Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA"— Sunum transkripti:

1 ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA

2 Öğrenim Hareketliliği
Gidilen üniversitede en az 30 AKTS kredi yükü ders alınması gerekiyor. Üniversitemizde karşılığı 30 AKTS olması hedeflenmeli. 30 AKTS ders yükü kalmamış öğrenciler hareketlilikten faydalanamaz. Toplam kredilerde (+/-)5 farklılık olabilir.

3 Aynı ders, öğrenme çıktıları açısından karşılaştırılırsa birden fazla derse eşdeğer olabilir veya birden fazla ders tek bir derse eşdeğer olabilir. Erasmus kapsamında alınan dersler üniversitemizde farklı dönemlerdeki derslere karşılık gelebilir ve tanınma sağlanabilir. 5. yarıyıl gidecek bir öğrencinin aldığı dersler üniversitemiz de 3. yarıyıldan başarısız olduğu ya da 6. yarıyıldan alacağı bir dersin yerine sayılabilir.

4 Karşı üniversiteden alınan dersler orijinal adları, kredileri ve notları üniversitemiz transkriptinde yer almalıdır.

5 Öğrencilerin hareketlilik öncesi karşı üniversiteden hangi dersleri alacağı ve üniversitemizde hangi derslerin tanınacağını gösteren ‘Learning Agreement - Öğrenim Anlaşması’ yapılmalıdır.

6 Learning Agreement sonrası karşı üniversiteden alınacak dersler ve üniversitemizde tanınacak dersler üst yazı ile bölüm başkanlığına ya da direk fakülte yönetim kuruluna gönderilmeli ve kurul kararı ile tanınmanın yapılacağı garanti altına alınmalıdır.

7 Öğrencinin derslerinde gittikten sonra değişiklik olması büyük bir ihtimaldir. Bu durumda öncelikle ‘Changes-Değişiklik Sayfası’ yapılmalı yönetim kurulu kararı güncellenmedir.

8 Erasmus faaliyeti bittikten sonra öğrenci karşı üniversiteden aldığı transkripti ile bölüm koordinatörüne tanınma için başvurur ve tanınma süreci başlar. ‘After Mobility’ öğrencinin karşı üniversiteden aldığı derslerin ve üniversitemizdeki derslerin notlarını gösteren belge iki nüsha hazırlanır ve bir tanesi ofise gönderilir.

9 Bu belge hazırlandıktan sonra derslerin tanınması için bir üst yazı ile bölüm başkanlığına ya da direk fakülte yönetim kuruluna gönderilir ve tanınma sağlanır. Sağlıklı bir ders seçiminin yapılabilmesi için anlaşmalar gözden geçirilmelidir.

10 Staj Hareketliliği Staj hareketliliğine katılacak öğrencinin eğitim müfredatında zorunlu staj programı varsa yaptığı hareketlilik müfredat kapsamındaki stajına sayılabilir. Eğitim müfredatında zorunlu stajı yok ise öğrencinin staj hareketliliği fakülte/enstitüler tarafından açılan ‘Erasmus Stajı’ seçmeli dersine, eğer böyle bir ders açılmadıysa herhangi bir seçmeli dersine sayılmalıdır.

11 Öğrenci gitmeden önce yapacağı staj hareketliliğinin nasıl tanınacağını bilmelidir ve tanınma belgesi hazırlanmalıdır.

12 Bu belge hazırlandıktan sonra öğrenim görme hareketliliğinde olduğu gibi gitmeden önce bir üst yazı yönetim kuruluna gönderilmeli ve staj hareketliliğin tanınacağı garanti altına alınmalıdır. Öğrenim görme hareketliliğinde kullanılan belge burada da kullanılabilir.

13 Staj hareketliliğinde değişiklik olması düşük bir ihtimaldir ama herhangi bir değişiklik olursa yönetim kurulu kararı da güncellenmelidir. Öğrenci staj hareketliliğinden döndükten sonra öğrenim hareketliliğinde uygulanan işlemlerin aynısı staj hareketliliğinin tanınması için uygulanmalıdır.

14 Gelen Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği
Öğrenim Hareketliliği için gelen öğrenciler için bölüme geldiklerinde‘Learning Agreement’ hazırlanmalı. Dersler İngilizce ders, ödev ya da proje verebilecek öğretim üyelerinin derslerinden seçilmeli. Derslerinde değişiklik olan öğrenciler için ‘Change – Değişim Belgesi’ hazırlanmalı.

15 Öğrenciler dönemlerini bitirdiklerinde transkriptleri iki nüsha olarak hazırlanmalı ve ofise gönderilmelidir. Staj Hareketliliği için gelen öğrencilere ‘Learning Agreement, After Mobility ve Staj Değerlendirme Formları’ iki nüsha hazırlanmalı ve ofise gönderilmelidir.

16 Teşekkürler Uzm. Erdoğan ÇATAK erdogancatak@gazi.edu.tr 202 20 85


"ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları