HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dogu Anadolu Kaplanları
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
NATO Gezisi Nisan 2014.
•Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda 1350 m. yükseklikte çam ormanları ile kaplı daha ziyade yayla niteliğinde bir yerdir. •Fırtına.
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
İÇ KUVVETLER OROJENEZ EPİROJENEZ VOLKANİZMA DEPREMLER.
Toroslardan gelerek Alanyanın doğusundan Akdenize dökülen Dim Çayının kıyıdan 15 kilometre kadar uzaktaki kıyılarında piknik yerleri vardır. Ulu çınarların.
Hazırlayan : Buse Şen 9/D 104. Harika mimari yapılara sahip olan Capetown Ayrıca Güney Afrika’nın da başkentidir. Masa Dağı ve AVM si Waterfront’la ününe.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
Hızlı Okuma 5.
TURİZM COĞRAFYASI.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
Değerli Dostlar, başlık olarak önce “Ankara’nın Denizi” diyecektim, ama yüzlerce farklı cins kuştan bahsetmek isteyince “Kuş Cennetlerimizden Biri – ÇAYIRHAN.
BURSA.
ÜÇ TAŞ OYUNU.
Kazanım 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal
DÜNYA’NIN HIZLA GELİŞEN ENDÜSTRİSİ: TURİZM
Ülkemizin Doğal Kaynakları
Doğa, insanoğlunu kimi zaman hayrete düşüren, çoğu zaman da hayranlığa sürükleyen binlerce güzelliği içinde barındırıyor. Canaima Ulusal Parkı da görenleri.
Çalışma 3 Adım Adım Türkiye Hazırlayan : Selma GENÇ
Cem Yurtsev Dikkat : Öğrencilere göndermeyelim !
Değerli Dostlar, bu sunumda Sizleri biraz doğuya götüreceğim
Kızılırmak Nehri Türkiye topraklarından doğarak yine, Türkiye topraklarından denize dökülen en uzun akarsudur. Uzunluğu km’dir. Deniz taşımacılığı.
AŞINDIRMA VE BİRİKTİRME ŞEKİLLERİ
KENTLER VE SİMGELERİ HAZIRLAYAN Zeynep Sarah ALAM
Cem Yurtsev
Yöremiz Edirne, Meriç nehrinin batısı ve sınıra yalnızca 1 km mesafe...
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
Dogal ANITLAR.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
YARİM İSTANBUL.
ATİLLA ASTAN
300 mt’den Türkiye Bu Eşsiz Fotoğraflar THY uzmanı Alp Alper’in
Ozan Ege SEMERCİ Bahçeşehir Koleji 4/B 2046 Müzeyi: Bilim, Kültür ve Sanat eserlerinin korunduğu, saklandığı ve sergilendiği Yapı ya da alanlara, Müzeyi.
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Türkiye’nin doğal güzellikleri
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Dünyanın en güzel tren yolculukları
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
GEREKÇELERİMİZ. NEDEN BİR PROJE KISACA PROJEMİZ.
GÜLNUR BEBEK 4/E SINIFI HANGİ İLİN NESİ MEŞHUR?.
ÇANAKKALE.
ADIM ADIM TÜRKİYE GÜZEL TÜRKİYE’M-2.
Yaşlı Turizminde Türkiye
TURİZM HAFTASI.
TÜRKİYE.
PARİS EĞİTİM GEZİSİ (18 – 22 MAYIS 2016). Gezimizin amaçları Fransız dilini ve kültürünü pratikte öğrenmek. Tarihi yapıları, müzeleri ve Paris'in simgeleri.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE SİZLERİ SEVİYORUM MAHİR KOÇ. DOĞAL VARLIK Doğada insan eli değmeden oluşan ve gezilip görülebilecek özelliği olan unsurlara doğal.
Bu Eşsiz Fotograflar THY uzmanı Alp Alper’den
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Özel İlgi Turizmi Tanımları
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
ÖZEL İLGİ TURİZMİ (Alternatif ve Sürdürülebilirlik Kavramları)-2
ŞEKİLDEKİ AĞACIN SİZE ÇAĞRIŞTIRDIĞI ŞEY NEDİR?
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
HANGİ İLİN NESİ MEŞHUR?.
YAZ TATİLİ.
Efes. İlk çağlarda,Batı Anadoolu’nun en önemli şehirlerinden birisidir. Efesos, Ege Bölgesi kıyılarının hemen orta kısmında, Küçük Menderes (Kaystros)
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Bu Eşsiz Fotoğraflar THY uzmanı Alp Alper’in
TÜRKİYE HAZIRLAYAN:Furkan Oğan. TÜRKİYEYİ KURAN KİMDİR? Atatürk kurdu.
15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır.
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
 İNSANLARI TURİZME YÖNELTEN NEDENLER  Turizmin öznesi olan insan yüzyıllardır seyahat etmektir.  Sanayi devrimine kadar dini, askeri ve ticari amaçla.
Sunum transkripti:

HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL DÜNYA HAZİNELERİ HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL

TÜRKİYE Türkiye bir çok doğal güzelliklere sahip bir ülkedir. Kumsalları, mağaraları,limanları,şelaleri, peribacaları, traverten ,falez ve kıyıları ile ülkemiz turistler için büyük bir potansiyel taşımaktadır. Bu güzellikleri sayesinde turizme yatırım yaparak her yıl büyük bir turist kitlesini ülkemize çekmekteyiz tek yapmamız gereken ise bu güzelliklere sahip çıkmak ve onları korumaktır.

Peribacaları Nemrut Dağı Pamukkale Traventleri Manavgat şelalesi Tuz Gölü Tızantepe Mağarası VBBBBBB……………….

PARİS Eyfel Kulesi:Paris denilince herkesin aklına ilk gelen yapıdır. 1887 – 1889 yılları arasında Gustave Eiffel tarafından yapılan kule 324 m uzunluğundadır. Şanzelize: 2 kilometre 70 metre uzunluğundaki Şanzelize, dünyanın en bilinen caddesidir. Paris gezilecek yerler listesinde yer alan en önemli alışveriş noktalarının başında gelir.

Versay Sarayı: Paris şehir merkezinden biraz uzakta yer alan Versay ülkedeki en önemli saraylardan biridir. Kral Louis XIV tarafından saray ve bahçeler şeklinde inşa edilmiştir. Orsay müzesi:Sen Nehri kenarında yer alır. 1900 yılında inşa edilen bir tren istasyonu içerisinde bulunan müzede birçok heykel ve resim incelenebilir.

Fransa Fransa’nın Savoie bölgesindeki tatil cenneti Annecy, Cezanne tablolarına geçen berrak gölü, labirenti gibi kanalları, minik köprüleri, çiçekli sokaklarıyla adeta Fransa’nın Venedik’i. Fakat burada Alpler’in muhteşem doğası konuklara sörften kayağa, golften yamaç paraşütüne, raftingten golfe kadar tüm sporları yapma imkanı da sunuyor. Ayrıca burası tam bir gastronomi merkezi. Yani lezzette sınır yok. Hülya ile Gül sizin için Annecy’nin tüm güzelliklerini araştırdı.

amerika Federal Hükümetin İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Ulusal Park Hizmeti federal idare bürosu tarafından idare edilen ulusal park adıyla anılan özel statülü (2013 itibariyle) 59 tane özel korumalı arazi bölgesi bulunmaktadır. ABD'de ulusal parklar ABD Kongresi'nden çıkaratılan özel kanunlarla kurulurlar. .

DÜNYA’NIN 7 GÜZELLİĞİ

BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZZZZZZZZZZ………

GÜLTEN ERGÜL HATİCE ARSLAN