Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ."— Sunum transkripti:

1 TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ

2 2/10 Özel Okullar Modülü Ana Sayfa 1 2 3 4 5 6 “Özel Okullar Modülü” TEFBİS Sisteminde, özel okulların gelir ve gider kayıtlarını gerçekleştireceği modüldür. Özel okullar Modülünün ana sayfasında 6 (altı) önemli alan bulunmaktadır. Alan 1 : TEFBİS Sistemi dahilindeki yetkili olduğunuz modüle erişimi sağlayan menü öğesidir.

3 3/10 Özel Okullar Modülü Ana Sayfa Alan 2 : TEFBİS Sisteminde tanımlı olan kullanıcı bilgileriniz gösterilmektedir. Bu alan içerisinde gösterilen alanlar; 1. Tarih : İçinde bulunulan tarih ve saat bilgisi gösterilmektedir. 2. Kullanıcı Adı : Kullanıcının Ad – Soyad bilgisi gösterilmektedir. 3. Kurum Adı : İlgili modülün kullanımına yetkili olduğunuz kurum bilgisi gösterilmektedir. Alan 3 : Kullanmakta olduğunuz modülün ismi görünmektedir. Alan 4 : Haberler/Duyurular ve yapılan son üç işleme ait genel bilgiler görülmektedir. Alan 5 : Araç Çubuğu Modül içerisindeki işlemlerinizde kullanabileceğiniz kaydetme, listeleme, yazdırma, Excel (.xls) ve Adobe Acrobat (.pdf) formatlarında veri aktarma seçenekleri ile yardım alma, hata bildirme ve sistemden çıkma işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz düğmeler bu alanda bulunmaktadır.

4 4/10 Özel Okullar Modülü Ana Sayfa Alan 6 : Kullanmakta olduğunuz modülün akordion menüsü görünmektedir. Sistem dahilindeki yetkili olduğunuz modülde sol tarafta oluşacak menü içeriğinde bulunan başlıklar Menü Seçimi ‟ de göründüğü gibi olacaktır. Başlıklar sırasıyla; “Ana sayfa”, “Gelir İşlemleri”, “Gider İşlemleri”, “Şifre İşlemleri”, “Anket Listesi”, ve “Çıkış” öğelerinden oluşmaktadır.

5 5/10 Kullanıcı Şifre Değiştirme “Özel Okullar Modülü” ana ekran görüntüsünde, sol menüden “Şifre İşlemleri” seçilir. Modülün menüsünde “Şifre İşlemleri” seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan bu ekranda “Eski Şifre” (sisteme giriş yapmak için hale hazırda kullandığınız şifre), “Yeni Şifre”(bu işlemden sonra sistem girişinde geçerli olmasını istediğiniz şifre) ve “Yeni Şifre Tekrar” (geçerli olmasını istediğiniz şifreyi tekrar yazdığınız kısım) bilgilerini girdikten sonra “Kaydet” butonuna bastığınızda Şifre Değiştirme işleminiz tamamlanmış olacaktır. Artık sisteme yeni şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

6 6/24 Özel Okullar Modülü Gelir İşlemleri Alan 1 : Bu alanda gelir işlemlerinizi kaydedeceğiniz “Gelir Dönemi” (eğitim-öğretim dönemi) seçimini yapabilirsiniz. Alan 2 : Bu alanda okulunuzdaki öğrenci sayılarına ilişkin sayısal veriler ve gelir işlemini yapacağınız kategoriler bulunmaktadır. 1 2 3 4

7 7/24 Özel Okullar Modülü Gelir İşlemleri 1 2 3 4 Alan 3 : Bu alan satırlarında, işlem tanımlarına göre gelir miktarlarınızı yazabileceğiniz alandır. Miktar bilgilerinizde, bulunduğunuz yıl içerisinde düzenleme yapabilirsiniz. Alan 4 : Girdiğiniz bilgileri sisteme kaydetmek için “Kaydet” butonuna bastığınızda, gelir kaydınızı gerçekleştirmiş olacaksınız.

8 8/10 Özel Okullar Modülü Gider İşlemleri Alan 1 : Bu alanda gider işlemlerinizi kaydedeceğiniz “Gider Dönemi” (eğitim-öğretim dönemi) seçimini yapabilirsiniz. Alan 2 : Bu alanda gider işlemini yapacağınız kategoriler bulunmaktadır. 1 2 3 4

9 9/24 Özel Okullar Modülü Gider İşlemleri Alan 3 : Bu alan satırlarında, işlem tanımlarına göre gider miktarlarınızı yazabileceğiniz alandır. Miktar bilgilerinizde, bulunduğunuz yıl içerisinde düzenleme yapabilirsiniz. Alan 4 : Girdiğiniz bilgileri sisteme kaydetmek için “Kaydet” butonuna bastığınızda, gider kaydınızı gerçekleştirmiş olacaksınız. 1 2 3 4

10 10/10 Özel Okullar Anket Listesi Bu ekran Bakanlıkça belli aralıklarla uygulanacak olan öğrenci başı eğitim harcamalarına ilişkin anketlere ulaşımı sağlamaktadır. “Özel Okullar Modülü” ana ekran görüntüsünde, sol menüden “Anket Listesi” seçilir. Karşınıza gelecek olan bu ekranda “Anketler” açılır penceresinden uygulanacak ankete ulaşabilirsiniz.

11 Teşekkürler


"TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları