EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
EK DERS UYGULAMA REHBERİ. GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Kullanıcı adı ve şifre için ö ğ renci bilgi.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
Mal ve Hizmet Alımları Bildirimi (BA) ve Mal ve Hizmet Satı ş ları Bildirimi (BS) Formu NE ZAMAN GÖNDER İ L İ R? Ba ve Bs formlarını aylık dönemler halinde.
Bir asistanın, asistanlık dönemimdeki bilgilerinin sistem üzerinden takibinin yapılmasını sağlamak.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ.
Cihan Toprak Begüm Kökçü.  Planlama aşamasında, projenin hedeflerini gerçekleştirmek için uygulanabilir bir plan yapılır. Bunu yapmak için, projenin.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN E-BİLDİRGE İŞLEMLERİ
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
BİLGİSAYARINIZA E-İMZA ÜRETİMİ İÇİN
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
KALİTE İZLEME VE DEĞERLENDİRME SÜRECİNDE OKUL MÜDÜRÜ KALİTE BİRİM SORUMLUSU MÜNFERİT BİRİMLERİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI.
APP INVENTOR Emre ANLAR.
Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
GARSON/VALE ÇAĞRI SİSTEMLERİ KURULUM
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ
NERO NEDİR NASIL KURULUR ?
KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 PENCERESİ Beyannamelerde yer alacak.
Altera ile proje hazırlama
BAPSİS ÜZERİNDEN ARA RAPOR VE SONUÇ RAPORUNUN YÜKLENMESİ
Temel Bilgi Teknolojileri
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
XPEECH S Serisi CDR Kayıtları
Pirelli Kurulum Eğitimi yapacağımız tarihi de yazalım.
BAP Otomasyonuna girmek için aşağıdaki butona tıklayınız.
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
LİKİT KARŞILIĞI ÖDENEK KAYDI
ÖĞRENCİ İŞLERİ SİSTEMİNE GİRİŞ
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
SUNUM PROGRAMLARI (Bölüm 2)
OUTLOOK 2010 (E-POSTA YÖNETİM PROGRAMI)
İŞLETİM SİSTEMİNDE TEMEL KAVRAMLAR
E-BÜTÇE TENKİS OLUŞTURMA
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
Veritabanından Raporlama Yapmak
Eğitim-Öğretim İzleme ve Değerlendirme Sistemi
Eğitim-Öğretim İzleme, Değerlendirme Sistemi
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
UZEM KULLANIM KILAVUZU
E-DEVLET ANTRENÖR KURSU
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
e-Rapor – Yatağa Bağımlı Kişiler için Tek Hekim Raporu
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Defter Beyan Sistemi Başvurusu
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
ERP SÜREÇ BİLGİSİ İSMAİL ALTIN / BURSA.
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
TURNITIN programında tez tarama
EBA‘ ya Test Yükleme, Öğrenciye Gönderme Ödev Takibi ve Paylaşma
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
OKUDUKÇA WEB SAYFASI VE ANDROİD UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU
ÇEKMECE KULLANIMI Çekmeceye Aday Ekleme Adayı Çekmecede Görüntüleme
Karşıt evrakları hazırlama programı sunumu
Sunum transkripti:

EK DERS UYGULAMA REHBERİ

GIRIŞ EKRANı Sisteme giriş için adresi kullanılmaktadır. Ö ğ renci bilgi sistemi için kullanılan kullanıcı adı ve parola ile sisteme giriş yapılır.

GIRIŞ EKRANı

AÇıLıŞ EKRANı Açılış ekranı başarılı bir giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekran olarak adlandırılmaktadır. Sisteme ilk kez giriş yapmış ö ğ retim elemanının bilgilerini tanımlaması ve kendini sisteme tanıtması gerekmektedir. Sol menüde bulunan Ek Ders Bildirim Ö ğ retim Üyesi Bilgi Tanımlama Menüsüne tıklayarak bilgilerini tanımlama işlemini başlatabilir.

AÇıLıŞ EKRANı

ÖĞRETIM ÜYESI BILGI TANıMLAMA Burada ö ğ retim elemanının idari görevi bulunmaktaysa idari görev seçimini yapması gerekmektedir. İ dari görevi bulunmuyor ise yok seçene ğ ini seçmelidir. Sistemde otomatik olarak bulundu ğ u akademik ünvanına göre ders yükü otomatik olarak gelecektir.

ÖĞRETIM ÜYESI BILGI TANıMLAMA

EK DERS BILDIRIM GIRIŞI Açılış ekranında sol menüde bulunan ek ders bildirim girişi seçilir. Açılan ekranda bildirim listesi sekmesindeki tam bir hafta seçilerek göster butonu seçilir.

AÇıLıŞ EKRANı

EK DERS BILDIRIM GIRIŞI 2 1

Tam bir hafta seçimini yapıp göster butonuna tıkladıktan sonra Ders Bildirim Girişi sekmesine yönlendirilir. Not: Eksik hafta kesinlikle seçilmemelidir.

EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

Burada bulunan Ekle/Düzenle butonu seçilir. Açılan pencerede ö ğ retim üyesinin vermekte oldu ğ u tüm dersler görüntülenecektir. Seçmiş oldu ğ u tam bir haftanın ders programını dersin günü, dersin saatleri, dersin türü, dersin yükü bilgileri seçilerek tanımlar. Bu tanımlamayı yaparken her güne ait ders bilgileri girilerek kaydet butonu seçilir. Tüm haftanın ders programı yapıldıktan sonra bu pencere x işaretine basılarak kapatılır. EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

Haftanın ders programı hazırlandıktan sonra Şablon Olarak Kaydet Butonu tıklanır. Sonraki aylar için sa ğ üst bölümde bulunan şablondan getir butonuna tıklanarak daha önceki ayda şablon ça ğ ırılır ve ilgili aya getirilip tekrar şablon olarak kaydet butonuna tıklanır. Her yeni ay için mutlaka bu işlem yapılmalıdır. EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

Hafta Kopyala butonu tıklanarak gelen ekranda tüm haftalar işaretlenip kopyala butonuna tıklanır. Burada amaç hafta hafta ders programı hazırlamak yerine hazırlamış oldu ğ umuz haftanın ders programını tüm aya yayarak hızlı bir şekilde tüm ayın ücretlendirme formunu oluşturmaktır. EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

Hafta kopyalama işlemi bittikten sonra Ders Bildirim girişi kısmında ö ğ retim elemanı des yükü kontrol edilir EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

Ders yükü KONTROL ED İ LMEL İ D İ R:

Bildirim Listesi sekmesine geri dönülür. Bu sekmede bulunan Formu Göster butonuna tıklanarak form incelenir.

1 2 3

EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

Form incelendikten sonra hata tespit edilirse form düzenlenebilir. Herhangi bir sorun yok ise mutemete gönder butonu seçilerek mutemede gönderilir.

EK DERS BILDIRIM GIRIŞI

Mutemete gönder tıklandıktan sonra Tüm haftalar taslak veya iade durumunda olmalıdır. Aksi takdirde mutemete gönderemezsiniz. ‘’Tüm haftalar taslak veya iade durumunda olmalıdır’’ hatası ile karşılaşırsınız. Bildirim Listesi Sekmesinde gözüken Durum sütunu boş olan hafta seçilip göster butonuna tıklanır Açılan pencerede istisna butonu tıklanarak istisna açıklaması yazılır ve kaydet butonuna tıklanır. Ders bildirim listesine dönülür ve form mutemede gönderilir.

EK DERS BILDIRIM GIRIŞI Boş oldu ğ u için hata vermektedir

EK DERS BILDIRIM GIRIŞI O hafta dersiniz yok ya da herhangi bir mazeretiniz var ise istisna kısmı kullanılarak taslak haline dönüştürülebilir

EK DERS BILDIRIM GIRIŞI Tüm haftalar taslak şeklindedir.

Sorun olması halinde birim mutemedinize başvurunuz TEŞEKKÜRLER