANABİLİRLER.

29 GEÇEN YIL OKULUMUZA KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN MİNUMUM OKS PUANLARI VE
MESLEK LİSEMİZE KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN MİNUMUM DİPLOMA NOTLARI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMİŞTİR.

30

31 ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER… Adres : Reşit Galip Cd. İlkadım Sk. No:7 Çankaya/Ankara Tel : Web :


"ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları