Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ
T.C. ŞARKİKARAAĞAÇ ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ Rehberlik Servisi NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni

2 1. PROJENİN ADI : Yaşanan zaman içindeki hayat temposu o kadar hızlı ve yoğundur ki insanların kendilerinin dışındaki diğer bireyleri fark etme ve onların sorunları ile ilgilenme olasılığı oldukça düşüktür. Bununla beraber sanayileşen ve gelişen toplumlarda öncelikle bireyselleşme ardından da bazı kesimlerde bazı durumlara karşı aşırı duyarlılık yaşanmaktadır. Aslında her iki durum da sağlıklı değildir. İçinde yaşadığımız toplum geleneklerine bağlı bir toplum olmasından dolayı sorunlar bizim dışımızdaki toplumlar kadar aşırı sorunlu değildir. Yaşları ilerlemiş, çeşitli tecrübelere sahip olmuş, birikim elde etmiş hatta toplum tarafından saygı duyulan büyüklerin tecrübe ve birikimlerinin sonraki nesillere aktarılması önemli bir etkinlik olacaktır. Bu sebeple genç nesiller vasıtası ile birikimli büyüklerimizin ziyaret edilmesi ve onların birikimlerinin derlenmesi adına düşünülen projeye “NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ” adı uygun bulunmuştur.

3 2. PROJENİN KONUSU : Yakın çevremizde yaşlanmış olmasına karşın bugün yalnız yaşamak zorunda olan bireylerin tespit edilerek onların öğrenciler aracılığı ile özellikle yalnızlık, çaresizlik, ümitsizlik duygularını en alt düzeye indirilmesine dönük çalışmalardır.

4 3. PROJENİN GEREKÇESİ : Geçmişte gücü, kuvveti, sağlığı yerinde iken içinde yaşadığı topluma faydalı işler yapmış ancak bugün çeşitli sebeplerden dolayı yalnız yaşamak zorunda kalan büyüklerimizin varlığı. Bu insanların toplumda gerekli ilgiyi görmelerinin toplumsal bir görev olması. Gün geçtikçe nesiller arası iletişimin, anlayışın ve uyumun kaybolması. Toplumda uzun zaman içinde oluşmuş bilgi ve deneyim birikiminin nesiller arasındaki aktarımının düzenli bir şekilde yapılması gereği.

5 4. SORUMLU BİRİM : Proje Okul Rehberlik Servisi tarafından hazırlanıp uygulanacaktır.

6 5. İŞBİRLİĞİ YAPILACAK BİRİMLER : Proje kapsamında Şarkikaraağaç Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Şarkikaraağaç Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şoförler Cemiyeti ile işbirliği içinde olunacaktır.

7 6. PROJEDEN BEKLENEN FAYDALAR: Toplumda bir şekilde yalnız kalmış yaşlılarımızın aslında yalnız olmadıklarını onlara hissettirebilmek. Onların topluma şimdi de faydalı bir şeyler yapabildiklerini göstermek. İhtiyaçlarının tespitini yapmak ve gerekli mercilere iletmek. Gençlerle yaşlı kuşakları aynı ortamlarda buluşturmak. Her iki kuşak arasındaki etkileşimi artırmak. Yaşlı insanlara yardım etmenin hazzını genç kuşaklara yaşatmak. Geçmişte yaşanmış iyi ve güzel şeylerin yaşlılar tarafından yeniden hatırlanmasını sağlayarak onların bugüne daha mutlu ve olumlu bakmalarını sağlamak. Geçmişte yaşanmış ve her anı bir değer olan anıların kayıt altına alınarak genç nesillere aktarımının sağlanması.

8 7. PROJENİN HEDEF KİTLESİ : Projenin hedef kitlesi çevremizde yaşlanmış olan donanımlı insanlar ve yaşlanmış olması ile birlikte yalnız yaşamak zorunda olan insanlardır.

9 8. PROJE KAPASİTESİ VE UYGULANMASI : Projenin uygulanması çevremizde bulunan deneyimli, birikimli yaşlılar ile yalnız yaşamak zorunda olan yaşlıların tespit edilmesi ile başlayacak, yaşlıları ziyaret edecek öğrencilerin belirlenmesi ve eğitimi ile devam edecek, yaşlıların sorunlarının tespiti ve deneyimlerinin alınması, sorunların gerekli mercilere bildirilmesi ve deneyimlerin yazılı hale getirilmesi şeklinde sona erecektir.


"NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları