Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okullarda okul dergisi, halk oyunları, mezuniyet, panel, tartışma, bilgi yarışması, turnuva, yılsonu sergisi, tiyatro ve sene sonu açılış ve kapanış törenleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okullarda okul dergisi, halk oyunları, mezuniyet, panel, tartışma, bilgi yarışması, turnuva, yılsonu sergisi, tiyatro ve sene sonu açılış ve kapanış törenleri."— Sunum transkripti:

1 SEMİNER ÇALIŞMASI SOSYAL ,KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

2 Okullarda okul dergisi, halk oyunları, mezuniyet, panel, tartışma, bilgi yarışması, turnuva, yılsonu sergisi, tiyatro ve sene sonu açılış ve kapanış törenleri ile bayram kutlamalarına yer verilmelidir.

3 OKUL DERGİSİ Her okul mutlaka yılda en az iki defa okul dergisi çıkartmalıdır. Okulda yapılan her türlü çalışmaların yer aldığı, öğrencilerin emekleriyle meydana gelecek bu okul dergileri tüm kurum ve kuruluşlara gönderilmelidir. Dergide emeği geçen ve adı bulunan öğrencilere, okulun öğretmen ve diğer çalışanlara öncelik tanınarak derginin dağıtımı planlanmalıdır. Çevrede bulunan diğer her kademedeki okullara da bu dergi gönderilmelidir.

4

5 HALK OYUNLARI EKİBİ Yurdumuzun çeşitli yörelerine ait Halk Oyunları Ekibi okulda kurulmalı, okulun açılışında, kapanışında, resmi bayramlarda ekip okulu temsil etmelidir. Ayrıca çevrede yapılacak açılış ve törenlere ekip gönderilmeli, okulun tanıtımı canlı olarak yapılmalıdır.

6

7 MEZUNİYET TÖRENİ Özellikle öğretim yılı sonunda yapılacak bir MEZUNİYET TÖRENİ, mezun olan öğrenciler ve velileri üzerinde unutulmaz etkiler bırakacaktır. Velilerin, çevrenin takdirini toplayacaktır.

8

9 PANEL – TARTIŞMA ve BİLGİ YARIŞMALARI
Öğrencilerin hazırlayıp sundukları bu tür toplantılar, öğrencilerin kendilerini toplum karşısında ifade edebilmeleri açısından çok önemlidir. Bu tür etkinlikler okulun çevresinde bulunan resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır.

10

11 TURNUVALAR Bahar aylarında düzenlenecek okul içi – okul dışı turnuvalar, öğrenci, öğretmen ve velilerde sportif etkinlik, başarıya koşma ve ekip ruhunu kazanmanın yanı sıra aidiyetlik duygusunu da geliştirmektedir.

12

13 YIL SONU SERGİSİ Öğrencilerin el emeklerini anne babalarına bir sergi aracılığı ile göstermeleri onlar için çok önemlidir. Anne- babalar da bu sergilerde çocuklarının çalışmalarını görmekten büyük haz ve mutluluk duyarlar.

14

15 TİYATRO Özellikle OKULLARIMIZIN tüm sınıflarının BİRLİKTE yıl sonunda bir tiyatro oyununu sahneye koyması ve velilere sunması, izleyiciler üzerinde çok etkili olmaktadır.

16 tiyatro

17 OKULUN AÇILIŞ, KAPANIŞ TÖRENLERİ, BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR, BAYRAMLAR
Her okul buna önem vermeli, yapacağı törenlere yukarıda sıralanan günlerde kurum ve kuruluşlar davet edilmelidir. Bayramlara okul en yüksek derecede hazırlıklı katılmalı ya da törenler hazırlamalıdır. Bu törenler ve Ulusal Bayram Törenleri okulun, öğrenci ve öğretmenlerin çevre ile kaynaşmasını, çevrenin okulu daha iyi tanımasını sağlayacak ve okula çevrenin her türlü desteğini artıracaktır.

18

19 okumak anlamaktır, dinlemekse erdem! sabırla dinlediğiniz için
*** sabırla dinlediğiniz için TEŞEKKÜRLER


"Okullarda okul dergisi, halk oyunları, mezuniyet, panel, tartışma, bilgi yarışması, turnuva, yılsonu sergisi, tiyatro ve sene sonu açılış ve kapanış törenleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları