NORM KADRO UYGULAMALARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Organizasyon İlkeleri ve Uygulaması Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ
Advertisements

BELEDİYELERDE FAALİYET RAPORU
OGYE Okul Gelişim Yönetimi Ekibi
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
BALIKESİR ÜNİ VERSİTESİ
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Be Ş eri Sermaye H İ ZMET YöneT İ M İ Prof.Dr.Kamil Ufuk BILGIN TODAIE ankara VI.YEREL YÖNETİMLERİN MALİ YÖNETİMİ FORUMU.
ERK İSG&İK – –
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
MALİ YÖNETİM VE KONTROL ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER VE HEDEFLER Mehmet BÜLBÜL Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı 1 Mayıs.
Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADRES DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSAL ADRES VERİ TABANI.
10 ŞUBAT 2011 KAMU MALİYESİNDE KARAR ALMA VE PERFORMANS YÖNETİMİ PROJESİ ORGANİZASYON VE SÜREÇ PERFORMANS YÖNETİMİ 5. HAFTA GRUP ÇALIŞMASI.
KAMU İÇ DENETİMDE SON GELİŞMELER & İÇ DENETİM-SGB İLİŞKİLERİ 02 Mayıs 2010 Ahmet BAŞPINAR Maliye Bakanlığı İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİNİN ARTTIRILMASI NORM KADRO
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
İmar ve Planlama Şube Müdürlüğü
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
HARCAMA.
Yerel Yönetimler ANAYASA’DA YEREL YÖNETİMLER
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
50.Yıl DPB T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
TEŞKİLAT VE YÖNETİMİ GELİŞTİRME
Afet Zararlarının Azaltılmasında Türkiye’deki Yerel Yönetimlerin Rolü
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Türkiye Belediyeler Birliği Online Uzaktan Eğitim DUYURUSU.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Genel Sekreterlik Organizasyon Şeması
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

NORM KADRO UYGULAMALARI

Bu hafta neler var... Norm Kadro Nedir? Norm Kadro Çalışmasının Aşamaları Örgüt Analizi İş Analizi Norm Kadro sayısının belirlenmesi Yerel Yönetimlerde Norm Kadro Uygulaması Belediyelerde Norm Kadro Uygulaması İl Özel İdarelerinde Norm Kadro Uygulaması

Norm Kadro Nedir? Norm kadronun teorik arka planı işe yönelmiş kariyer sistemidir (kadro sistemi). Ülkemizde norm kadro çalışmalarının başlatılmasıyla birlikte farkında olmadan da olsa, rütbe sisteminden kadro sistemine doğru bir geçiş de başlatılmış olmaktadır.

Norm Kadro Nedir? Norm kadro, bir kurumun amaçlarına ulaşabilmek için yerine getirmesi gereken görev ve hizmetlere ait iş yükünün belirli tekniklerle belirlenmesi, iş yükü ile orantılı olarak o kurumda istihdam edilmesi gereken personel sayısının ve niteliklerinin belirlenmesidir. Norm kadro, bir kuruluşun görevlerini, amaca yönelik biçimde, etkin ve verimli olarak yerine getirebilmeleri için, ihtiyaç duydukları optimal (ne az, ne çok) kadroların, unvan, sayı ve atanacak personelde aranacak nitelikler yönünden, standart bir şekilde belirlenmesidir.

Norm Kadro Çalışmasının Aşamaları Örgüt Analizi İş Analizi Norm Kadro sayılarının belirlenmesi

Örgüt Analizi Mevzuat taraması yapılarak örgütün yerine getirmesi gereken tüm görev ve hizmetlerin ortaya konulması. Anket ve görüşme yöntemleriyle orta ve üst düzey yöneticilerden bilgi toplanarak mevcut örgüt şemasının ve birimlerin görev dağılımlarının belirlenmesi. Kaldırılması, birleştirilmesi ya da yeni oluşturulması gereken birimlerin belirlenmesi ve yeni örgüt şemasının oluşturulması. Yeni düzenlemeye bağlı olarak birimlerin görev tanımlarının yapılarak “Organizasyon El Kitabı”nın hazırlanması.

İş Analizi Anket, görüşme ve yerinde gözlem teknikleri kullanılarak ve mevcut belge ve dokümanlardan da yararlanılarak birimlerde yapılan işler/görevler ile bunları yerine getirecek personelde bulunması gereken niteliklere ilişkin ayrıntılı bilgilerin toplanması. Her bir kadro için “Görev/İş Tanımı Formu”nun hazırlanması. İş ölçümü çalışmalarının yapılması ve norm kadro sayılarının belirlenmesi.

Belediyelerde Norm Kadro Uygulaması Norm kadro ilke ve standartları, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından müştereken yönetmelikle belirlenmektedir. Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik

Belediyelerde Norm Kadro Uygulaması (A) Grubu: Büyükşehir Belediyeleri (5 alt grup), (B) Grubu: İl Belediyeleri (9 alt grup), (C) Grubu: Büyükşehir İlçe Belediyeleri (19 alt grup), (D) Grubu: İlçe ve Belde Belediyeleri (16 alt grup), (E) Grubu: Belediye Bağlı Kuruluşları (8 alt grup), (F) Grubu: Mahalli İdare Birlikleri (2 alt grup).

Belediyelerde Norm Kadro Uygulaması A - 2 (500.000 – 999.999) GRUBUNDA YER ALAN BELEDİYELER   İL BELEDİYE ADI NÜFUSU BELEDİYE TÜRÜ 1 DİYARBAKIR Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 843460 Büyükşehir Belediyesi 2 ESKİŞEHİR Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 629609 3 KAYSERİ Kayseri Büyükşehir Belediyesi 950017 4 MERSİN Mersin Büyükşehir Belediyesi 843429 5 SAKARYA Adapazarı Büyükşehir Belediyesi 560876 6 SAMSUN Samsun Büyükşehir Belediyesi 531997

Belediyelerde Norm Kadro Uygulaması B - 5 (200.000 – 249.999) GRUBUNDA YER ALAN BELEDİYELER   İL BELEDİYE ADI NÜFUSU BELEDİYE TÜRÜ NİTELİĞİ Sanayi-Ticaret Turizm Grup Yükselme Adımı 1 AYDIN Merkez 188337 İl Belediyesi x 2 BOLU 119898 3 ÇANAKKALE 106116 4 KIRŞEHİR 108628 5 OSMANİYE 198836 6 TEKİRDAĞ 141439 7 TOKAT 136595 8 UŞAK 180414

Belediyelerde Norm Kadro Uygulaması C - 7 (75.000 – 99.999) GRUBUNDA YER ALAN BELEDİYELER   İL BELEDİYE ADI NÜFUSU BELEDİYE TÜRÜ NİTELİĞİ İlçe Sanayi-Ticaret Turizm Grup Yükselme Adımı 1 ANKARA Akyurt 25353 Büyükşehir İlçe x 3 2 ANTALYA Döşemealtı 27995 İZMİR Bayındır 21793 4 Güzelbahçe 23048 5 Seferihisar 29232 6 Selçuk 27880

Belediyelerde Norm Kadro Uygulaması C7 - 75 000-99 999 Adet BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI 2 MALİ HİZMETLER UZMANI YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ 1 MALİ HİZMETLER UZMAN YARDIMCISI MALİ HİZMETLER MÜDÜRÜ İDARİ PERSONEL 40 FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ TEKNİK PERSONEL 23 İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRÜ SAĞLIK PERSONELİ 6 TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRÜ YARDIMCI HİZMET PERSONELİ 8 ZABITA MÜDÜRÜ ZABITA AMİRİ DİĞER MÜDÜRLER 7 ZABITA KOMİSERİ UZMAN 3 ZABITA MEMURU 36 ŞEF 13 MEMUR KADROLARI TOPLAMI 156 AVUKAT SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARI TOPLAMI 78

Belediyelerde Norm Kadro Uygulaması İDARİ PERSONEL KADRO UNVANLARI Ambar Memuru Bilgisayar İşletmeni Gemi Adamı Sayaç Memuru Antrenör Çocuk Eğiticisi Gişe Memuru Sivil Savunma Uzmanı Ayniyat Saymanı Çocuk Eğitimcisi İmam Şoför Ayniyat Memuru Çocuk Rehberi Ve Gözetimcisi Kameraman Tahsildar Balık Adam Çözümleyici Memur Tercüman Bando Şefi Dalgıç Muhasebeci Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni Bandocu Eğitmen Mutemet Veznedar Belediye Trafik Memuru Evlendirme Memuru Mütercim Bilet Satış Memuru Fotoğrafçı Programcı

İl Özel İdarelerinde Norm Kadro Uygulaması Norm kadro ilke ve standartları, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından müştereken yönetmelikle belirlenmektedir. İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik

İl Özel İdarelerinde Norm Kadro Uygulaması (A) grubu il özel idareleri (büyükşehir belediyesi olan iller) (6 alt grup), (B) grubu il özel İdareleri (diğer iller) (8 alt grup), (C) grubu ilçe özel idareleri (Bozcaada ve Gökçeada) (1 alt grup).