Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı."— Sunum transkripti:

1

2 Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı Öğrenci Bul bölümünden öğrenci bilgilerine ulaşmak için,isim-soyisim, öğrenci no ve kimlik no. sorgularından biri ile öğrenciye ulaşmaktır. Detaylı Arama bölümünde yer alan ARA butonu ile istenen kriterler girilerek de öğrenci bilgisine ulaşılabilir. Sorgu yapıldıktan sonra öğrenci resmi adı ve soyadı sol tarafta öğrenci listesinde çıkar, ad üzerine tıklandığında tüm ders ve dönem bilgilerine liste halinde ulaşılır.Bu listede sırasıyla Ders Kodu, Ders Adı, Kredi, AKTS, Saat, Grup, Not Sistemi, Geçme Notu, Harf Not, Devam Durumu, Başarı Durumu, Yetkili Öğretim Görevlisi, Yıl İçi Notları yer alır. Ayrıca Gano, Toplam Kredi, Toplam AKTS, Toplam Saat bilgileri yıl ve dönem bazında en üst sırada yer almaktadır.

3 Bu liste üzerinde yapılmak istenen yeni ekleme, düzenleme, silme ve taşıma gibi tüm işlemler ekranın üst tabında yer alan Öğrenci Ders İşlemleri bölümünde yer alan butonlarla gerçekleştirilmektedir.

4 Öğrenciye yeni ders atama işlemi bu bölümde yer alan YENİ butonu ile yapılmaktadır. YENİ butonuna basıldığında ekrana küçük bir sayfa açılır. Öncelikle tanımlanmak istenen dersin yıl ve dönem bilgisi girilmelidir. Sırasıyla, Katalogtan Ders Atama, Açılan Dersten Atama, Dış Birimden Ders Atama seçeneklerinden istenen seçilir. Ders seçimi bölümünde dersin hangi birimde yer aldığı seçimi yapılarak,ders kodu ve ders adı sorgusu ile girişi gerçekleştirilir. Son olarak Not Sistemi girişi yapıldıktan sonra Yeni Ders Ata butonuna tıklandığında yeni ders tanımlama işlemi gerçekleşmiş olur. İptal butonu ile işlemden vazgeçilebilir.

5 SİL butonu ile öğrencinin Öğrenci Ders Tanımla bölümünde yer alan listedeki derslerden silinmek istenen dersin üzerine tıklanıp Sil butonuna basıldığında, seçilen dersin silme işlemi gerçekleştirilir. Öğrencinin aldığı dersler üzerinde düzenleme yapılmak istendiğinde işlem DÜZENLE butonu ile gerçekleştirilir. Öncelikle düzenleme yapılmak istenen ders seçilir ve DÜZENLE butonuna basılır. Açılan ekranda seçilen dersle ilgili Yıl, Dönem, Ders, Grup No., Müfredattaki Ders Karşılığı, Not Sistemi, Başarı Durumu, Tekrar Dersi, Seçmeli Ders bilgileri yer alır.Ders başka bir ders ile ilişkilendirilmek isteniyorsa Tekrar Dersi listeden seçilir ve ilişkilendirme yapılmış olur. Tüm düzenlemeler yapıldıktan sonra Öğrenci Ders işlemlerinde aktif duruma geçen KAYDET butonuna basılarak yapılan değişiklik işlemi tamamlanır. KAYDET butonunun yanında yer alan İPTAL butonu ile işlemden vazgeçilebilir.

6 DERS TAŞI butonu ile yanlış derse kayıtlanmış öğrencinin tüm bilgileri doğru derse taşıma işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem için öncelikle yanlış kayıtlanılan ders seçimi yapılır. Ekrana Ders Güncelleme sayfası çıkar. Ders Seçimi bölümünden bilgilerin taşınmak istendiği ders seçilir ve güncelle butonuna basılır. Çıkan uyarı notunun altındaki evet butonuna tıklandığında taşıma işlemi gerçekleşmiş olur. Ekranın üst bölümünde Öğrenci Ders İşlemlerinin yanında öğrencinin hangi programa kayıtlı olduğu bilgisi yer alır. Mezuniyet Transkripti bölümünde yer alan RAPOR butonuna basıldığında Başarı Durum Belgesi açılır. İstenirse bu belgenin çıktısı alınabilir ve kopyalanabilir. Haftalık Ders Programı bölümünde yer alan RAPOR butonuna tıklandığında öğrencinin haftalık ders programı sayfası ekrana çıkar. Yine bu sayfanın da çıktısı alınabilir ve kopyalanabilir.

7 Öğrencinin ders notlarının görüntülendiği ve üzerine düzenleme yapıldığı ekrandır. Hızlı Öğrenci Bul bölümünden öğrenci bilgilerine ulaşmak için,isim- soyisim, öğrenci no ve kimlik no. sorgularından biri yapılır. Detaylı Arama bölümünde yer alan ARA butonu ile istenen kriterler girilerek de öğrenci bilgisine ulaşılabilir. Sorgu yapıldıktan sonra öğrenci resmi, adı ve soyadı sol tarafta öğrenci listesinde çıkar, ad üzerine tıklandığında Öğrenci Ders Notu Düzenleme sayfası açılır.Bu sayfada yıl ve dönem bazında öğrencinin; Ders Kodu, Ders Adı, Yönetmelik, Devam Durumu, Geçme Notu, Harf Not, Not Yükseltme Sınavına Girecek, Başarı Durumu,Açılan Ders Düzenle ve Mazaret Sınavı başlıkları altında bilgileri yer alır. Öğrencinin ders notunda yeni bir düzenleme yapabilmek için ekranın üst bölümünde yer alan Öğrenci Ders İşlemlerinde yer alan DÜZENLE butonuna tıklanır. Bu durumda Öğrenci Notu Düzenleme sayfasında Açılan Ders Düzenle butonları aktiflenir. Not değişikliği yapılmak istenen dersin Açılan Ders Düzenle butonuna basıldığında ekrana küçük bir sayfa açılır. Devam durumu girişi yapılıp, Sınav ve Notu listesinde istenen değişiklik notun üzerine gelip silinerek yeni giriş yapılır. Düzenle butonuna basıldığında kayıt Başarılı uyarısı alınır. Bu adımdan sonra yeni not bilgilerinin sayfaya kayıt işleminin son aşaması olan Öğrenci Ders İşlemleri bölümündeki KAYDET butonuna basılır.

8

9

10 Öğrenci vize, final ve bütünleme sınavlarından birinde mazaret sınavına girecek ise sayfada en son sütunda yer alan Mazeret Sınavı butonuna basılır. Açılan küçük ekranda hangi sınav için mazerete girilecek ise yanındaki kutucuk işaretlenir. Yapılan tüm düzenleme işlemlerinden vazgeçme durumunda Öğrenci Ders İşlemleri bölümünde ki İPTAL butonuna basmak yeterli olur.

11 Öğrencinin ders devam durumu, geçme notu, harf not, not yükseltme sınavına girecek ve başarı durumu’nun düzenlenebilmesini sağlayan ekrandır. Hızlı Öğrenci Bul bölümünden öğrenci bilgilerine ulaşmak için,isim-soyisim, öğrenci no ve kimlik no. sorgularından biri yapılır. Detaylı Arama bölümünde yer alan ARA butonu ile istenen kriterler girilerek de öğrenci bilgisine ulaşılabilir. Sorgu yapıldıktan sonra öğrenci resmi adı ve soyadı sol tarafta öğrenci listesinde çıkar, ad üzerine tıklandığında Öğrenci Ders Notu Düzenleme sayfası açılır. Tablonun en üst kısmında yıl onun altındada dönem bilgisi yer alır. Tabloda yer alan başlıklar sırasıyla; Ders Kodu, Ders Adı, Yönetmelik, Devam Durumu, Geçme Notu, Harf Not, Not yükseltme Sınavına Girecek, Başarı Durumu. İstenilen düzenlemenin yapılabilmesi için öncelikle ekranın en üst bölümünde yer alan Öğrenci Ders İşlemleri başlığı altında yer alan DÜZENLE butonuna basılır. Bu sayfada yapılabilecek düzenlemeler : Devam durumu Devamlı-Devamsız, Geçme Notu üzerine tıklanarak not girişi yapılır. Not Yükseltme Sınavına Girecek işaret konulabilir ya da var olan işaret kaldırılabilir. Başarı Durumu seçeneklerinden Başırılı-Başarısız- Koşullu Başarılı-Muaf-Devamsız-Durumu Netleşmemiş-70 Ortalama ile Başarılı-Transfer biri seçilebilir. Tüm istenilen düzenlemeler yapıldıktan sonra Öğrenci Ders işlemleri bölümğnde yer alan KAYDET butonuna basıldığında düzenleme işlemi tamamlanmış olur. Yapılan tüm işlemlerden vazgeçilmesi durumunda İPTAL butonuna basılarak iptal işlemi gerçekleştirilir.

12


"Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları