Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1"— Sunum transkripti:

1 DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1
Doktor Ekranı ilk açıldığında ekrana gelen ve yer kaplayan Menü Panelinin, ekran açılışında “Menü” simgesi olarak gösterilmesi, İstenildiği durumda üzerine tıklanarak menünün açılması sağlanmıştır. Not1 : Doktorların ihtiyaç duyacağı ana ekranlar doktor ekranına sekme olarak eklendiği için menüden seçim yapmalarına gerek kalmamıştır. Not2 : İlgili ekran görüntüsü test kullanıcısı ile sistem açılarak alınmıştır. Test kullanıcısının tüm ekranlara yetkisi olduğundan tüm ekranlar görülmektedir. Sınırlı yetkili kullanıcılarda sadece yetkili oldukları ekranlar görüntülenmektedir.

2 DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 2
Hasta listesinden, Yoğun bakım hastası seçildiğinde “Yoğun Bakım İzlem” sekmesinin aktif olması; Klinik hastası seçildiğinde “Klinik Seyir” sekmesinin aktif olması; Klinik hastası seçildiğinde “Epikriz” sekmesinin aktif olması; Acil hastası seçildiğinde “Triage” ekranının aktif olması; Konsültasyon hastası seçildiğinde “Konsültasyon Kabul” sekmesinin aktif olması; sağlanmıştır. Bunlar haricindeki hastalar için bu ekranlar kullanılmayacağından ekranda yer kaplamasının önüne geçilmiştir.

3 DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 3
Doktor Ekranı, İstem Formları sekmesinde yoğun kullanılmayan alanlar gizlenmiş, gerektiği durumda açılır sekme olarak gösterimi sağlanmıştır. Sık kullanılan istemlerin üzerine sağ tuş ile sık kullanılanlar listesine eklenerek; “*”butonu aracılığı ile çağrılması sağlanmıştır.

4 DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 4
Doktor Ekranı ilk açıldığında ekrana gelen ve sürekli ekranda gösterilen Duyuru Paneli, Tanı Paneli, PACS Görüntüleri paneli ekrana sekme olarak eklenerek istenildiğinde görüntülenmesi sağlanmıştır.

5 DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 5
Order ekranı, doktor ekranına sekme olarak eklenmiştir.

6 DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 6
Doktor Ekranı, Hasta Listesinde bulunan sorgulama kriterleri kullanım kolaylığı sağlamak amacı ile yeniden düzenlenmiştir. Listede bulunan hastaların yanında bulunan ok ikonlarına tıklanınca ilgili hastanın çağrılması sağlanmıştır. Yenile butonunun yanındaki sembol üzerinden aşağıda bulunan kriterlere göre hasta listesinin düzenlenmesi sağlanmıştır.

7 DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 7
Doktor ekranı üst panelde bulunan butonlar düzenlenmiştir. Yatış İstemi Yapıldı => Bölüm Seçimi => Doktor Seçimi => Kaydet Denilerek yatış isteminin anamnez ekranından kolay bir şekilde yapılması sağlanmıştır. Reçetesi Yazıldı => Kaydet Denilerek E-Reçete sekmesine otomatik geçiş yapılması sağlanmıştır. Tahlil Tetkik İstendi => Kaydet Denilerek İstem Formları sekmesine otomatik geçiş yapılması sağlanmıştır. Alerji ve Diyabet Bilgilerinin Anamnez ekranından girilmesi sağlanmıştır.

8 ACİL SERVİS TEDAVİ TAKİP EKRANI – 1
“Acil Servis Klinik Karar Verme Rehberi” sisteme eklenmiştir.

9 ACİL SERVİS TEDAVİ TAKİP EKRANI - 2
“Acil Servis Murayene Formları”ndan F1 Genel Muayene formu sisteme eklenmiştir, F3 formu da eklenecektir.

10 YOĞUN BAKIM İZLEM EKRANI – 1
APACHE II, SAPS II, PRISM, SNAP II, SNAPPE II, TRISS, SOFA, MURRAY, MODS skorlamalarının sistem üzerinden yapılması sağlanmıştır.

11 YOĞUN BAKIM İZLEM EKRANI – 2
Vital bulguların hasta bazında, sistemde kayıt altına alınması Girilen kayıtların grafiksel gösterimi sağlanmıştır.

12 ORDER GİRİŞİ Order Girişi ekranına VDMETKİLEŞİM butonu eklendi.
Hastane Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden Order edilen ilaç istemlerinde; ilaç-ilaç etkileşimi, ilaç-besin etkileşimi, ilaç-semptom etkileşimi, hasta özellikleri etkileşimi, aç-tok kullanım kontrollerinin sağlanması amacı ile Vademecum entegrasyonu sağlanmıştır. Bu entregrasyonun sistemde aktif olarak kullanılabilmesi için kurumunuzun Vademecum Online üyeliğinin mevcut olması gerekmektedir.


"DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları