Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİNİN ARTTIRILMASI NORM KADRO

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİNİN ARTTIRILMASI NORM KADRO"— Sunum transkripti:

1 İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİNİN ARTTIRILMASI NORM KADRO
Örgütsel amaçlar Örgütsel planlama iş tasarımı analizi İş Tanımları İş Gerekleri Personel Seçme, Yerleştirme, Eğitim ölçütleri İş Değerlemesi Ücret Sistemi Ölçümü Performans Standartları Personel değerlemesi, terfi ve teşvik ölçütleri Teşvikli ücret sistemi İş yükü analizi İş gücü analizi Norm Kadro Personel Sayısı

2 İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİNİN ARTTIRILMASI NORM KADRO
Belirli kurallara göre işgücü gerekleri belirlendikten sonra bu gereklere uygun personelin seçimi, yerleştirilmesi, teşvik edilmesi,değerlendirilmesi,ücretlendirilmesi ve eğitimi suretiyle standart sayıda pozisyonun oluşturulması ve personelin tayinidir.

3 Norm Kadro İşletme içindeki birimler bazında verimlilik hesaplarının yapılması, sorumlulukların ölçülebilir esaslara göre dağıtılması ve bu ölçümleme neticesinde de düzeltici önlemlerin alınabilmesi gerekir. İşletme yönetiminin bu görevi gerçekleştirebilmesini sağlayacak şartlardan birisi de Norm Kadrodur.

4 Norm Kadro Ayrıntılı verimlilik ve performans ölçümleri ancak, norm kadro düzenlemesinin yapılmış olduğu işletmelerde mümkündür.

5 Örgütsel Amaçların Tespit Edilmesi
Şirket kalite politikasının veya örgütsel amacının tekrar gözden geçirilebilmesi için şirketin sermayedarlarıyla, bir toplantı organize edilecektir. İşletmede karar yetkisine sahip kişilerle yapılacak bu toplantıda, işletmenin yüklendiği misyon ve değerlerin yanı sıra kısa, orta ve uzun vadeli olarak vizyon ve stratejisi tartışılacaktır.


"İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİNİN ARTTIRILMASI NORM KADRO" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları