ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2015. TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE KİMYASALLAR ALANINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Seite 1 Page Seite 1 “MENA Bölgesinde Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” Silva Mediterranea Bölgesel Projesi.
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarında Çok Yönlü Çevresel Fayda Yaratan Entegre Yönetim Projesi.
ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
KURUMUMUZCA YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER;
AVRUPA BİRLİĞİ VE KAMU SAĞLIĞI. YASAL ÇERÇEVE Roma Antlaşması’nın 3. ve 152. maddelerine göre kamu sağlığı politikalarının genel amacı: Roma Antlaşması’nın.
İçişleri Bakanlığının 2008/55 Sayılı Genelgesi
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
YERELDE AB SÜRECİ.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
EKÖK / IPPC Direktifi Çalıştayı TÜRKİYE’DE EKÖK UYGULANMASI YOL HARİTASI TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 06-Kasım-2009 Hava Yönetimi Daire Başkanlığı.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
ÇİĞLİ BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI VE GERİ KAZANIM
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
TÜBİTAK KİMYASAL TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ATIK PİLLERİN BERTARAFI ve GERİ KAZANIM TEKNOLOJİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ Bayram Andak 22 Ekim 2015 Ankara.
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 04 Aralık 2013, Bursa İklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi ve uyum.
SU ÇERÇEVE DİREKTİFİNİN UYGULANMASI VE NEHİR HAVZA
SUNUM İÇERİĞİ Şubenin Görevleri Mevzuat Çalışmaları Projeler.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Nehir Havzaları Su Kaynakları Modelleme Çalışmaları
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Ahmet DOĞAN Uzman.
İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Şubat-2013 Genel Müdürlük Makamına SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVARLAR ŞUBESİ.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
Büyük endüstriyel kazalar
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HEDEFLERİ.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM 2015

TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu İle Kaynak Verimliliği Esasında ve İklim Dostu Kullanım Projesi (Türk-Alman Projesi) EURO Bakanlığımız ile Federal Alman Çevre, Doğa Koruma, İnşaat ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı arasındaki “Çevre Alanında Ortak İkili İşbirliği” çerçevesinde, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülmüştür. Proje ile Türkiye’de hayvansal atıklar kullanılarak biyogaz üretme potansiyeli araştırılarak Balıkesir- Gönen ve Kırşehir-Çiçekdağı’nda pilot tesisler için altyapı çalışmaları yapılmıştır. 2 Türkiye’de Maden Atıklarının Yönetimi Projesi (IPA-1)/ Teknik Yardım Bileşeni 2.5 Milyon Euro Projenin bu bileşeninde Türkiye’de bulunan 300 adet maden atık tesisi yerinde incelenerek, atık karakterizasyonu ve atık tesisi sınıflandırılması yapılmıştır.

TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 3 Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı(1007) kapsamında 108G063 nolu (Alt Proje No: 108G128) "Atık Pillerin Bertarafı ve Geri Kazanım Teknolojilerinin Geliştirilmesi Projesi" 5.7 Milyon TL Projenin tamamlanması ile Kocaeli ilinde yer alan Exitcom firması tarafından pilot tesis işletmeye alınacaktır. Tesis kapasitesi yıllık 300 ton olacaktır. Tesiste alkali piller ve Ni-Cd pillerin geri kazanılması planlanmaktadır.

DEVAM EDEN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Çevre Yönetimi Alanında Kurum Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi EURO Projenin amacı AB çevre mevzuatına tam uyum ve uygulanmanın sağlanmasıdır. Proje kapsamında özellikle yerel otoritelere eğitim verilerek ve yerinde incelenmeleri sağlanarak bölgesel düzeyde kurumsal ve teknik kapasitenin arttırılması hedeflenmektedir. Kapasite geliştirme faaliyeti ve strateji dokümanları ile entegre çevre planlaması için yerel yönetimlerin durumunun iyileştirilmesi sağlanacaktır. 2 UNEP/MAP Akdeniz Geniş Ekosistemleri Stratejik Ortaklık Projesi (MedPartnership) alt bileşeni olarak yürütülen” Türkiye’de PCB’lerin Çevreye Duyarlı Yönetimi Projesi”, 2,400,000 USD UNEP/MAP Sekreterliği, MEDPOL ve CP/RAC ile "Türkiye’de PCB’lerin Çevreye Duyarlı Yönetimi Projesi" başlatılmıştır. Proje kapsamında PCB içeren ekipmanların bertarafı, PCB envanterinin çıkarılması, PCB analizi için kapasite oluşturulması, PCB’lerin çevreye duyarlı yönetimi hakkında eğitim verilmesi ve halkın bilgilendirilmesi çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında trafolardan numune alma, PCB analizi, PCB’li teçhizatın Çevre Mevzuatına uygun olarak taşınması ve bertarafı hususlarında çalışmalar yapılmış olup, tüm maliyetler ve personel ihtiyacı proje tarafından karşılanmıştır. Ekipmanların bertaraf edilmek üzere yurtdışına gönderilmesi işlemi devam etmektedir.

DEVAM EDEN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 3 Katı Atık Toplama ve Bertaraf Maliyetlerinin Bölgesel Bazda Belirlenmesi KDV Belediyeler, büyükşehir belediyeleri, mahalli idare birlikleri ve İl Özel İdareleri olmak üzere evsel katı atık idarelerinin; atıkların toplanması, doğrudan ve dolaylı olarak aktarma istasyonuna kadar ve/veya aktarma istasyonundan geri kazanım ve bertaraf tesisine taşınması, aktarma istasyonları, geri kazanım ve bertaraf tesislerinin kurulması ve işletilmesi hizmetlerini kapsayan atık üreticilerine sağlanan tüm hizmetlerin bölgesel olarak evsel katı atık idareleri bazında; mevcut durumdaki maliyetlerinin belirleneceği, söz konusu maliyetlerin optimum seviyede olabilmesi için hazırlanacak tedbir ve planlamaların yer alması amaçlanmıştır. TUBİTAK- MAM ile yürütülecektir. 4 Düzensiz Depolama Sahalarının Rehabilitasyonuna Yönelik Envanter Çalışmasının Hazırlanması KDV Projenin genel amacı, herhangi bir çevresel tedbir alınmadan atıkların rastgele döküldüğü düzensiz depolama alanlarının insan ve çevreye olan zararlı etkilerini önlemek veya minimum seviyeye indirmek için rehabilite edilen ve edilecek sahaların veri tabanı ile izleme ve değerlendirme yazılım sisteminin oluşturulmasıdır. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile protokol imzalanmıştır.

DEVAM EDEN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 5 Katı Atık Ana Planının Güncellenmesi KDV Projenin genel amacı, Ulusal Atık Yönetim Planı’nın politika olarak uygulanması amacıyla il bazında mevcut durumun ortaya konulması, ilgili mevzuatlarda öngörülen şekilde belediye atıklarının kompozisyonunun belirlenmesi ile tüm atıkların toplanması, taşınması, işlenmesi, bertarafı ve maliyet unsurlarının ele alınması ve belediye atıklarının izlenmesi ve takibine ilişkin yazılımın oluşturulmasıdır. TUBİTAK-MAM ile yürütülecektir.