Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor."— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK

2 1969 yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor üretim kapasitesi ile Renault'nun Batı Avrupa dı ş ında en yüksek kapasitesine sahip üretim tesislerinden biridir.

3 Türkiye’nin en uzun soluklu yol güvenli ğ i e ğ itim projesi Sokakta İ lk Adımlar, 15 yılda 1 milyon 789 bin çocu ğ a ula ş tı. Renault’nun, Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı izin ve i ş birli ğ i, Total Oil Türkiye ile Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derne ğ i ortaklı ğ ıyla sürdürdü ğ ü projede hedef; 5 milyon ö ğ renciye yollarda daha güvenli davranı ş alı ş kanlıkları kazandırmak.

4 2002’den beri sürdürülen sosyal sorumluluk projesi “Sokakta İ lk Adımlar”, ilkö ğ retim ça ğ ındaki çocukların trafikteki tehditler ile risklerin farkına varmasını sa ğ layıp, onlara güvenli davranı ş alı ş kanlıkları kazandırmayı amaçlıyor. Kural ezberleten de ğ il deneyim kazandıran, çocu ğ un günlük ya ş antısıyla do ğ rudan ili ş kili, oyun ve hayal gücünü harekete geçiren bir e ğ itim yakla ş ımına sahip projenin web sitesi de özellikle çocukların sıkılmadan gezebilecekleri ve kolayca bilgi edinebilecekleri ş ekilde güncellendi. Temel hedef kitlesi çocuklar olan ancak aynı zamanda aileler ve ö ğ retmenlere de hitap eden projenin web sitesi, her kullanıcı grubuna uygun tasarımıyla ve hızıyla dikkat çekiyor. Burada kurumun ö ğ rencilerle kurdu ğ u ba ğ lantı, ö ğ rencilerin sempati ve anlayı ş ıyla deste ğ ini elde etmektedir.

5 Renault’nun liseli gençleri ula ş ım ve yol güvenli ğ i sorunlarının çözümü için harekete geçirdi ğ i Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarı ş ması bugüne kadar toplam 9 bin 390 ö ğ renci, 80 proje gerçekle ş tirdi. Liseli gençler bu projeleriyle yakın çevrelerindeki yol güvenli ğ i sorunlarının iyile ş mesine somut katkılarda bulundu. İ stanbul Milli E ğ itim Müdürlü ğ ü yarı ş mada birincilik kazanan bazı projelerin İ stanbul ve Türkiye’nin bütün okullarında uygulanması için harekete geçti. Programın hedefi 10 yıl içinde 1 milyon liseli gence, güvenli ve daha iyi bir ya ş am için birlikte harekete geçmeyi ö ğ retmek. Aktif ve demokratik yurtta ş lar olarak yeti ş melerine katkıda bulunmak. Bu proje ODD tarafından yılın sosyal sorumluluk ödülünü de almı ş tır.

6 Bu proje Oyak Renault Türkiye’nin yapmı ş oldu ğ u “Sizin fikriniz sizin projeniz” projesinde birinci olmu ş ve uygulamaya geçirilmi ş tir. Bu proje de servisleri denetleme i ş ini artık servise binen ö ğ renciler de yapabilir hale gelmi ş tir. Bunun için geli ş tirilen e ğ itim, ceza ve ödül sistemi okul müdürlükleri ve ilçe e ğ itim müdürlükleri tarafından belirlenip yine onlar tarafından izlenmektedir. Bu proje sayesinde bir çok ö ğ renci okula güvenli bir biçimde gidip gelebilecektir. Bir ba ş ka açıdan da projeye katılan ö ğ rencilerin trafik kurallarının hayati önemini anladıkları, yolculuk sırasında aktif yolcu olmayı ö ğ rendikleri, sorumluluk duygularının geli ş ti ğ i de saptanmı ş tır.

7 Yukarıda bahsetti ğ imiz dü ş ünceler ve projeler Oyak Renault Türkiye ş irketinin sosyal sorumluluk projelerini ne kadar önemsedi ğ ini ve süreklilik için çaba sarfetti ğ ini göstermi ş tir. Firma faaliyet gösterdi ğ i alan do ğ rultusunda ula ş ım, yol güvenli ğ i, trafik kuralları gibi konularda projeler hazırlamı ş ve bu sayede hem toplumun önemli eksik ve yanlı ş larını düzeltmi ş hem de uzman oldu ğ u alandan devam ederek daha ba ş arılı olmu ş tur. Firma yapmı ş oldu ğ u sosyal sorumluluk projeleri sayesinde hemen her ş irketin amaçladı ğ ı ş ey olan reklamını yapmı ş hem de toplum yararına uygulamalar, yarı ş malar düzenlemi ş tir. Oyak Renault Türkiye grubu yapmı ş oldu ğ u sosyal sorumluluk projeleriyle kalmamı ş bu projelerin uzun soluklu olmasını amaçlarmı ş ve devamlılı ğ ı sa ğ lamı ş tır. Bunun en büyük örne ğ i 15 yıldır devam eden Sokakta İ lk Adımlar projesidir.

8 Dinledi ğ iniz için te ş ekkürler…


"Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları