Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI"— Sunum transkripti:

1 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIM SUNUSU

2 MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ:
Dünyada bütün sektörlerde hızlı bir büyüme ve gelişme yaşanırken bunun sonucunda yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. ''Değişen dünya koşulları, eğitimi ve bilgiyi her şeyin önüne geçirmiştir. Ülkemizin çeşitli mesleki alanlarında eğitilmiş, teknolojiyi kullanma becerisi kazanan kalifiye elemanlara şiddetle ihtiyacı bulunmaktadır.

3 Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu ihtiyaca yöremizde cevap veren kurumlardan biridir. Bütün gayretimiz, gençlerimizi çağın gerektirdiği her türlü bilgi donanımı ve beceriyle zenginleştirerek, yaratıcı, üretken, bilgiyi hayatının içinde kullanabilen nesiller yetiştirmek.

4 OKULUMUZDA BULUNAN ALANLAR
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Yaşlı ve Bakım Hizmetleri Alanı Bilişim Teknolojileri Alanı

5 Okulumuzda bulunan bu alanlar 9. sınıf sonunda tercih yapılarak; 9
Okulumuzda bulunan bu alanlar 9.sınıf sonunda tercih yapılarak; 9.sınıfın %60 ortaokul ortalamasının %40 alınarak alan seçimi yapılır. Yapılan alan seçimi sonrası 10. sınıf itibari ile meslek alanlarına yönelik eğitim alırlar. 11. sınıfta her alan öğrencisi dal seçimi yapar. 10. sınıf seviyesinden itibaren meslek dersleriyle beraber kültür dersleri de verilir. Fakat diğer Anadolu liselerine göre ders sayısı düşüktür. Okulumuzda verilen eğitimin temel amacı bünyesinde bulunan alanlar doğrultusunda iş hayatına hazırlamaktır.

6 Giyim Üretim Teknolojisi

7 ALANIN TANIMI: Giyim Üretim Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

8 ALANIN AMACI: Giyim Üretim Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

9 ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER DALLARI
  Hazır Giyim Model Makineciliği ( okulumuzda seçilen dal)   Erkek Giyim Modelistliği   Çocuk Giyim Modelistliği   İç Giyim Modelistliği   Kadın Giyim Modelistliği   Deri Giyim   Kadın Terziliği   Erkek Terziliği   Kesimcilik

10 NEDEN GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜNÜ SEÇMELİYİM

11 Günümüzde, tüm ülkelerde genç ve yetişkin bireylerin istihdama geçişlerinde mesleki eğitim etkili bir araç olarak kullanılmaktadır. İş gücünün ekonomiye daha fazla katkı sağlaması eğilimi, istihdam amaçlı mesleki eğitimin önemini artırmıştır.

12 Giyim üretim teknolojisi sektörü emek yoğun karakteri nedeniyle on binlerce iş yerinde, yüz binlerce kişiye istihdam sağlamaktadır

13 Giyim üretim teknolojisi sektöründe, yaklaşık 4 milyon kişi çalışmaktadır. Vasıflı iş gücü ihtiyacı; bu alanda eğitim veren yaygın eğitim ( Halk Eğitim Merkezleri, Mesleki eğitim merkezleri) orta öğretim( Meslek liseleri) ve yüksek öğretim kurumlarından karşılanmaktadır.

14 BU BÖLÜMDEN MEZUN OLDUKTAN SONRA NERELERDE ÇALIŞABİLİRLER
Atölyeler Hazır Giyim İşletmeleri, Modaevi-Butik, gibi yerlerde çalışarak veya kendi iş yerlerini açarak hayatlarını kazanabilirler.

15 meslek yüksek okullarının;
Giyim Üretim Teknolojisi Moda Tasarımı Moda Yönetimi Tekstil Teknolojisi Deri Konfeksiyon Deri Teknolojileri Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu

16 Halıcılık ve Kilimcilik Ayakkabı Tasarım ve üretimi
Geleneksel El Sanatları Kumculuk ve Takı Tasarımı .

17 Üniversite giriş sınavında başarılı oldukları takdirde;
Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmenliği, Moda Tasarımı Öğretmenliği Moda tasarımı Tekstil tasarımı Görsel Sanatlar (Resim) Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Hazır Giyim Öğretmenliği lisans ( 4 yıllık) programlarına devam edebilirler. Ayrıca Tekstil Mühendisliğine de geçiş yapma hakkına sahiptirler.

18 OKULUMUZDAN MEZUN OLANLAR:
2 Yıllık yüksekokullara ek puanla gidebilirler. İşe alınırken mesleki alanınızdan dolayı önce tercih edilirler. Alanınızla ilgili işyeri açabilirler.


"MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları