Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERP SÜREÇ BİLGİSİ İSMAİL ALTIN 20.06.2018 / BURSA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERP SÜREÇ BİLGİSİ İSMAİL ALTIN 20.06.2018 / BURSA."— Sunum transkripti:

1 ERP SÜREÇ BİLGİSİ İSMAİL ALTIN / BURSA

2 İÇİNDEKİLER 1.0 Veri Girişi Nedir? 1.1 Veri Girişi Nasıl Yapılır?
2.0 Veri Girişlerinde Yapılan Hatalar 2.1 Veri Girişlerinde Yapılan Hataların Etkileri 2.2 Veri Girişlerinde Yapılan Hatarın Nisan Ayı Analizi 2.3 Veri Girişlerinde Yapılan Hatarın 2018 Analizi

3 1.0 VERİ GİRİŞLERİ Esktrüzyonda üretime alınacak olan siparişler tarih sırasına göre tezgah yükleme ekranında sıralanmaktadır.

4 Tezgah yükleme ekranında ilk olarak iş merkezi (pres) girilir.

5 Bir sonraki aşama üretime alınacak kalıbın numarası ve kalıp tiresi yazılır ve iş emri kartı sayfaya çağırılır.

6 Tezgah yükleme ekranına gelen kart üretimi başlat butonu ile aktif hale gelir ve pres kısmında kartın üretimi başlamış olur.

7 Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri üretimi tamamlanan siparişin üretim verilerinin (takoz adedi,takoz boyu,gramaj,hız) doğru olarak girişlerinin yapılması.

8 2.0 VERİ GİRİŞLERİNDE YAPILAN HATALAR VE ETKİLERİ
Veri girişlerinde pres ve testerede iki ayrı bölgede hatalar oluşmaktadır. Pres kısmında veri giriş hataları takoz boyu , üretim hızı, gramaj ve takoz adedi gibi verilerin yanlış girilmesinden kaynaklanmaktadır. Testere kısmında ise hatalar kesilen adetlerin yanlış sayılması ve ıfs’e yanlış girilmesinden kaynaklı ve bu sebepten diğer bölümlerden extra giriş talebi oluşmasına sebebiyet vermektedir.

9 Önemli ikinci bir konu, veri girişleri sırasında başlangıç ve bitiş saatlerinin tezgah yükleme ekranında doğru olarak girilmesidir. Bu işlem işçilik ve enerji sarfiyatı hesaplamalarında kullanıldığı için önemlidir ve işletmenin müşteriye satmış olduğu profilin fiyatını belirlemektedir.

10 Tezgah yükleme ekranına girildiğinde ilk olarak kalıp numarası ve tiresi şeçildikten sonra « üretimi başlat » butonuna basılır.

11 Bir sonraki aşama üretimin başlama ve bitiş saatinin girildiği aşamadır. burada dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir.

12 Üretimi tamamlanan profilin giriş işlemini yaptıktan sonra fiili olarak gerçekleşen bitiş, tarih ve saat değerleri girilerek « tüketim » butonuna basılır ve giriş işlemi tamamlanmış olur.

13 2.2 NİSAN AYI HATA ANALİZİ

14 YILI HATA ANALİZİ

15 TEŞEKKÜRLER


"ERP SÜREÇ BİLGİSİ İSMAİL ALTIN 20.06.2018 / BURSA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları