Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ"— Sunum transkripti:

1 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI

2 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 06/02/2018 Ara Karar No : 89 KONU : MESKA PERSONEL A.Ş. Kurulması KOMİSYON RAPORU NO : 1 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 06/02/2018 tarih ve 89 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ortak Olduğu Şirketlerin Hesaplarını İnceleme Komisyonu’na müştereken havale edilen; 696 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda; MESKİ Genel Müdürlüğü’nde söz konusu kararnamede belirtilen iş kapsamında bir şirket olmadığından personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri yürütmek ve/veya bu kapsamda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak için kurulacak olan ,00-TL sermayeli MESKA PERSONEL A.Ş. Şirketine MESKİ Genel Müdürlüğü’nün %100 hisse ile kurucu ortak üye olarak iştirak ettirilmesi ve bu amaçla tahakkuk edecek katılım payının ödenebilmesi için bütçede tertip açılması ile ilgili teklifin komisyonlarımız tarafından incelenmesi neticesinde; 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 126. maddesi ile tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenen Ek 20. maddesinde yer alan “İl özel idareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri 04/01/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22. maddesindeki limit ve şartlar ile 62. maddesinin birinci fıkrasının (e) bendindeki sınırlamalara tabi olmaksızın doğrudan hizmet alımı suretiyle birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlası bu idarelere ait ve halen bu kapsamda hizmet alımı yaptığı mevcut şirketlerinden birine, bu nitelikte herhangi bir şirketi bulunmuyorsa münhasıran bu amaçla kuracakları bir şirkete gördürebilir.” hükmü ve

3 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 06/02/2018 Ara Karar No : 89 KONU : MESKA PERSONEL A.Ş. Kurulması KOMİSYON RAPORU NO : 1 (2) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23. ve Geçici 24. Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasların 28. maddesinde yer verilen “(1) 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 24. madde ile tanınan işçi statüsüne geçirilme hakkından yararlanılabilmesi için; İl özel idareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşları, il özel idareleri ve belediyelerin üyesi olduğu mahalli idare birlikleri, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlarının doğrudan doğruya veya dolaylı olarak birlikte veya ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlasına sahip olduğu şirketlerde 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılması gerekmektedir. (2) Bu bölümde geçen idare veya idarenin şirketi ibaresinden, birinci fıkrada belirtilen idare veya şirketler anlaşılır.” hükmü doğrultusunda personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri yürütmek ve/veya bu kapsamda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak için kurulacak olan TL sermayeli MESKA PERSONEL A.Ş. Şirketine MESKİ Genel Müdürlüğü’nün % 100 hisse ile kurucu ortak üye olarak iştirak ettirilmesi ve bu amaçla, tahakkuk edecek katılım payının ödenebilmesi için bütçede tertip açılması ile ilgili teklifin İdaresinden geldiği şekli ile kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

4 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 17/03/2017 – 10/04/2017 Ara Karar No : KONU : Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçeleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu KOMİSYON RAPORU NO : 2 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 129 sayılı kararı doğrultusunda İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca çalışmaları başlatılan Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’nın; Serbest Bölge Yolu (151. Cadde) batısı, E-982 Otoyolu (Adana-Erdemli Otoyolu) güneyi ile E-982 Otoyolu Tece bağlantısı noktası doğusunda kalan (yaklaşık hektarlık) alana ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 305 sayılı ara kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin tarih ve 312 sayılı ara kararı ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun Büyükşehir belediyesinin görev, yetki ve sorumlulukları başlıklı 7. Maddesinin (b) bendinde “Çevre düzeni plânına uygun olmak kaydıyla, büyükşehir belediye (…)(3) sınırları içinde 1/5.000 ile 1/ arasındaki her ölçekte nazım imar plânını yapmak, yaptırmak ve onaylayarak uygulamak; büyükşehir içindeki belediyelerin nazım plâna uygun olarak hazırlayacakları uygulama imar plânlarını, bu plânlarda yapılacak değişiklikleri, parselasyon plânlarını ve imar ıslah plânlarını aynen veya değiştirerek onaylamak ve uygulanmasını denetlemek; nazım imar plânının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde uygulama imar plânlarını ve parselasyon plânlarını yapmayan ilçe (…)(2) belediyelerinin uygulama imar plânlarını ve parselasyon plânlarını yapmak veya yaptırmak.” hükmü yer almaktadır. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 129 sayılı kararı ile ilgili yasal dayanaklar ve İdaremiz yetkileri göz önünde bulundurularak üst ölçekli "İl Çevre Düzeni Planı ve Kent Bütünü Araştırma-Analitik Etüt Çalışmalarının" ve "Nazım İmar Planlarının" Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerince yapılması, yaptırılmasına karar verilmiştir.

5 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 17/03/2017 –m10/04/2017 Ara Karar No : KONU : Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçeleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu KOMİSYON RAPORU NO : 2 (2) Mersin kentindeki meri imar planlarının, kentin yaşam alanlarında gelişimi yönlendirmede ve sektörel yatırımların mekânsal karşılıklarının ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığı görülmüştür. Mevcut sorunlar göz önüne alınarak, yeni stratejilerle, gelişme ve büyüme politikalarını içeren, bütünlüklü 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planlarının üretilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu doğrultuda İl Çevre Düzeni Planı çalışmaları ile eş zamanlı olarak Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçeleri Bütünlüklü 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı çalışmaları başlatılmıştır. Mersin 1/ ölçekli İl Çevre Düzeni Planı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10/10/2016 tarih ve 933 sayılı kararı ile uygun görülerek onaylanmış ve Adana-Mersin Planlama Bölgesi 1/ ölçekli Çevre Düzeni Planında, revizyon yapılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulmuş ve tarihi itibariyle Bakanlıkça onaylanmıştır. Söz konusu Plan Revizyonuna, askı süresi içerisinde yapılan itirazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca değerlendirilmiş olup 1. İtiraz değerlendirmesi sonrası plan tarihinde onaylanmıştır. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10/10/2016 tarih ve 933 sayılı kararı ile uygun görülerek onaylanan Mersin İli 1/ ölçekli Çevre Düzeni Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tarihinde onaylanan Adana Mersin Planlama Bölgesi 1/ ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu kararları ile uyumlu hale getirmek için Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gün ve 825 sayılı kararı ile Mersin İli 1/ ölçekli Çevre Düzeni Planı onaylanmıştır.

6 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 17/03/2017 –m10/04/2017 Ara Karar No : KONU : Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçeleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu KOMİSYON RAPORU NO : 2 (3) Çevre Düzeni Planı kararlarına uygun şekilde, eş zamanlı çalışmaları sürdürülen, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçeleri 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı (30360 hektar) çalışmaları kapsamında, İdaremiz tarafından 90 adet kurumla karşılıklı yazışmalar yapılmış ve 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar ile ilgili gerekli izinleri, görüş, öneri ve talepleri alınmıştır. E-982 Otoyolu (Adana-Erdemli Otoyolu) kuzeyinde; Mersin Stadyumu ve yakın çevresi, Toroslar İlçesi Buluklu ve Çopurlu Mahallesinde Kentsel Gelişme Alanları ile Serbest Bölge Yolunun (151.Cadde) doğusundaki Kentsel Çalışma Alanlarına ilişkin DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Mersin Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Mersin İli Toprak Koruma Kurulu’nun görüşü alınamadığından, çalışmaların 2 etap halinde sürdürülme zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Serbest Bölge Yolu (151. Cadde) batısı, E-982 Otoyolu (Adana-Erdemli Otoyolu) güneyi ile E-982 Otoyolu Tece bağlantısı noktası doğusunda kalan 1. Etap kapsamında, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü ve Mersin Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün uygun görüşü ile Mersin İli Toprak Koruma Kurulu’nca 695,89 hektarlık alana ilişkin 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu kapsamında tarım dışı kullanım kararı alınarak, bu alanlara ilişkin İçişleri Bakanlığından Kamu Yararı Kararı alınmıştır. Planlama sürecine ilişkin görüş ve önerilerini almak aynı zamanda da plandan beklentileri ve ihtiyaçları tespit etmek amacı ile farklı tarihlerde Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçeleri Belediye Başkanları ve planlamadan sorumlu teknik kadrolar ile toplantılar yapılmıştır.

7 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 17/03/2017 –m10/04/2017 Ara Karar No : KONU : Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçeleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu KOMİSYON RAPORU NO : 2 (4) Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat ve üst ölçekli plan çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Serbest Bölge Yolu (151. Cadde) batısı, E-982 Otoyolu (Adana-Erdemli Otoyolu) güneyi ile E-982 Otoyolu Tece bağlantı noktası doğusunda kalan (yaklaşık hektarlık) alanı kapsayan Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı yapımı sırasında ilgili kurum ve kuruluşlardan gereken görüş ve izinlerin alınmış olduğu, ilgili İlçe Belediyeleri ile toplantılar yapılarak, planlama çalışmalarının bu görüş ve öneriler doğrultusunda hazırlanmış olduğu, ayrıca plan genelinde sürdürülebilirlik ilkesinin ve koruma kullanma dengesinin gözetildiği, kamu yararı gözetilerek yapılan planın Mersin kentinin potansiyellerini öne çıkardığı ve kentin gelecekteki ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olduğu tespit edilmiş olup, Mersin Adana Planlama Bölgesi Mersin İli 1/ ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve Mersin İli 1/ ölçekli Çevre Düzeni Planı kararlarına uygun olarak hazırlanan Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonunun kabulüne, oy birliği ile karar verilmiştir.

8 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI


"MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları