Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OLİMPİYAT OYUNLARI SÜRECİ. ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (UNIVERSİADE) 2009 ERZURUM ADAYLIK SORULARI GENEL KOŞULLAR Hangi Universiade’ı yapmak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OLİMPİYAT OYUNLARI SÜRECİ. ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (UNIVERSİADE) 2009 ERZURUM ADAYLIK SORULARI GENEL KOŞULLAR Hangi Universiade’ı yapmak."— Sunum transkripti:

1 OLİMPİYAT OYUNLARI SÜRECİ

2

3

4

5

6

7

8 ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (UNIVERSİADE) 2009 ERZURUM ADAYLIK SORULARI GENEL KOŞULLAR Hangi Universiade’ı yapmak istiyorsunuz? (Yaz oyunlarımı ? Kış oyunlarımı?) Hangi Şehirde Organize etmeyi öneriyorsunuz? Niçin o Şehri aday olarak düşünüyorsunuz? Şehir ile ilgili bilgileri verirmisiniz? (Nüfusu, sıcaklık derecesi, ulaşım vb.) Açılış kapanış seremonileri dahil hafi tarihlerde yapmayı öneriyorsunuz? Ülkeniz hangi resmi kuruluşu veya hangi yetkili kuruluşları bu faaliyetin yapılmasına destek veriyor? Aday Şehir yada Ülkede bu organizasyonu sınırlayacak yasa gelenek yada düzenlemeler varmıdır? Üniversiade’a gelecek ülkelerin takımlarına ve kişilerini farklılıklar yapılmamalıdır. Spor Organizasyonlarında organizasyon komitesi hangi legal bir yapıya sahip olacaktır? Aday Şehirde Universiade organize etmek için yeterli güç organizasyona sahipmisiniz? Aday Şehirde hangi önemli Uluslar arası faaliyetler yapıldı? Ülkemizde bu oyunlar için yeterli FIS teknik kurallarına göre organizasyon yapabilecek idareci, hakem varmı? Şayet yok ise bunları nasıl sağlayacaksınız?

9 SPOR TESİSLERİ Aday Şehirde hangi Spor tesisleri var ? Uluslar arası Spor Federasyonlarının istedikleri kalitede malzemelere sahipmisiniz? KONAKLAMA VE RESTORAN Yarışmacılar ve resmi temsilciler için ne çeşit bir konaklama yeri sağlayacaksınız? (Oyunlar ve Oteller ve bunlar nerede olacaklar?) Restoranda ne tür yemek menüleri verilebilecek ? Servisler nasıl olacak ? hangi saatlerde açık olacaktır? FISU Teknik delegeleri, hakemler ve FISU icra kurullarına hangi otelleri öneriyorsunuz? Teknik Delegeler, hakemler ve FISU delegeleri ne çeşit restoranlarda yemek yiyeceklerdir? Katılacak idareci ve sporcular günlük kişi başı kaç para ödeyecekler? Bu müsabakaları izlemek üzere gelecek ziyaretçiler için yeterli otel ve konaklama yerine sahipmisiniz?

10 ULAŞIM Ülkeniz Hava ve Demir yolu ulaşımı olanakları yeterlimi? Şehir içi ulaşımını araba ve otobüsler ile garanti edebiliyor usunuz? İdareci ve yarışmacıların ulaşımları ne tür vasıta ile sağlanacak? Delegelerin seyahat giderlerini mümkün olduğunca azaltmak için ne gibi düzenlemeler ön görebilirsiniz? SAĞLIK FISU kurallarına ve FIS kurallarına göre bayan sporculara cinsiyet kontrolu ve doping kontrolu yapabilmeyi garanti edebiliyormusunuz? Hangi teknik ve metodları kullanacaksınız? Müsabakalar sırasında yeterli sağlık yardımını garanti edebiliyor musunuz? Ne gibi teknikler ve metotlar kullanmayı düşünüyorsunuz?( İlk yardım, Hastane, Ambulans, Helikopter vb.)

11 GÜVENLİK Kalınan yerlerde ve yarışma yerlerinde katılımcıların güvenliklerini sağlamak için ne gibi bir güvenlik sistemi uygulayacaksınız? Şehir Emniyet Amirliği, Bölgesel, Ulusal güvenliklerle ilgili nasıl bir işbirliği yapabileceksiniz? BASIN RADYO TELEVİZYON Dünya çapında Televizyon ve Radyo yayınları ile yazılı Elektronik, Fotoğrafik iletişim için ne gibi düzenlemeler yapabileceksiniz? FİNANS Universiade nasıl finanse edilecek? Gelişmekte olan Ülkelerin katılımına yardımcı olmak için ne gibi düzenlemeler öneriyorsunuz? EKSTRA PROGRAMLAR Universiade süresince ön gördüğünüz kültürel programlar nelerdir?

12 http://www.olympic.org/Documents/Host_city_elections/2020_CAP. pdf http://www.olympic.org/Documents/Host_city_elections/2020_CAP. pdf http://www.olympic.org/Documents/Host_city_elections/2020_Evalu ation_Commission_report.pdf


"OLİMPİYAT OYUNLARI SÜRECİ. ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (UNIVERSİADE) 2009 ERZURUM ADAYLIK SORULARI GENEL KOŞULLAR Hangi Universiade’ı yapmak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları