Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

10 Haziran 2012 tarihinden itibaren rezervasyon sistemindeki yenilikler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "10 Haziran 2012 tarihinden itibaren rezervasyon sistemindeki yenilikler."— Sunum transkripti:

1 10 Haziran 2012 tarihinden itibaren rezervasyon sistemindeki yenilikler

2 10.06.2012 tarihi itibariyle bir PNR üzerinde bulunan bütün yolcuların aynı uçuş bilgilerine sahip olmaları gerekmektedir. Bu nedenle birden fazla yolcunun bulunduğu bir PNR’da bir yada birkaç yolcunun uçuş bilgilerinde herhangi bir değişiklik yapılmak istendiğinde Divide işlemi uygulanır. Divide işlemi yapılan yolculara sistem yeni bir PNR numarası üretir ve gerekli değişiklik bu PNR da yapılır.Değişiklik yapılmayan yolcular ise bulundukları PNR numarasında kalırlar. 10.06.2012 tarihi itibarı ile aynı zamanda rezervasyon sistemimizde parkur değişikliği de yapılabilecek. Parkur değişikliği iç hat uçuşlarından iç hat uçuşlarına yapılabilecektir.

3 Divide işlemi birden fazla yolcunun bulunduğu bir PNR’dan bir yada birkaç yolcunun yeni bir PNR ile ayrılması işlemidir. Bu sayede Divide ile ayrılan yolcu yada yolcuların Tarih Değişikliği, Parkur Değişikliği, Açığa Alma, Dönüş ekleme, Rezervasyon Satış İptali işlemlerinin yapılabilmesi sağlanmaktadır. Bu işlem için öncelikle Rezervasyon Görüntüleme bölümüne ilgili PNR girilerek REZ. ARA kısmından rezervasyonu görüntüleyiniz.

4 Açılan yeni pencerede PNR‘daki yolcuların listesi görüntülenecektir. Divide işlemi için bu pencerenin üstünde bulunan DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ kısmına tıklayınız.

5 Açılan menüden Divide kısmına giriş yapınız. Not: Divide işlemi Tarih Değişikliği, Parkur Değişikliği, Açığa Alma, Dönüş ekleme, Rezervasyon Satış İptali menülerinin altında da yapılabilmektedir.

6 Bu bölümde Divide işlemi yapılacak yolcu yada yolcuları seçiniz. Divide işlemini talep eden kişinin isim soyisim bilgilerini giriniz. ‘Devam’ butonuna basarak diğer işlemlere geçişi sağlayınız.

7 Sistemin size vereceği uyarıda seçilen yolculara ayrı bir PNR oluşturulacağı ve onayladığınız taktirde işlemin geri dönüşünün olmayacağı bilgisi verilmektedir. Ancak ilk PNR sorgulandığında ayrılan yolcuların PNR’ına ulaşmanız yada yeni PNR sorgulandığında ilk PNR’ın bilgilerine erişiminiz sağlanmaktadır.

8 Ekran görüntüsünde görüldüğü gibi seçilen yolcu ayrı bir PNR ile diğer yolculardan ayrılmış olacaktır. İşlem yapılacak PNR ın üzerine tıklanarak PNR ın görüntülenmesi sağlanır. Yeni açılan pencereden Tarih Değişikliği, Parkur Değişikliği, Açığa Alma, Dönüş ekleme, Rezervasyon Satış İptali işlemlerinini gerçekleştirebilirsiniz.

9 Divide edilen ana PNR sorgulandığında PNR numarasının yanındaki ‘DIVIDED’ butonuna tıklayarak ana PNR dan divide edilen PNR ın bilgilerine ulaşabilirsiniz.

10 Divide List kısmında ana PNR’dan Divide işlemi ile ayrılan PNR’ların listesi görüntelenir. Bu listedeki PNR a tıklayarak ana PNR dan Divide işlemi ile ayrılan PNR ın içeriğine erişebilirsiniz.

11 Divide işlemi ile ayrılan bir PNR sorgulandığında hangi PNR’dan ayrıldığını görebilir ve ilgili PNR numarasına tıklayarak bilgilerine ulaşabilirsiniz.

12 TEŞEKKÜRLER


"10 Haziran 2012 tarihinden itibaren rezervasyon sistemindeki yenilikler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları