SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dumansız spor projesinin hedefleri,
Advertisements

Hollanda Gıda Vadisi Kümesi Üniversite-Sanayi İşbirliği
Dogu Anadolu Kaplanları
TANITIM OTURUMU Nuri A Başoğlu, Prof.Dr. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü.
MİSYONUMUZ Bölgemizin stratejik ili olan Batman’ı modern ve huzurlu bir şehir haline getirmek ve Batmanlıların yaşam kalitesini yükseltmektir.
Middle East Technical University
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
OKUL YÖNETİMİNDE PERSONEL EĞİTİM VE İŞLETMECİLİKLE İLGİLİ İŞLER
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
5. Dünya Su Forumu bir sonraki Forumun programını oluşturma ortaklık WWC-Türkiye-Uluslar arası paydaş başlangıç toplantısı İstanbul– 19 Mart 2007.
Uluslararası İş Etiği.
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
BÖLÜM X HALKLA İLİŞKİLER.
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEREL KALKINMA
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
KONAKLAMA İŞLETMELERİ
YÜKSEK SADAKAT KONSERİ
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
OYA KARAAĞAÇ ARYA SPONSORLUK VE İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ Şalpazarı Atatürk Ortaokulu
Prof. Dr. Bülent Yılmaz H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
Prof. Dr. Bülent Yılmaz Hacettepe Üniversitesi
F1 YARIŞLARI VE TOYOTA Ahmet Murat DEMİR Salih Onur KASAP
Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi YONT414
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
YÜKSEK SADAKAT KONSERİ
Tanıtım webinarı: Tanıtım eğitimi anket sonuçları 11 Mart 2015.
Uluslar arası İşletmecilik İlk Bakış
BİT KULLANMA VE YÖNETME
EMİRDAĞ ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ TOPLANTISI
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
AMAÇLAR, ANKET FORMU VE ANKET TASARIMI
Toplu pazarlık gücü.
Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi
KONGRE FUAR ORGANİZASYONU 3.Hafta
Müşteri Odaklı Mobil Pazarlama ve Mobil Reklam
MERVE AKTA Ş B NESL İ HAN Ş AH İ NB BETÜL H İ TAYB Ş ÜHEDA GENÇB
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
GİRİŞ Ülkenizde ya da coğrafi bölgenizde turizm ne kadar önemlidir? Şehrinizde ya da kasabanızdaki mevcut istihdamın ne kadarlık kısmı turizm ile.
ETKİNLİK YÖNETİCİSİ. Etkinlik yöneticileri hangi etkinlik alanında çalışırlarsa çalışsınlar üç kategoride uzman olmalıdır. İşin doğasına aldırmayarak.
MURAT KARADUMAN AFYONKARAHİSAR REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
OLİMPİYAT OYUNLARI SÜRECİ. ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (UNIVERSİADE) 2009 ERZURUM ADAYLIK SORULARI GENEL KOŞULLAR Hangi Universiade’ı yapmak.
Günümüzde kamu hizmetlerinin sunumu geçmiş dönemlere göre farklılıklar göstermektedir. Önceleri okullar için kayıt alanları belirlenir ve çocuk ancak.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Başarılı Uluslararası İnsan Kaynakları Yöneticisi Kimdir?
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Okullarda okul dergisi, halk oyunları, mezuniyet, panel, tartışma, bilgi yarışması, turnuva, yılsonu sergisi, tiyatro ve sene sonu açılış ve kapanış törenleri.
Başarılı Uluslararası İnsan Kaynakları Yöneticisi Kimdir?
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
  Albany New York Eyalet Universitesi, Birleşmiş Milletler Küresel Sağlık ve Ulusal Hukuk Birliği Merkezi Bu Program Uluslarası Ögrenciler için sunulmuş.
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
KURUM KÜLTÜRÜ.
SOSYAL MEDYA VE ETKİLERİ. Sosyal Medya Nedir? En basit tabiriyle sosyal medya; Haber, içerik ve bilgi paylaşma, okuma ve keşfetme alışkanlıklarının değişmesidir.
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
TÜRKİYE'DE ERGEN PROFİLİ
TEZ SUNUMU AVRUPA YAKASINDA BULUNAN ULUSLARARASI OTEL VE OTEL ZİNCİRLERİNDE SOSYAL MEDYA KULLANIMI Hazırlayan Gizem KEÇECİ Danışman Dr. Meltem T. Kayhan.
 İNSANLARI TURİZME YÖNELTEN NEDENLER  Turizmin öznesi olan insan yüzyıllardır seyahat etmektir.  Sanayi devrimine kadar dini, askeri ve ticari amaçla.
Sunum transkripti:

SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ

Dünya Çapında İlgi: Artan küreselleşme, televizyon izleyicilerinin sayısındaki artış ve internetin (World Wide Web) yaygınlaşması, günümüz kültürünün yansıması olarak etkinliklere olan ilginin artış göstermesini sağlamıştır. Sportif etkinliklere ulusal ve küresel çapta ilgi bulunmaktadır. Örneğin Dünya Kupası karşılaşmalarını yerinde izlemek için katılanların yanında televizyonda canlı olarak izleyenlerin sayısı düşünüldüğünde etkinliklere olan katılım ve ilginin yüksek olduğu söylenebilir.

Rekabet Çevresi: Büyük etkinliklere ev sahipliği yapmak için ülkeler ve şehirlerin birbirleriyle yarışması etkinlikler için bir rekabet unsurudur. Çoğu seminer ve sergiler binlerce katılımcıyı cezbetmektedir. Bu katılımcılarda özellilkle yüksek gelirli uluslararası ziyaretçilerden oluşmaktadır. Tüm dünyada özelliklede Çin’de yüksek gelirli hedef kitleyi cezbetmek ve özel etkinliklere ev sahipliği yapmak için uygun tesisler inşa edilmektedir. Spor etkinliklerinde de ev sahipliğini alabilmek için ulaşım, spor tesisleri ve konaklama gibi birçok altyapı kriterlerine göre ülkeler değerlendirilmektedir.

Ekonomik ve Turizm Etkisi: İşletme, kültürel ve spor etkinlikleri gibi etkinlikleri yapıldıkları ülke ve şehirlere önemli bir oranda ekonomik ve turizm etkisi nedeniyle katkı sağlamaktadır. Edinburg, Rio ve Chelsea gibi şehir ve bölge hallmark etkinlikler sayesinde marka haline gelmiştir. Doğrudan ve dolaylı katkıları nedeniyle çoğu etkinlik, yöneticileri tarafından dikkate alınmakta ve etkinliklere ev sahipliği yapılmaktadır.

Otantik ve Yaratıcı Etkinlik Ürünleri: Etkinliklerin önemli bir özelliği de, turist olarak bir etkinlik ziyaret edildiği zaman otantik ve farklılık yaratıcı olmasıdır. Boş zaman seçenekleri çoğaldıkça, etkinliğe katılımı motive etmek daha kolaylaşacaktır. Otantik ve yaratıcılık etkinlik katılımcılarına unutulmaz deneyimler yaşatmaktadır.

Etkinliğin Düzenlendiği Yere Katkıları: Etkinlikler düzenlendiği ülke ve şehire farklı katkılar sunmaktadır. Bu katkılar yanında toplumun etkinliğe karşı olumsuz tutumları da söz konusu olabilir. Bu açıdan etkinlikleri kısa dönemli bakış açısıyla değerlendirmekten ziyade uzun dönemli etkilerinin yerel halka anlatılması olumlu tutum oluşturulmasına katkı sağlayabilir. Örneğin Melbourne’de yıllık olarak yapılan motor yarışlarına yerel halk karşı çıkmıştır. Diğer yandan Çinliler 2008 Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapılmasının toplum tarafından kabul edilmesini ve desteğini sağlamak için hükümet tarafından etkinliğin ülkeye olan olumlu katkıları ile ilgili bilgilendirilmişlerdir. Yerel etkinlikler bile olsa etkinliklerin toplumla iyi bir uyum sağlanmasında yerel yönetimlerin büyük etkisi bulunmaktadır. Bu etkinlikle ilgili riskleri azaltabilecek ve bölgenin sosyal hayatına olumlu katkılar sağlayacak bir güce sahiptir.

Karışık Tasarım ve Yönetim: Çoğu etkinlikler karışık bir tasarım ve yönetim gerektirir. Etkinliğin doğasına bağlı olarak farklı riskler bulunmaktadır. Etkinlikte yer alan seyirci, katılımcılar ve etkinliğin gerçekleştirilmesinde görev alan çalışanlar bulunmaktadır. Bu insanlar birkaç gün veya bir günün birkaç saatini birlikte geçirmek için bir araya gelirler. Bu kısa süre içinde etkinliklerin amaç ve hedeflerini gerçekleştirecek tasarım ve yönetim sağlanmalıdır.

Çok Yönlü Paydaşlar: Etkinliğin gerçekleştirilmesine ve aynı zamanda kendi ticari ve kişisel amaçlarını gerçekleştirmeye çalışan birçok ortak bulunmaktadır. Bu anlamda en çok etkinlik sponsorları dikkat çekmektedir. Etkinlik sponsorları hükümet, turizm kuruluşları, acil hizmetler, ticari firmalar vb. olabilir. Bu sponsorlar; medyada daha çok yer alabilmek ve izleyicilerin kendi markalarına daha çok maruz kalmasını sağlamak ve başka birçok yarar için birbirleriyle rekabet halindedirler ve etkinlik için önemli yatırımlar yapmaktadırlar. Basit bir örnekte, bir müzik festivaline gençler gitmek ister. Bu gençlerin aileleri festivale giden çocuklarının olgun insanlar gibi davranmasını ister. Güvenlik güçleri ise bu gençlerin müzik festivaline katılmaları yerine evde oturmalarını tercih eder. Bu durumda etkinliğin hedef kitlesi gençler olmasına rağmen etkinlik katılımını sağlayabilmek için yönetim gençlerin ailesini ve güvenlik güçlerinin beklentilerini de bir ortak olarak dikkate almak durumundadır.

Düşük Risk: Kamu sorumluluğu ve diğer sigortalar etkinlik yöneticileri için düşünülmesi gereken önemli konulardır. Etkinliklerde güvenlik öncelikli konular arasındadır. Dünya çapında etkinliklerde kalabalık davranışı, spor ve müzik etkinliklerinde potansiyel ölümler dünya çapında bir konudur.

İyi dersler 