Hazırlayan Veteriner Hekim Mahmut YAZGAN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
Advertisements

İstatistik ve Bilgi İşlem
Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
Ülke, Şehİr ve bÖlge tanimlamasi
Tur Programının Kaydı.
FİHRİST İdari Davalar Projesinde, dava açan kişilerin sicil,ad ve soyadları ile idari davalar şubesinde bu dosyalardan sorumlu memurların sicil,ad.
AVEA SAHA GÜCÜ OTOMASYON PROJESİ
Flash Player ©, sistemin sorunsuz çalışması için gerekli bir programdır. Sayfaları daha sağlıklı takip edebilmek için bilgisayarınızda bu programın 8.0.
Tur Tartı Tanımlama. Tur kartı açmak için Tanımlar menüsünün altındaki Paket Tur Listesi seçeneğine tıklanır.
YEŞİL KART REÇETELERİ İTS İŞLEM REHBERİ
Azrael Online Hasta Takip Programı
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş,
Golf Course’lara satış fiyatlarını eklemek için Cards menüsünün altından Golf Course seçilir.
Flash Player ©, sistemin sorunsuz çalışması için gerekli bir programdır. Sayfaları daha sağlıklı takip edebilmek için bilgisayarınızda bu programın 8.0.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİ Alper BİLGİN. BAŞVURU MODÜLÜ DAVETLER ve RANDEVULAR GÖREV ve OLURLAR DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ RAPORLAR.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Halil CEYLAN Uyumsoft – Kamu Projeleri Danışmanı
Görsel Okur-Yazarlık *
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
SAYIN ÖĞRETİM ELEMANI SINIF LİSTELERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ ADIMLARI İZLEYEBİLİRSİNİZ.
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
Sisteme kaydedilen otel kartları yandaki listede görülmektedir. Burada ki kaydın üzerine çift tıklayarak otel kaydında değişiklik yapılabilir. Listenin.
YEŞİL KART – İTS – KAREKOD İŞLEM BASAMAKLARI
Tüm TM fonksiyonlarında aşamalar geçilerek Vergi/Harç aşamasına gelindiğinde elde edilen harç makbuzları yenilenmiş olup bu makbuzlar üzerinde şekilde.
BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK NET-2 YÖNETİM PANELİ EĞİTİMİ
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
OBS KULLANIMI SUNUMU (Akademik Personeller, Danışman Akademik Personeller, İdari Personeller için)
 Sık kullandığınız raporları Reports menüsünün altındaki User Report seçeneğinde açılan listeye ekleyerek raporlarınıza daha kolay ulaşabilirsiniz.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
POWERPOINT DE SES EKLEME VE KULLANMA
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Bir dönem ya da daha fazla yurtdışında öğrenim görmüş öğrencilerin yurtdışında olduğu dönemde gördüğü derslerin, yurtiçinde okuyacağı dönemdeki öğretim.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
Meryem FISTIKÇI. Kendi arşivini oluşturarak kendi “bilgi veritabanına” kolayca erişebilme, tarayabilme, ve erişilen yeni sonuçları kaydedebilme, İşbirliğini.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Derslere grup öğrenci tanımlaması yapılabilen ve ders öğrenci sınıf listelerinin raporlarının alınabildiği ekrandır. Ekran 3 sekmeden oluşmaktadır. Bu.
Amir Esmaeilzadeh Ali Khanjarkhani End Note Web.
TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
Muhtar Bilgi Sistemi.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
10 Haziran 2012 tarihinden itibaren rezervasyon sistemindeki yenilikler.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ
Raporlama Menüleri Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3. Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz.
ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA) Kütüphanenin ana sayfasından Giresun Üniversitesi Katalog Tarama tıklanır. Gelen ekranda Oturum Aç sekmesi seçilir.
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
Okuyunca güzelle ş iyoruz... bilgiyle ke ş fet! e-uzum.com Kullanıcı Rehberi.
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
EBSCO E-Kitaplarda Arama
okuyunca güzelleşiyoruz... bilgiyle keşfet!
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS
Sunum transkripti:

Hazırlayan Veteriner Hekim 0536 557 75 95 Mahmut YAZGAN (Veteriner Yardımcısı) (Teşhis Destek Sistemi) (Semptomlardan Tanıya) Veteriner analitik sistemle tanı Veteriner analitik sistem ile semptomlardan tanıya Veteriner analitik semptom irdeleme sistemiyle tanı Hazırlayan Veteriner Hekim 0536 557 75 95 Mahmut YAZGAN www.vetasistani.com

Genç veteriner klinisyenlerinin sahada en sık karşılaştıkları sorun hastalıkların differensiyel diyagnozunda aynı anda birçok hastalığı düşünememeleridir. Bu durum bazen bir klinik işaretin gözden kaçırılmasına ve sonuçta da yanlış teşhislere sebep olmaktadır. Hayvan hastalıklarında görülen klinik ve/veya laboratuvar belirtilerin bilgisayar ekranından seçilerek differensiyel diyagnoza götüren bir bilgisayar programının olmasının yararlı olacağını düşünerek Vetasistanı hazırlanmıştır. Vetasistanı ile (Sığır, Koyun-Keçi ve Kedi-Köpek) hastalıklarının etiyolojileri, semptomları, ayırıcı tanıları, sağaltımları ve korunmaları ile ilgili özet bilgiye ulaşabilinmektedir. Vetasistanı ile (Sığır, Koyun-Keçi ve Kedi-Köpek) hayvan türlerine ait kayıtlı hastalıkların klinik ve/veya laboratuvar semptomlarından seçim yapılarak hastalıklar arasında karşılaştırma yolu ile seçilen semptomlara en uygun hastalıklar olma olasılıklarıyla ( % yüzdesel oranlarıyla ) ve hastalıklar hakkında özet bilgiye kısa sürede ulaşılabilinmektedir. Vetasistanı içerisindeki İlaç Rehberi ile Etken Madde, Kullanım Yeri ve Spesiyalite isimlerinden kolaylıkla arama yapabilirsiniz. Vetasistanı, başta veteriner fakültesi öğrencileri için interaktif eğitici olmak üzere genç veteriner hekimlerin teşhis ve tedavide en doğru ve çabuk sonuca varabilmelerini sağlayan bir programdır.

Ana Menü

Tür Seçimi Hayvan Türü olarak 3 bölümden oluşmaktadır.

Bölüm Seçimi Hayvan türü seçimi yapıldıktan sonra istenilen bölüm seçilmesi gerekmektedir.

Hastalıklar Listesi Kayıtlı hayvan türünün hastalıklarını listelemek için Başla butonu tıklanır.

Hastalıklar Listesi Kayıtlı hastalık başlıklarından seçim yapılır ya da “Hastalık Giriniz” hücresine en az 4 harf olacak şekilde hastalık adı içerisinde geçen bir kelime girilerek arama yaptırarak sonuçları listelenebilir.

Hastalık Hakkında Özet Bilgi Kayıtlı hastalıklar listesinden seçim yapıldığında, seçilen hastalığın klinik bulguları ve Laboratuvar ve otopsi bulguları listelenir.

Hastalık Hakkında Detaylı Bilgi Kayıtlı hastalıklar listesinden seçim yapılarak “Detaylı Bilgi” butonu tıklandığında seçilen hastalığın detaylı bilgisi ekrana gelir. Hastalıklarının etiyolojileri, semptomları, ayırıcı tanıları, sağaltımları, korunmaları ve veteriner hekimin tedavi veya korunmada kullanacağı ilaçlar hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

Hastalıklar Listesini Yenileme Ekranın Sağ üst köşesindeki Kırmızı Ok işareti ile gösterilen simge tıklandığında sayfa yenilenir.

Bölüm Seçimi

Semptomlardan Tanıya Seçimi Kayıtlı hastalıklardan Semptomlardan Tanıya Karşılaştırma yapmak için “Semptomlar” bölümü seçilir.

Semptomlardan Tanıya “Semptomlar” bölümü seçildiğinde ekrana ilk olarak Klinik Semptomlardan Tanıya bölümü gelir.

Semptom Karşılaştırma Seçenekleri Semptomlardan Tanıya Bölümü 3 ayrı şekilde yapılabilmektedir. Karşılaştırma Seçeneği için ekranın sağ üst köşesindeki Kırmızı Ok ile gösterilen seçenekler simgesi tıklanır.

Karşılaştırma Seçenekleri 1-) Klinik Semptomlara Göre 2-) Laboratuvar ve Otopsi Bulgularına Göre 3-) Klinik, Laboratuvar ve Otopsi Bulgularına Göre

Klinik Bulgulara Göre Semptomlardan Tanıya Klinik bulgulardan seçim yapıldığında, seçilen bulgular, “Seçilen Klinik Bulgular” listesine eklenir ve hastalıklar arasında karşılaştırma yolu ile seçilen semptomlara en uygun hastalıklar olma olasılıklarıyla ( % yüzdesel oranlarıyla ) listelenir.

Semptom Listesi Ekranını Genişletme Listelerin ekran görüntülerini genişletmek için Kırmızı ok ile gösterilen başlıklar tıklanır.

Genişletilmiş Liste “Klinik Bulguları” başlığı tıklandığında ekran görüntüsü yandaki gibi olmaktadır.

Liste Daraltma Genişletilmiş ekran görüntüsünü daraltmak için kırmızı ok ile gösterilen butonlardan birinin tıklanması yeterlidir.

Seçilen Klinik Bulgular

Olabilecek Hastalıklar Listesi Genişletme Kırmızı Ok işareti ile gösterilen “Olabilecek Hastalıklar” başlığı tıklanarak genişletilir.

Olabilecek Hastalıklar Listesi Kayıtlı hastalıklar arasında karşılaştırma yolu ile seçilen semptomlara en uygun hastalıklar olma olasılıklarıyla ( % yüzdesel oranlarıyla ) listelenir.

Olabilecek Hastalık Seçimi Olabilecek hastalıklar listesinden seçim yapılarak hastalığın bulguları listelenebilir.

Seçilen Hastalığın Semptomları Olabilecek hastalıklar listesinden seçim yapılarak hastalığın bulguları listelenebilir.

Olabilecek Hastalıkların Semptomlarını Karşılaştırma Yalnızca Olabilecek Hastalıkların Semptomlarından seçim yapmak için Kırmızı ok ile gösterilen “Bulguları Karşılaştır” butonu tıklanır. Bulguları Karşılaştır butonu tıklandığında Yeşil ok ile gösterilen bulgular listesinde sadece olabilecek hastalıklara ait bulgular listelenir ve Böylece hastalıklar arasında detaylı karşılaştırma yapılabilir.

Hastalık Hakkında Detaylı Bilgi Olabilecek hastalıkların detaylı bilgilerine kısa yoldan ulaşılabilir.

Hastalık Hakkında Detaylı Bilgi Hastalıklarının etiyolojileri, semptomları, ayırıcı tanıları, sağaltımları, korunmaları ve veteriner hekimin tedavi veya korunmada kullanacağı ilaçlar hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

Semptom Karşılaştırma Seçenekleri Semptomlardan Tanıya Bölümü 3 ayrı şekilde yapılabilmektedir. Karşılaştırma Seçeneği için ekranın sağ üst köşesindeki Kırmızı Ok ile gösterilen seçenekler simgesi tıklanır.

Karşılaştırma Seçenekleri 1-) Klinik Semptomlara Göre 2-) Laboratuvar ve Otopsi Bulgularına Göre 3-) Klinik, Laboratuvar ve Otopsi Bulgularına Göre

Laboratuvar Bulgularına Göre Semptomlardan Tanıya

Klinik ve Laboratuvar Bulgularına Göre Semptomlardan Tanıya

İlaç Rehberi "İlaç Rehberi" bölümünde "Etkin Madde", "Kullanım Yeri" ve "Spesiyalite" seçeneklerinden hangisi istenirse, istenilen seçeneğe göre ekrana liste gelmektedir.

İlaç Rehberi Etkin maddelerden biri seçildiğinde seçilen etkin maddenin kullanım yerleri, içerisinde seçilen etkin maddeler bulunan spesiyaliteler ekrana gelmektedir.

İlaç Rehberi Kullanım yerinden biri seçilirse seçilen kulanım yerine uygun etkin maddeler ve spesiyaliteler ekrana gelmektedir.

İlaç Rehberi Spesiyalitelerden biri seçilirse seçilen spesiyalitenin içindeki etkin maddeler, spesiyalitenin kullanım yerleri ekrana gelmektedir.

İlginiz İçin Teşekkür Ederim Veteriner Hekim Mahmut YAZGAN 0536 557 75 95 www.vetasistani.com