Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3. Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3. Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz."— Sunum transkripti:

1 SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3

2 Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz hücreler seçilir. Farenin sağ tuşu tıklanır gelen menüden Format Cells Komutu tıklanır. Ekrana gelen pencereden Number sekmesi tıklanır.

3 Kategori bölümünden; Number seçeneği seçerek hücredeki sayıların 1000 ayırıcı kullanabilir veya sayıların ondalık basamak sayısı belirlenir. Currency seçeneğinden yukarı taraftaki gibi ondalık basamak sayısını belirleyeceğimiz gibi Simge liste kutusundan rakamlara para birimi (TL, $) simgeleri eklenebilir. Date veya Time seçeneği seçilerek Type bölümünden istenilen farklı Tarih/Saat türleri seçilebilir. Gerekli sayı biçimlendirmeleri ayarlandıktan sonra OK butonu tıklanır.

4 2. yol Home sekmesindeki Number komut grubunda bulunan komutlar kullanılarak da hücrelerdeki sayıları biçimlendirebiliriz.

5 Seçili hücreler için TL, $ gibi para simgelerini ekler Seçili hücreye % işareti eklememizi sağlar. Hücre değerini binlik ayırıcı kullanarak görüntülememizi sağlar. Seçili olan hücredeki sayılar için daha fazla ondalık artırmamızı sağlar. Seçili olan hücredeki sayılar için daha az ondalık basamak sayısı gösterir.

6 Matematiksel Fonksiyonlar 1- Toplama İşlemi = sayı1+ sayı2+...gibi formül yazarak sonuç bulunabilir. Aşağıdaki tabloda olduğu gibi =30+15 yazarak A2 ve B2 hücrelerindeki sayılar toplanmıştır.

7 2- Çıkarma İşlemi Çıkarma işleminde formül matığı aynıdır. Sadece toplamdaki + yerine – işareti kullanılır. Örneğin; C2 hücresine =A2-B2 işlemini sonucu A2 ile B2’ nin farkını verir.

8 3- Çarpma işlemi Çarpma işleminin işlem operatörü * işaretidir. İşlem mantığı aynıdır ve işlem yapılacak hücre arasına * işareti konur. Örneğin; C2 hücresine =A2*B2 işlemini sonucu A2 ile B2’nin çarpımını verir.

9 4- Bölme İşlemi Bölme işleminin operatörü / işaretidir. İşlem mantığı aynıdır ve işlem yapılacak ve işlem yapılacak hücre arasına / işareti konur. Örneğin; C2 hücresine =A2/B2 işlemini sonucu A2’nin B2’ ye bölümünü verir.

10 5- Yüzde işlemi Herhangi bir hücrede belirtilen sayının, belirtilen oran kadar yüzdesini hesaplanmasını sağlar. Bu işlemi birkaç yoldan yapılabilir. Örneğin; %8 Kdv bulmak isdediğimizde; Hücreye tıklanır = E2*8% formülü yazarız.

11 2.Uygulama


"SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3. Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları