Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HEDEFLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HEDEFLERİ."— Sunum transkripti:

1 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2019-2023 HEDEFLERİ

2 Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü 2019-2023 Hedefleri

3  HAFRİYAT YÖNETİMİ  ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ KONTROLÜ  DENETİMLERİMİZ  DİĞER UYGULAMALARIMIZ

4 HAFRİYAT YÖNETİMİ…

5 - Hafriyat Toprağı Sahalarında karşılaşılan sorunlara çözüm olarak bu sahaların “Belediye Şirketince” işletilmesi öngörülmüş olup Eylül 2016 tarihi itibari ile “SAÇEV A.Ş”. kurulmuştur. - 2023 orta vadeli planlamada şirketin bütün ilçelerde hizmet vermesi ve şirket tarafından işletilen sahalarda kantar uygulaması da dahil olmak üzere işletim koşullarının istenilen seviyeye getirilmesi öngörülmektedir.

6 HAFRİYAT YÖNETİMİ… İnşaat Yıkıntı Atığı Geri Kazanım Tesisi -Sakarya genelinde inşaat atıkları hala geri kazanılmamaktadır. Bu atıkların 2023 yılına kadar geri kazanılmak suretiyle hem çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hem de ekonomik değer elde edilmesi hedeflenmektedir.

7 ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ KONTROLÜ…

8 ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ KONTROLÜ Gürültü denetimlerinin daha etkin yürütülebilmesi adına 2023 yılına kadar gürültünün yoğun olarak hissedildiği (Eğlence mekanları ve sanayi tesislerinin yoğun bulunduğu alanlara) bölgelere gürültü ölçüm istasyonlarının kurularak gürültünün online olarak izlenmesi ve müdahale edilmesi öngörülmektedir

9 STRATEJİK GÜRÜLTÜ HARİTASI - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK ortaklığında İlimizde Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçelerini kapsayan Stratejik Gürültü Haritası hazırlanmıştır. - 2023 yılına kadar özellikle yaz aylarında nüfusu artan gelişmekte olan Karasu ve Sapanca İlçelerini kapsayan Stratejik Gürültü Haritasının hazırlanması planlanmaktadır.

10 ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ KONTROLÜ … EYLEM PLANI - TÜBİTAK ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığında İlimizde Adapazarı, Serdivan ve Erenler İlçesi için hazırlanan Stratejik Gürültü Haritaları kapsamında haritası hazır olan ilçeler için hazırlanacak Eylem Planlarının ise 2023 yılına kadar hayata geçirilmesi öngörülmektedir.

11 Eylem Planları kapsamında; - Elde edilen sonuçlar kamu oyu ile paylaşılacak - Elde edilen sonuçlar imar planlarına işlenecek, aşırı gürültüye maruz kalınan bölgeler imara açılmayacak, açılsalar bile sadece endüstri tesislerinin olduğu bölgeler olarak kalacak. - Yapılması planlanan eylem planları halkın onayına sunularak görüşleri alınacak - Mevcut gürültü kaynaklarının ve etkilenme alanlarının olduğu bölgelerde ise eylem planları yapılacak (Gürültü Bariyeri, Ağaçlık Alan oluşturulması, Trafiğin düzenlenmesi vb.) - Yeni yapılacak olan karayolu, demiryolu, sanayi tesisi vb. gibi gürültü kaynağı olabilecek tesisler yapım aşamasında gürültü kontrol tedbirleri alınması sağlanacak

12 Kent Planlama Aşamasında Raylı Sistem veya Metro Hattı

13 Binaların bulunduğu alanlara Gürültü Bariyerleri

14 Peyzaj ve Kent Planlaması

15 Yüksek kaliteli asfalt

16 Trafik Yönetimi - Belli saatlerde hız sınırlaması

17 Trafik Yönetimi - Belirli saatlerde araç sınırlaması (Ağır taşıt trafiği)

18 DİĞER UYGULAMA ALANLARIMIZ…

19 SAKARYANIN MAVİ BAYRAKLI SAHİLLERİ 2023 YILI İÇİN; Sakarya İli Karadeniz sahilimizde yeni numune noktaları belirleyip Mavi Bayraklı Plaj sayımızın arttırılması hedeflenmektedir.

20 İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI KAPSAMINDA PROJELERİN GELİŞTİRİLMESİ 3 Mayıs 2010 tarihinde Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Türkiye’nin “Ulusal İklim Değişikliği Strateji Belgesi”nde “Türkiye’nin iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonu, iklim değişikliği politikalarını kalkınma politikalarıyla entegre etmiş; enerji verimliliğini yaygınlaştırmış; temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttırmış; iklim değişikliğiyle mücadeleye özel şartları çerçevesinde aktif katılım sağlayan ve yüksek yaşam kalitesiyle refahı tüm vatandaşlarına düşük karbon yoğunluğu ile sunabilen bir ülke olmaktır”. Vizyonu sunulmuştur. İklim Değişikliği Eylem Planının 2023 Hedefleri izlenecek ve raporlanacaktır.

21 Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü 2019-2023 Hedefleri

22 Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisinin İşletilmesi 3996 sayılı bazı yatırım ve hizmetlerin Yap-İşlet-Devlet modeli çerçevesinde yaptırılması.

23 Atıktan Türetilmiş Yakıt Yakma Tesisinin Yapılması (Fizibilite, Proje ve İhale Dokümanları, Tesis Yapım İşi) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile Yapılmaktadır.

24 Çevre ve Doğa Konulu İlkokullar Arası Ödüllü Resim Yarışması Yaklaşık bütçesi : Yaklaşık bütçesi : 5.000,00 TL (2018 Yılı)

25 Elektronik Atıklar İle İlgili Vatandaşları Bilgilendirme Çalışmalarının Yapılması

26 İnert Atık Sahasının Yapımı Yaklaşık bütçesi :.000.000,00 TL Yaklaşık bütçesi : 20.000.000,00 TL

27 İnert Atık Sahasının İşletilmesi Yaklaşık bütçesi : Yaklaşık bütçesi : 2.000.000,00 TL (2018 Yılı)

28 Çevre Eğitim Merkezinin İşletilmesi Yapılması ve İşletilmesi 3996 sayılı bazı yatırım ve hizmetlerin Yap-İşlet-Devlet modeli çerçevesinde yaptırılması. - SEKAY tesisine gelen misafir ve ziyaretçiler için bu binada bilgilendirme ve eğitim programı yapılacaktır. - Hazırlanacak programın içerisinde basılı malzemelerin tanımı, görsel malzemelerin tanımı ve okullara yönelik çalışmalar da olacaktır.

29 Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin İşletme İhalesinin Yapılması 2886 sayılı devlet ihale kanunu göre yapılacaktır.

30 Ana Arterlerin Yol Süpürme Araçlarıyla Temizlenmesi Yıllık ortalama 83.200 km. hat boyunca yapılan ana arterlerin temizliği, önümüzdeki yıldan itibaren yıllık ortalama 124.800 km. uzunluğa çıkacaktır.

31 Bisiklet Yollarının Yol Süpürme Araçlarıyla Temizlenmesi Yaklaşık bütçesi : 200.000,00 TL Önümüzdeki yıldan itibaren yıllık ortalama 3900 km.’ lik bisiklet yolu temizliği yapılacaktır.

32 Bitkisel Atık Yağların Koordinasyonu Lisanslı firmalar tarafından yapılmaktadır.

33 Ambalaj Atıklarının Koordinasyonu Lisanslı firmalar tarafından yapılmaktadır.

34 Atık Pillerin Toplanmasının Koordinasyonu TAP derneği tarafından yapılmaktadır.

35 Elektronik Atıkların Toplanmasının Koordinasyonu Lisanslı firmalar tarafından yapılmaktadır. Lisanslı firmalar tarafından yapılmaktadır.

36 Madeni Yağların Toplanmasının Koordinasyonu PETDER tarafından yapılmaktadır.

37 Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Toplanmasının Koordinasyonu LASDER tarafından yapılmaktadır.

38 Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk Projesi Yaklaşık bütçesi : 50.000,00 TL (2018 Yılı)

39 Çevre Yarışmalarının Düzenlenmesi Yaklaşık bütçesi : 25.000,00 TL (2018 Yılı)

40 Çevre ve Mıntıka Temizliğinin Yapılması

41 Atık Yönetim Planının Hazırlanması, Karakterizasyon Çalışmalarının ve Katı Atık Hakkında İstatistiki Bilgilerin Toplanması

42 Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü 2019-2023 Hedefleri

43 SAKARYA PARK 2. ETAP PEYZAJ PROJESİ Proje alanı (m²)- Proje TürüPark Tahmini Bütçe10.000.000,00 TL Hedef Yılı2019 AşamaProje çalışmaları devam etmektedir. Proje Genel Bilgileri Sakarya Parkın devamı niteliğinde yapılması planlanan projedir.

44 KAYNARCA KARABOĞAZ SAHİL Proje alanı (m²)- Proje TürüSahil kenarı rekrasyon alanı Tahmini Bütçe9.000.000,00 TL Hedef Yılı2019 AşamaProje çalışmaları devam etmektedir. Proje Genel Bilgileri Sakarya İli’nin Karadeniz sahillerini turizme kazandırmak amacıyla yapılması planlanan ve fikir projesi aşamasında olan çalışmadır.

45 ÇARK DERESİ KENARI PEYZAJ PROJESİ Proje alanıYaklaşık 14 km uzunluğundaki alan Proje TürüRekreasyon Tahmini Bütçe- Hedef Yılı2019 AşamaProje çalışmaları devam etmektedir. Proje Genel Bilgileri Çark deresi kenarınının rekreasyon alanına dönüştürülmesi amacıyla çocuk oyun alanları, bisiklet yoları spor alanları yapılması planlanmaktadır.

46 KIRANTEPE SEYİR TEPESİ PROJESİ Proje alanı- Proje TürüRekreasyon Tahmini Bütçe- Hedef Yılı2019 AşamaFikir projesi Proje Genel Bilgileri Serdivan Kırantepe’de yamaç paraşütü alanı çevresinde rekreasyon alanı oluşturulması.

47 JUSTINANUS KÖPRÜSÜ ÇEVRESİ PEYZAJ PROJESİ Proje alanı- Proje TürüRekreasyon Tahmini Bütçe- Hedef Yılı2020 AşamaFikir projesi Proje Genel Bilgileri Sakarya’nın tarihi ve kültürel mirası Justinanus Köprüsü’nde enstalasyon çalışması ve çevresinin peyzaj projelendirme çalışmasının yapılması

48 KARASU YENİMAHALLE REKREASYON PROJESİ Proje alanı- Proje TürüKentsel tasarım Tahmini Bütçe Hedef Yılı2019 AşamaProje çalışmaları devam etmektedir. Proje Genel BilgileriSakarya Nehrinin Karadeniz’e döküldüğü alanda yapılması planlanan bir kentsel tasarım projesidir. Projelendirme aşamaları devam etmektedir. Projenin amacı, Karasu sahilinin turizm potansiyelini arttırmak, sahildeki düzensiz yapılaşmaların engellenmesi ve sahilde mimari bir uslup belirlenmesidir.

49 OLİMPİK KÜREK VE KANO PARKURU PROJESİ Proje alanı (m²)- Proje TürüSpor Alanı Tahmini Bütçe- Hedef Yılı2021 AşamaProje çalışmaları devam etmektedir. Proje Genel Bilgileri Sakarya iline Uluslararası Kürek ve Kano pistinin yapılmasıdır.


"ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HEDEFLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları