Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ Şalpazarı Atatürk Ortaokulu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ Şalpazarı Atatürk Ortaokulu"— Sunum transkripti:

1 OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ Şalpazarı Atatürk Ortaokulu

2 Okullar Hayat Olsun Projesi’nin temel amacı;
Okulların velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması,  Öğrenciler ve yetişkinler için birer “Hayat Boyu Öğrenme Merkezi”   Eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren “Yaşayan Güvenli Alanlar” haline dönüştürülmesidir.

3 Bu çerçevede belediyelerle işbirliği yapılarak;
Okulumuzun derslikleri, kütüphaneleri, bilgi teknoloji sınıfları, çok amaçlı salonları, spor salonları ve okul bahçeleri,Eğitim öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında, yaz aylarında toplum hizmetine açılmıştır.

4 Ayrıca okul bahçeleri;
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler, ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak, Fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenecek, Peyzaj ve tasarımı yapılarak ağaçlandırılacak, Öğrencilerin, mahallelinin ve çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilecek.

5 Projenin başlıklı amaçları şu şekildedir:
"Okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği içinde velilerin ve çevre sakinlerinin hizmetine açılması, okulların, öğrenciler ve yetişkinler için birer 'hayat boyu öğrenme merkezi' ve eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan veren 'yaşayan güvenli alanlar' haline dönüştürülmesi, okullardan gündüz saatlerinin dışında da tam kapasite ile faydalanılmasının sağlanması, okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenerek peyzaj tasarımının yapılması ve ağaçlandırılması, eğitimin paydaşlarının bütünleşmesinin sağlanması, öğrenciler, aileler ve halkın okullarda mevcut olan eğitsel kaynaklardan ve olanaklardan yeterince yararlanmalarının sağlanması, kamuya ait kaynakların etkin ve verimli olarak kullanılmasının sağlanması, gençleri ve çocukları şiddet ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak okulların güvenli bir sığınak haline getirilmesi, çocuklar ve gençler için yeterli oyun ve spor alanlarının oluşmasının sağlanması, belediyelerin, yerellik prensibi gereğince eğitimden sağlığa, spor aktivitelerinden zararlı alışkanlıklarla mücadeleye kadar birçok alanda sorumluluk yüklenmelerinin sağlanması, belediyelerin, bulunduğu yerleşim birimlerinin ve ülkenin ekonomik, sosyal ve fiziki kalkınmasında sorumluluk üstlenmelerinin sağlanması, okulların, çevresindeki toplumla bütünleşen, Öğrenme merkezleri, Açık okul gibi mekanlar haline dönüşmesinin sağlanması, öğrenme süreçlerinin iyileşmesini ve eğitim kalitesinin artırılmasını sağlamak”

6 Okulumuzda yapılan çalışmalar
Okul kermesi Ağaçlandırma çalışmları Bt sınıfının halka açılması ve türk telekom internet evinin okulumuza kazandırılması Peyzaj çalışmları Okul bahçesinin düzenlenmesi Veli seminerleri Sosyal etkinlikler Kızılay kan bağışı

7 Okul kermesi Filistin'e yardım amcı ile düzenlenen okul kermesine büyük ilgi vardı. Bu sayede şalpazarı halkının okulumuz ile işbirliği sağlanmıştır.

8 Ağaçlandırma çalışmları
Okulumuz bahçesi ağaçlandırma çalışmaları yapılmış ve devam edecektir.

9 Bt sınıfının halka açılması ve türk telekom internet evinin okulumuza kazandırılması
Okulumuz Bt sınıfı halka açılmış ve İnternet evi ile halkın okulumuza gelmesi sağlanmıştır.

10 Peyzaj çalışmları Okulumuz girişinde peyzaj çalışmları yapılmıştır. Ayrıca masa tenisi turnuvaları ile halkın okulumuz imkanları halka açılmıştır.

11 Okul bahçesinin düzenlenmesi
Okul bahçesi asfaltlanmıştır.

12 Veli seminerleri Yapılan seminerlerle velilerimiz bilgilendirilmiştir.

13 Sosyal etkinlikler Yapılan etkinlikler ile okulumuza karşı velilerimizin ve şalpazarı halkının bakış açısı değiştirilmiştir.

14 Kızılay kan bağışı Bir kampanya ile kızılay kan aracının okulumuz bahçesinde şalpazarı halkından kan toplanması sağlanmıştır.

15 Okullar hayat olsun projesinde yapılması planlananlar
Ağaçlandırma çalışmalarına devam edilecektir. Okulumuz sahası genişletilmeye çalışılacaktır. Veli ziyaretleri daha da artırılacaktır. Öğrenci toplum hizmetlerinde halkın daha da aktif olması sağlanacaktır.

16 Okulumuz Hayat Ağacının bir parçası olmaya devam edecektir teşekkürler.


"OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ Şalpazarı Atatürk Ortaokulu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları