Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE"— Sunum transkripti:

1 MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE
ANTEP FISTIĞI İŞLEME MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE İNOVASYONU

2 Antep Fıstığı Sergisi Toplama Makinesi Tanıtımı
Ülkemizde antep fıstığı hasadı tamamen elle ve insan gücüne dayanılarak yapılmaktadır. Kurutma işlemini gerçekleştirmek için yere serilen antep fıstığının toplanması için gerekli insan gücünü ortadan kaldırmak ve hasat toplama süresini kısaltmak kurutma işleminin kalite parametrelerinin arttırılmasını sağlar.

3 ANTEP FISTIKĞI SERGİ ALANI

4 Gerekçesi ve Amacı 1- Kurutma işlemini gerçekleştirmek için yere serilen antep fıstığının toplanması için gerekli insan gücünü ortadan kaldırmak ve hasatın toplanma süresini kısaltmak. 2- Serginin olumsuz, beklenmedik ani hava şartlarından minimum seviyede etkilenmesini sağlamak. 3- Antep fıstığı üretim sektöründe teknolojik ve yenilik kapasitelerinin geliştirilerek, ulusal ve uluslararası rekabet piyasasında daha etkin yer almayı sağlayacak bir makine imalatının yapılmasını sağlamak. 4- Antep fıstığı sektöründeki hasat işlemlerinde mekanizasyonu yaygınlaştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak. 5- Sektörün geleceğine dair bakış açısının, geliştirilmesine ve antep fıstığındaki kalite ve verimliliğin arttırılmasını sağlamak.

5 Yenilikçi Yönü Firmanın üreteceği makine ürün yeniliği kapsamında, yeni bir fikir odağında dünya pazarlarında olmayan bir ürünün oluşturulmasına girmektedir. Ürünümüz ile ilgili ulusal ya da uluslararası benzer ürün ya da sistemler mevcut değildir. Ürünümüz yeni ürün olması yanında kazandırılabilecek özellikler ile yeni modellerin türetilebileceği temel bir üründür. Mevcut çalışma amacı kurutma işlemi için yere serilen antepfıstığının yerden toplanmasını sağlamaktır. Makinenin Ar-Ge aşamasında geliştirilebilir şekilde tasarımı sayesinde sadece antepfıstığı değil yere serilen başka ürünleri de toplayabilme kapasitesine sahip olacaktır. Temel amacı olan toplama işleminin yanı sıra yere serme işlemi de kazandırılabilecek şekilde tasarlanmıştır.

6 Teknolojik Yönü 1- Makinenin motor hızı ayarlanabilir şekilde tasarlanmıştır HP güce sahip motor sayesinde sistemin tüm otonom hareketleri yönlendirilir. 3- Makinenin tasarımında kullanılacak olan malzemelerin yeterli mukavemette seçilmesi sayesinde makinenin daha verimli çalışması sağlanacaktır. 4- Sergideki ürünün makine ağzına toplanmasını sağlayacak helezon sistemleri mevcuttur. 5- Toplama haznesinin altından kaçan fıstıkların, makinanın alt bölgesinde tasarlanan bir fırça mekanizması ile henüz toplanmamış fıstık kitlesine aktarılması sağlanmaktadır. Bu da cihazın verimliliğini önemli ölçüde arttırmaktadır. 6- Makinanın fıstığı yüzeyden toplayan levhasının iki serbestlik derecesine sahip olması sayesinde levha bir engelle karşılaştığında makina bu engeli genel çalışması etkilenmeden aşabilmektedir.

7

8 Teşekkürler…


"MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları