Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Cihan Toprak Begüm Kökçü.  Planlama aşamasında, projenin hedeflerini gerçekleştirmek için uygulanabilir bir plan yapılır. Bunu yapmak için, projenin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Cihan Toprak Begüm Kökçü.  Planlama aşamasında, projenin hedeflerini gerçekleştirmek için uygulanabilir bir plan yapılır. Bunu yapmak için, projenin."— Sunum transkripti:

1 Cihan Toprak Begüm Kökçü

2  Planlama aşamasında, projenin hedeflerini gerçekleştirmek için uygulanabilir bir plan yapılır. Bunu yapmak için, projenin kilometre taşları, teslimat ve görevleri belirlenir. Bu Plan İş Dökümü (WBS) olabilir. Proje için uygun zamanlama ve kaynakların belirlenmesi ile plan hazırlanır.

3 a. Görevleri Girin Görünüm sekmesini tıklayın. Görev Görüntüleme grubunda GANTT grafiği seçili olması gerekiyor. Görev Adı alanına görevleri girin. Görevler, kilometre taşları ve WBS öğeleri içerebilir.

4 b. Anahat Görevler Anahat Görevleri, onu oluşturan görev ve kilometre taşlarının bir özeti olarak onun altında toplanmak üzere tanımlanır. Bir görevi (veya birden fazla görevi) seçin ve ardından Görevler grubunda, Girinti veya Çıkıntı düğmesini tıklayın. Böylelikle istenilen ağaç yapısı oluşturulur. WBS yapısının oluşturulması

5 b. Anahat Görevler Anahat Görevleri, oluştururken proje için kilometre taşları oluşturulur. Bunun için; aktiviteye çift tıklayarak açılan Görev Bilgileri alanında bulunan Gelişmiş sekmesine girerek Görevi kilometre taşı olarak işaretle seçilir.

6 c. Süreleri Girin Süre alanını tıklayın ve bir süre girin. Görev için kullanılan zamanlama yöntemine bağlı olarak, iki farklı şekilde süresini girebilirsiniz.  Manuel Zamanlanmış Görev: Süresini sayı veya metin şeklinde girerek planlayınız.  Örneğin “Hazirandan sonra” veya “Gemiden 2 gün sonra” gibi.  Otomatik Zamanlanmış Görev: Süreyi sayı olarak girin. Örneğin 4d(4 gün) gibi.  Kilometre taşı süresiz yani 0d (sıfır gün) olarak tanımlanır. Tahmini süreler için ise sürenin sonuna “?” eklenir, 6d?  Not: Otomatik zamanlama kullanarak görevler için başlangıç ve bitiş tarihlerini girmek yerine  süreyi girin ve kaynaklar görevlere atandıkça MS Project otomatik olarak tarihleri ayarlayacaktır.

7 c. Süreleri Girin

8 d. Bağlantılı Görev İlişkileri Bağlantı kurmak istediğimiz Görev e çift tıklayarak açılan Görev Bilgileri alanından Öncüller sekmesine girerek bağlantı türünü belirleyelim.

9 d. Bağlantılı Görev İlişkileri Bitiş – Başlangıç: (TB) A görevi bittikten sonra B görevi başlar. Bitiş – Bitiş: (TT) A görevi biterken, B görevi biter. Başlangıç – Başlangıç: (BB) A görevi başlarken, B görevi başlar. Başlangıç – Bitiş: (BT) A görevi başlarken, B görevi biter.

10 d. Bağlantılı Görev İlişkileri Görevlerin Öncüller sekmesine bağlantı kurmak istediğimiz görevin kimlik numarasını yazarak daha hızlı bağlantı kurabiliriz.

11 d. Bağlantılı Görev İlişkileri Görevler, 4 tip ilişkiye göre bağlanır, ancak bazı görevler, bittikten veya başladıktan sonra, (bolluk) bitmeden ve başlamadan önce gibi artı veya eksi günlere ihtiyaç duyar. Bunun için ilişkilerde 1BT+3, 1BB-2 gibi tanımlamalar yapılabilir.

12 e. Proje Süresinin Kontrolü Proje süresinin kontrolü, zaman çizelgesi butonu ile kolaylıkla yapılabilir.

13 e. Proje Süresinin Kontrolü Proje bilgileri komutu altında bulunan istatistik butonuna basarak proje süresi bilgileri kontrol edilir.

14 Proje Planı: https://gokremtekir.files.wordpress.com/2009/04/aalaayan-memnuniyeti-alaam-projesi-nisan-2009.gif http://www.sem.yildiz.edu.tr/anasayfa


"Cihan Toprak Begüm Kökçü.  Planlama aşamasında, projenin hedeflerini gerçekleştirmek için uygulanabilir bir plan yapılır. Bunu yapmak için, projenin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları