ANLATIMIN VE ANLATICININ AMACI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOKLU ZEKA ÇEŞİTLERİ
Advertisements

Atatürk’ün Çocukluk Anıları
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Her ş eyden önce kendinize güven duyun. "Yetersiz oldu ğ um için ba ş arılı olamam" gibi dü ş üncelerle de ğ erlendirmelere.
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
B İ LG İ GÜVENL İĞİ NDE KULLANICI SORUMLULU Ğ U. Sistemi içeriden yani kullanıcıdan gelebilecek hatalara ve zararlara kar ş ı koruyan bir mekanizma yoktur.
PARÇADA ANLAM.
DİLİN İŞLEVLERİ.
ÖZEL E Ğİ T İ M VE REHBERL İ K Özel e ğ itimin tanımı Engelli çocuklar ve sınıflandırılması Özel e ğ itime muhtaç bireylerin tanılanması Özel e ğ itim.
TÜRK EDEBİYATINDA HİKAYE
MATEMATİK 4 4. ÜNİTE Kesirler Ve Alan.
OKUL DENEYİMİ -I- Dr. Muhammed TURHAN.
5. SINIF TÜRKÇE KONU ANLATIMI
Uzaktan Eğitim Kuramları
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
İLETİŞİM Varlıkların kendi aralarında anlaşmak için oluşturdukları simgeler sistemine denir. Gergin ortamlarda, kişilerin sağlıklı ve olumlu düşünmesi.
+ YA Ş Lı BAKıM GÜVENCE SISTEMINDE FINANSMAN MODELLERI III. ÇALI Ş MA GRUBU.
DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl.
TÜRKÇE / Düzyazı Türleri ( Eleştiri - Deneme - Söyleşi )
Akademik Personel Sayıları 2. Akademik Personel Durumu 2.STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi eğitim-öğretim yılında açılan Bilgisayar.
DRAMA.
HAZIRLAYAN:AYSEL BAŞKURT 9/B 255
( ) STRATEJ İ K PLANLAMA E Ğİ T İ M ÇALI Ş MALARI “SWOT ANALİZİ” NEDİR?
ŞSG Y.B.O Rehberlik Servisi
CİN ALİ FACEBOOK İLE TANIŞIYOR
YALIN KILIÇ TÜREL Kasım-BOTE-4-ELAZI Ğ Gizlilik ve Doğruluk Ders: bilişim etiği.
SÖZCÜKTE ANLAM 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ.
Yağmur, Kar, Sis.
TARTIŞMA TÜRLERİ: AÇIK OTURUM
BU BENİM ESERİM ORTAOKULLAR ARASI PROJE YARIŞMASI
“Öfke”.
5 ve 50 ile hızlı çarpma 5 ile çarpacağımız sayıyı önce ikiye böleriz. Sonra 10 ile çarparız. Yani ikiye böldüğümüz sayının önüne.
Batuhan Avcı.  Bilim; do ğ ada bulunan her ş eyin deney ve gözlemler sonucu mantıklı ve tutarlı bir biçimde yorumlanması sonucu elde edilen çalı ş malar.
Hazırlayan Ufuk Kemerci  2004 yılında ortaya atılmı ş bir kavramdır. Web sitelerinin yalıtılmı ş bilgi depoları ş eklinden çıkıp kullanıcılara.
H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
ANLATIMA HAZIRLIK.
Kelime Türleri İsim soylu sözcükler de yediye ayrılır:
ANLATIMDA SINIRLANDIRMA
BAĞLAŞIKLIK-BAĞDAŞIKLIK-BAĞDAŞTIRMA
ANLATIMDA ANLATICININ TAVRI. Anlatımda Anlatıcının Tavrı : Bir olay, bir durum kar ş ısında ki ş inin takındı ğ ı davranı ş a tavır denir. Anlatıcı, konuyu.
 İnternet haftasının amacı,  İnternet haftasının etkinlikleri,  İnternet haftası ile ilgili şiir/yazı,  İnternet haftası ile ilgili karikatür ve.
Temiz enerji kaynakları
PARAGRAFIN BÖLÜMLERİ. Paragrafın Bölümleri Hikâye, deneme gibi yazıların giri ş, geli ş me, sonuç bölümleri oldu ğ u gibi paragrafın da vardır. a. Paragrafın.
Giri ş imcilik Fikrinin Geli ş mesi. Giri ş imcilik zorlu ve dikenli bir yol. Mutlak ba ş arı için; çok iyi bir planlamacı, detaycı bir ara ş tırmacı,
Çoklu Zekâ Kuramının Öğrenme-Öğretme Süreçlerine Yansıması.
Nane. Nanenin Faydalari İş tah açar. Sinirleri yatı ş tırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve ba ş a ğ rısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini.
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
Viran ş ehir Rehberlik ve Ara ş tırma Merkezi STRESLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ.
ETKİLİ ÖĞRETİM İÇİN YÖNTEM VE TEKNİKLER
NOKTA(.): o Nokta cümlenin sonuna konur. o Türk Dil Kurumu,1932 yılında kurulmuştur. o Cümle değeri taşıyan anlatımların sonuna konur. o Bazı kısaltmaların.
Cihan Toprak Begüm Kökçü.  Planlama aşamasında, projenin hedeflerini gerçekleştirmek için uygulanabilir bir plan yapılır. Bunu yapmak için, projenin.
 Bilgi ve Belge Yönetimi E ğ itiminde Uygulamanın Önemi: Stajlar Üzerine Bir Ara ş tırma Özhan SA Ğ LIK İ stanbul Üniversitesi.
DOSYA MENÜSÜ.
FABL TÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ HAZIRLAYAN: Özgür AKKAYA
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
METINLERIN SINIFLANDIRILMASI. Metinlerin Sınıflandırılması Metinler; gerçeklikle ilişkileri, işlevleri ve yazılış amaçlarına göre gruplara ayrılır. Buna.
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖĞELERİ
İLETİŞİM.
Çorum Anadolu Lisesi KONU ANLATIMI
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
TÜRK BEŞLERİ.
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
FİİLER Abdulcelil KAHVECI
ÖĞRETİM STRATEJİLERİ SUNUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM
BU SÖZLER SİZE TANIDIK GELİYOR MU? Hep onun tarafını tutuyorsunuz. Ben de abim kadar harçlık istiyorum. Ö ğ retmenim hep ona söz hakkı veriyorsunuz.
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
HAZIRLAYAN : HEL İ NNAZ ÜLGE N DERS Ö Ğ RETMEN İ : NECM İ YE GÜNGÖR.
TEKİRDAĞ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

ANLATIMIN VE ANLATICININ AMACI

Anlatımın ve Anlatıcının Amacı Başarılı bir anlatımda yazının amacının belirlenmesi önemlidir. Yazının yazılış amacı ana düşünceyi oluşturur. Yazıya başlamadan önce yazının giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinin nasıl olacağını, yani yazının iskeletini oluşturmalıdır. Giriş bölümünde konuyu açıklamalı, Gelişme bölümünde konuya açıklık getirmeli, yardımcı düşünceleri konuyu ve ana düşünceyi verecek şekilde ortaya koymalıdır. Sonuç bölümünde ise yazıda ele alınan düşünceleri bir sonuca bağlamalıdır. Bütün bu hazırlıklar yapıldıktan sonra yazıya giriş yapılabilir.

Anlatımda amaç örnekleri: Bilgi vermek, düşündürmek, kanıları değiştirmek, bir duyguyu paylaşmak, yönlendirmek … Metin örnekleri: “Yazın gelmesi ile sıcaklar bir hayli arttı. Tatil imkanı bulunmayan kırsal kesimlerde tarlaları sulamak için açılan su kanalları çocuklarımızın can güvenliğini tehdit etmekte.” Yazılış amacı: Bilgi vermek; uyarmak   “Duydum sonbaharda dalından ayrılan yaprağın yürek sancısını; dalın yaprağa hasretini.” Yazılış amacı: Duyguyu paylaşmak “Dilimiz neden Dünya dili olmasın? Türkçemizi İngilizce karşısında yetersiz ve zayıf görmek bir aymazlıktır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki Dünyada bilime en uygun dil Türkçedir.” Yazılış amacı: Kanıları değiştirmek

HAZIRLAYAN: SELAMİ İPEK TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ