Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Muhasebe Finansman Bilişim Teknolojileri Bilgisayarlı Muhasebe Web Tasarım ve Programlama Sivil Havacılık Yer Hizmetleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Muhasebe Finansman Bilişim Teknolojileri Bilgisayarlı Muhasebe Web Tasarım ve Programlama Sivil Havacılık Yer Hizmetleri."— Sunum transkripti:

1

2

3 Muhasebe Finansman Bilişim Teknolojileri Bilgisayarlı Muhasebe Web Tasarım ve Programlama Sivil Havacılık Yer Hizmetleri

4

5

6 Okulumuzda 24 Derslik 7 Bilgisayar Laboratuarı – 2 Atölye Konferans Salonu Kütüphane Hobi Odası (Satranç ve Puzzle Odası) Halk oyunları salonu Voleybol ve Basketbol Açık Sahası bulunmaktadır.

7 İlçe Merkezine 11 Km, İl merkezine 16 Km uzaklıktadır. Okulumuza Sıhhıye Ulus Gençlik parkı önünden 393 nolu belediye otobüsü ve Ulus Bent deresi minibüs duraklarından dolmuşla gelmek mümkündür. Ayrıca 312 nolu belediye otobüsü ile 20 metre uzaklıkta inecek şekilde ulaşmakta mümkündür. Altındağ İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Peyamitepe İlkokulu Kültür Merkezi Hüseyin Gazi Son Durak Hüseyin Gazi Son Durak

8

9

10

11

12

13 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Bilişim Teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir.

14  Ülkemizde Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Programında;  1. Bilgisayar Teknik Servisi,  2. Veri Tabanı Programcılığı,  3. Web Programcılığı,  4. Ağ İşletmenliği dalları yer almaktadır.

15 Web Programcılığı Dalı  Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sitesi tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

16  Bilişim Teknolojileri Alanı'ndan mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;  Web Programcılığı Dalı mezunları: Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında. Mezunların Dallara Göre İstihdam Alanları

17  Basım ve yayın teknolojileri  Bilgi güvenliği teknolojisi  Bilgi yönetimi  Bilgisayar operatörlüğü  Bilgisayar programcılığı  Bilgisayar teknolojisi  Coğrafi bilgi sistemleri  İnternet ve ağ teknolojileri  Pazarlama Bilgisayar Alanının Sınavsız Geçiş Yapabileceği Bölümler

18  Bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri-YGS-1  Bilişim sistemleri ve teknolojileri-YGS-1  İşletme bilgi yönetimi-YGS-6  Yönetim bilişim sistemleri-YGS-6  Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği- YGS-1 Bilgisayar Alanının Ek Puan Alarak Gideceği Bölümler

19  Bilgisayar Mühendisliği-YGS-1  Elektrik-Elektronik Mühendisliği-YGS-1  Yazılım Mühendisliği-YGS-1 Bilgisayar Alanının Teknoloji Fakültelerinde Gideceği Bölümler

20  Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanında görev yapan 6 Bilişim Teknolojileri öğretmeni,  Bilişim derslerinde kullanılan 5 Bilişim Laboratuvarımız bulunmaktadır. Altındağ İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı

21

22 1-) Muhasebe Finansman Alanının Tanımı Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan bilgisayarlı muhasebe, dış ticaret ofis işlemleri, finans ve borsa hizmetleri dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veren bir alandır.

23 2. Muhasebe ve Finansman Alanının Amacı:  Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan mesleklerde sektörlerin ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

24 3. Dal Programları: 3.1. Bilgisayarlı Muhasebe:

25 Tanımı: Muhasebecilik mesleğinin gerektirdiği, ticari işletmelerin faaliyetlerine ait belgelerin tasnif, kayıt, dosyalama ve arşivleme işlemlerini bilgisayar ortamında yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Bilgisayarlı muhasebe elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

26 Görevleri  Hesap planı sistemini oluşturmak.  Beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlamak.  Beyannameleri düzenlemek.  Bilgisayar kullanmak.  Defterleri tutmak.  Firmanın kredi ve cari hesap durumunu kontrol etmek.  Koordinasyon sağlamak.  Yazışma ve raporları yazmak.  Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR bildirgelerini hazırlamak.

27 Meslek Elemanında Aranan Özellikler Meslek ile ilgili bilgi birikimi ve becerilere sahip olmak Dikkatli olmak Dürüst olmak Etkili ve güzel konuşmak Güler yüzlü olmak İnsan ilişkilerine özen göstermek Ekip çalışmasına uygun olmak Yeniliklere açık olmak Sır saklayabilmek İşleri zamanında bitirmek İş yeri çalışma prensiplerine uygun davranmak Mesleği ile ilgili etik ilkelere uygun davranmak

28 Çalışma Ortamı Ve Koşulları  Muhasebe hizmetleri genellikle büro ortamında yürütülmektedir. Temiz büro ortamlarında, işçi sağlığı ve işçi güvenliği açısından önemli bir risk bulunmamaktadır. Muhasebe de kullanılan bildirge ve beyannameler günlü olduğundan, vergi ve yükümlülükler yerine getirilirken zaman çok önemlidir. Yükümlülüklerin gününde yerine getirilmesi zorunludur.

29 EĞİTİM SÜRESİNCE  3308 sayılı “Mesleki Eğitim Kanunu” gereğince, işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere, işletmelerce asgari ücretin %15 veya %30’undan az olmamak üzere ücret verilir. Eğitim gören öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalıkları ile ilgili sigorta primleri devletçe karşılanır. Öğrenciler, mesleki eğitim yaptıkları işletmelerin sosyal imkânlarından faydalanır.

30 EĞİTİM SONRASI  Bilgisayarlı Muhasebe Elemanlarının kazanç durumları, çalıştıkları işyerlerinin büyüklüğüne, meslek mensuplarının tecrübesi göre değişiklik arz eder. Yapılan araştırmalarda meslek mensuplarının kazanç durumları asgari ücret ile asgari ücretin 4 katı oranında değişiklik gösterdiği gözlemlenmiştir.

31 İş Bulma İmkanları  Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.

32 MESLEKTE İLERLEME

33

34

35 MESLEKİ EĞİTİMDE İLERLEME Meslek liselerinin “Muhasebe ve Finansman” alanı Bilgisayarlı Muhasebe dalından mezun olanlar istedikleri takdirde;

36 Bankacılık ve Sigortacılık, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Dış Ticaret, Emlak ve Emlak Yönetimi, Hava Lojistiği, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Kooperatifçilik, Lojistik, Marina İşletme,  Marka İletişimi,  Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası,  Muhasebe ve Vergi Uygulamaları,  Pazarlama,  Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi,  Posta Hizmetleri,  Sağlık Kurumları İşletmeciliği,  Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği,

37 Maliye önlisans programlarına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Ortaöğretim başarı puanları, okul türleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgeleri (METEB) ve mezuniyet yılları dikkate alınarak programların kontenjanları dahilinde yerleşebilirler.  Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri,  Sosyal Güvenlik,  Tarımsal İşletmecilik,  Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi,  Turizm ve Seyahat Hizmetleri,

38 Bu alandan mezun olanlar ÖSYM tarafından yapılan YGS’ ye girip başarılı oldukları takdirde üniversitelerin Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Uluslararası Finans, Bankacılık ve Finans (YO), Bankacılık ve Sigortacılık (YO), Sermaye Piyasası (YO), Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme (YO), Sigortacılık (YO), Sigortacılık ve Risk Yönetimi (YO), Uluslararası Finans (YO), Gümrük İşletme (YO), Uluslararası Ticaret (YO), Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (YO), Uluslararası Ticaret ve Lojistik (YO), Muhasebe (YO), Muhasebe Bilgi Sistemleri (YO), Muhasebe ve Finansal Yönetim (YO)

39  Bölümlerin tercih ederlerse Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları (AOBP) ek bir katsayı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenmekte, böylece diğer alanlardan mezun olanlara göre öncelik kazanmaktadırlar.

40 İŞ HAYATINDA İLERLEME  Eğitim sürecinde, yeterlik sertifikalarını alarak ve sektörde iş başında eğitimini tamamlayarak muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde kariyer yapabilirler. İş yerlerinde belli bir süre çalışarak idari yönden de ilerleme sağlamaları mümkündür. Ayrıca, 3568 Sayılı Kanun ile düzenlenmiş olan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir unvanlarını da belirli çalışma şartlarını yerine getirerek alabilirler.

41 Eğitim Süresi:  Alan programının toplam eğitim süresi, 9. sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, Muhasebe ve Finansman alanı haftalık ders çizelgesi, dersler ve modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

42

43

44 Okulumuzda 2 muhasebe atölyesi 2Muhasebe laboratuarı bulunmaktadır. Muhasebe Sınıfı olarak. 10 sınıf = 4 11 sınıf = 5 12 sınıf = 4 Eğitim öğretim görmektedir. 12 Muhasebe öğretmeniyle eğitim verilmektedir.

45

46

47

48 Sivil Havacılık Alanı Yer Hizmetleri Dalı 2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde eğitim hayatına başlayacaktır. Sivil Havacılık Alanı Yer Hizmetleri Dalının temel amaçları alana ait kuramsal ve uygulamaya dönük kapsamlı içerik bilgisine sahip bireyler yetiştirmektir. Ülke politikaları çerçevesinde hemen hemen her ilde bir havalimanı açılması ve ülkemizde havalimanı yer hizmetleri sunan işletmelerin hızla küreselleşerek dünyanın çeşitli yerlerindeki havalimanlarının işletme hakkını devralması sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün sürekli olarak artmasını da beraberinde getirmektedir. Bu anlamda, etkin rol oynayabilecek, dinamik, yenilikçi ve değişime açık, ulusal ve uluslararası düzeyde saygın, evrensel değerlere sahip lider bir eğitim programı olmak amaçlanmıştır. Bu alanı başarılı bir şekilde tamamlayarak, dal yeterliliklerini sağlayan öğrencilerin çalışma alanları; Havalimanı yer hizmetleri işletmelerinin tüm ilgili departmanları. Bilet satış vb. alanlarda faaliyet gösteren tüm acente benzeri işletmeleri. Yer hizmetleri benzeri hizmetler sunan turistik tesisler. Yer hizmetleri ile ilgili hizmet sunan danışmanlık ve eğitim kuruluşları.

49 İnsanın birey ve toplum olarak mutlu olmasının iki genel çıkar yolu vardır. Bunların birincisi daha çok çalışmak, ikincisi ise insanları sevmektir.

50 http://metefankara.meb.gov.tr Mesleki Bilgi Portalı

51 ATP ve AMP meslek alanlarına ait tercihlerin velilerce e-okul üzerinden yapılması… (E-okul üzerinden yapamayan veliler ek-1 ve ek-2 formlarının doldurulması.) 18-29 Mayıs 2015 Tercihlerin Yapılması Anadolu Teknik / Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu 2015

52

53 Altındağ İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tanıtım Yönlendirme Ekibi http://altindagtml.meb.k12.tr Tel : 312 376 02 50


"Muhasebe Finansman Bilişim Teknolojileri Bilgisayarlı Muhasebe Web Tasarım ve Programlama Sivil Havacılık Yer Hizmetleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları