İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
VELİ GURUR MEKTUBU PROJESİ
NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ
İçindekiler 1- Projenin Adı Projenin Tanımı Projenin Amacı Projenin Gerekçesi Projenin Uygulama Yeri 6- Projenin Hedef Kitlesi 7-
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
Konu: Ordu İli Genelindeki Anaokulları, İlkokullar, Ortaokullar ve Ortaöğretim Okulları arası “Bir Kitap da Sen Anlat” yarışması. Amaç: Türk Milli Eğitiminin.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI PİRAZİZ GELECEĞİ HEDEFLİYOR PROJESİ ÇALIŞMA PLANI.
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
FEVZİ PAŞA ORTAOKULU PROJENİN ADI: PROJENİN ADI: EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
DESTEK EĞİTİM ODASI Kaynaştırma eğitimine tabi olanlara sunulan bir hizmet Kaynaştırma uygulamalarının bir parçası ve tamamlayıcısı.
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
PROJESİ VEZİRKÖPRÜ AKADEMİK BAŞARIYI ARTTIRMA VABA
OKULLARDA BAŞARIYI ARTIRMA PROJESİ (OBAP)
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
BAŞARIYI OKULLA YAKALA PROJESİ (BOYAP)
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Destek Eğitim Odaları.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
AMAÇ, İÇERİK VE AKADEMİK YAKLAŞIM UYGULAMA SÜRECİ BEKLENEN SONUÇLAR.
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÖZEL ALTIN PUSULA ANAOKULU MİNİK KALPLER BÜYÜK İŞLER PROJESİ
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME MERKEZI İZLEME DEĞERLENDİRME DEĞİŞİM GELİŞİM.
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 1. PROJENİN ADI 2. PROJENİN TÜRÜ 3. PROJE SAHİBİ 1 İLÇE 11 DEĞER 111 PROJE Yerel Proje İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

4. PROJENİN DÖNEMİ 5. PROJENİN BAŞLANGIÇ/BİTİŞ TARİHİ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 16.12.2015-10.06.2016

PROJENİN AMAÇLARI Eğitimin Tüm Paydaşlarında farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir. Eğitimin niteliğini geliştirmek için tüm eğitim paydaşlarının işbirliğini artırmak, ekip çalışmasını geliştirmek. Eğitim faaliyetlerinin farklı mekânlarda daha geniş kesimlere yayılmasını sağlayarak fırsat eşitliği oluşturmak. Projeler ile idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerin, kısacası toplumun tüm kesimlerinin eğitime bakış açılarını daha olumlu hale getirmek. Eğitimde iyi örnek olarak kabul edilen başarılı çalışmaların ortaya çıkarılması, yaygınlaştırılması ve diğer eğitimciler tarafından paylaşılmasının sağlanması.

Öğretmenlerin proje tabanlı öğrenmeye adapte olmasına katkıda bulunmak, Eğitim ve öğretim sürecine olumlu yönde katkı sağlayacak yenilikçi uygulamaların teşvik edilerek, eğitimde başarı seviyesinin artırılması,

PROJENİN GEREKÇELERİ İlçede yapılan projeleri tek çatı altında toplamak, Bir okulda yapılan yararlı çalışmaları diğer okullara ulaşmasını sağlayarak düşünce alışverişini geliştirmek, Uygulanan projeleri sürdürülebilir hale getirmek

PROJENİN HEDEF KİTLESİ Korgan’da Bulunan Tüm Temel Eğitim ve Ortaöğretim Öğrencileri ile Velileri, Korgan Halkı

PROJE ORTAKLARI Korgan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Korgan İlçesi Okul Öncesi Eğitim Kurumları, Korgan ilçesinde bulunan Temel Eğitim Kurumları, Korgan ilçesinde bulunan Ortaöğretim Kurumları, Halk Eğitim Merkezi, Korgan Öğretmenevi ve ASO,

PROJENİN AŞAMALARI Proje Hazırlama ve Yürütme Komisyonunun Oluşturulması, Proje taslağının hazırlanması, Projeye son şeklinin verilmesi ve projenin onaylanması, Proje tanıtım afişlerinin/broşür hazırlanarak okullara gönderilmesi, Projenin uygulanacağı okullardaki yönetici ve öğretmenlerin proje hakkında bilgilendirilmesi. Okulların kendi bünyelerinde projelerini hazırlayarak Korgan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndermeleri Gönderilen projelerin proje ekibi tarafından değerlendirmeye alınarak 111 projenin belirlenmesi Projenin tanıtılması, Projenin uygulanması, “1 İLÇE 11 GÜÇ 111 PROJE” Projesinin sonuçlandırılması ve değerlendirilmesi.

OKUL PROJE YÜRÜTME KURULUNUN GÖREVLERİ Proje çerçevesinde düzenlenecek proje taslaklarını ilçe proje yürütme kuruluna göndermek, Projenin okulda yapılacak olan uygulama takvimini hazırlamak, Projenin okulda yürütmesini ve koordinasyonunu sağlamak, Proje hakkında öğretmenlere ve öğrencilere danışmanlık yapmak, bilgilendirmek, Proje ile ilgili; güzel yazı, afiş ve sloganların okullarda uygun yerlere asılmasını sağlamak, Projeleri raporlaştırılmak

PROJENİN ÖZETİ “1 İLÇE 11 DEĞER 111 PROJE” projesi 08.02.2016 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanacak ve 10.06.2016 tarihinde son bulacak olup projenin koordinasyon ve yürütmesini Korgan İlçe Milli eğitim Müdürlüğü yapacaktır. Projeye Korgan ilçesinde bulunan toplam 35 Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumu kendi bünyelerinde yapacakları projeleriyle katkıda bulunacaklardır. Her kurum ve okul kendi yapacağı projeyi yürütmekle sorumlu olacaktır. Bunun için okullarda da proje yürütme kurulu kurulacaktır.

BEKLENEN ÇIKTILAR Proje sonucunda ortaya çıkan çalışmaların diğer okullara örnek teşkil etmesi ve farklılık oluşturacak çalışmaların teşvik edilmesi beklenmektedir. Projenin, ilçemizin akademik başarı düzeyinin yükselmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir. 2015-2016 Eğitim öğretim yılı sonuna kadar toplam 35 temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızın projeye katılarak ortaya 111 ayrı proje çıkması beklenmektedir. Öğrencilerin toplumsal hayata, sorunların çözümüne yerel düzeyde katılımına ve yöneltici projeler hazırlamaya ilgi duymaları beklenmektedir. Proje ortakları ile hedef kitle arasındaki iletişimin ve işbirliğinin daha da güçlenmesi beklenmektedir.

RİSKLER VE YÖNETİMİ Okul idarelerinin planlanan faaliyetlere yeterli düzeyde ilgi göstermemeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullar arasındaki işbirliğinin yeterince sağlanamaması Projelerin zamanında sonuçlandırılamaması, Kaynak bulmada yaşanacak zorluklar

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Projemizde uygulayıcı konumunda bulunan Korgan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul yönetimlerinin görevlerini titizlikle yerine getirmeleri; öğretmenlerinin özverili çalışmaları ve velilerin aktif katılımları projenin başarısı için çok önemli destek noktalarıdır. Projenin sürdürülebilir olması:  Proje ortaklarının görevlerini özverili olarak yapmalarına, Proje çıktılarının başarı göstergelerine bağlıdır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından proje kapsamında bir sonraki eğitim – öğretim döneminde yapılacak uygulamalar planlanırken, proje çıktıları göz önüne alınacak, aksayan ve eksik yönler düzeltilecek, iyi uygulamalar yaygınlaştırılacaktır

PROJENİN MALİYETİ 3.000,00 TL DEĞERLENDİRME Bu projenin uygulanmasından sonra Proje Yürütme Kurulu, okullardan gelecek olan sonuçları istatistiki veriler kullanılarak raporlaştırılır ve duyurulur.

ÖRNEK PROJELER

BİR ŞİİR DE SEN OKU PROJESİ

GELENEKSEL ÇİZGİ OYUN ALANLARI

AB PROJELERİ

AB PROJELERİ

BİLİM ŞENLİKLERİ

SERGİLER

EĞLENCE VE OYUN İÇERİKLİ PROJELER

TARİHİ, KÜLTÜREL VB. GEZİLER

BİLGİ YARIŞMALARI

TİYATRO, SİNEMA VB. İÇERİKLİ PROJELER

SES YARIŞMALARI

ATIK KAĞIT, PİL VB. TOPLAMA GERİDÖNÜŞÜM PROJELERİ

VELİ ZİYARETLERİ

FİZİKİ İYİLEŞTİRME VE GÜZELLEŞTİRME ÇALIŞMALRI

OYUNCAKLARIMIZI PAYLAŞALIM KİMSE OYUNCAKSIZ KALMASIN PROJESİ

FİDAN DİKME, DOĞAYI KORUMA VB. PROJELER

KÜTÜPHANE ZİYARETLERİ

SAĞLIKLA İLGİLİ PROJELER

TARFİK, GÜVENLİK VB. İLE İLGİLİ PROJELER

HAYATA AÇILAN 50 PENCERE

KARİYER PLANLAMASI

HÜSN-Ü HAT SERGİSİ

RESİM SERGİSİ PROJESİ

BİLİNÇLİ NESİLLER SAĞLIKLI BEDENLER PROJESİ

PANSİYONUN EV ORTAMINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ PROJESİ

proje-111@hotmail.com