Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından"— Sunum transkripti:

1

2 TOPKAPI SARAYI

3 Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından tarihleri arasında yaptırılmış sarayda, Osmanlı padişahları ve Saray halkı 19. yüzyıl ortalarına kadar ikamet etmiştir

4 BURSA ULU CAMİİ Evliya Çelebi’nin ifadesi ile Bursa’nın Ayasofya’sıdır. Osmanlı’da yapılan ilk CAMİ’İ KEBİR’dir. İçinde büyük bir şadırvana sahiptir. Yıldırım Beyazıt Han tarafından mimar Ali Neccar’a yılları arasında yaptırılmıştır.

5

6 SAFRANBOLU 300 Yıl öncesinden kalma birbirinden güzel evleri ile ülkemizin kültür mirasları arasına yer alır. 2000 geleneksel Türk evi bulunmaktadır. Bu evlerin 800 kadarı koruma altına alınmıştır. Evlerinin bu özelliği sayesinde 17 Aralık 1994 tarihinden beri Türkiye’de Dünya Miras Listesi’nde yer alan 9 kültürel varlıktan biridir

7

8 NEMRUT DAĞI Buradaki heykeller Kommagene Krallığı’ndan kalmıştır. Heykellerin boyu 10 metre kadardır. 1988 yılından beri Milli Parktır. UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilip koruma altına alınmıştır. Ayrıca Dünyanın en güzel gün doğumu ve gün batımının buradan izlenildiği söylenir.

9

10 MARDİN EVLERİ

11 Mardin kenti, mimari, etnografik, arkeolojik, tarihi ve görsel değerleri ile zamanın durduğu izlenimini veren Güneydoğunun şiirsel kentlerinden biridir. Taş evler şehrin kesme taş işçiliğiyle yapılan evleri dikkat çekmektedir, Süryani ve Ermeni mimarisinin tipik örnekleri olan bu evler ve İslam mimarisinin oluşturduğu cami ve medreselerle Mardin’in açık hava müzesi görünümü tamamlanmaktadır.

12 PERİ BACALARI Peribacası, vadi yamaçlarınan inen sel sularının ve rüzgarın, tüflerden oluşan yapıyı aşındırmasıyla ortaya çıkan oluşumdur. Ürgüp, Göreme ve Avanos adıyla üç farklı bölgeden oluşur. İnsanlar kayaları oyup içlerine evler yaparak buralarda yaşamışlardır. Ülkemiz için önemli bir turizm merkezidir.

13

14 SÜMELA MANASTIRI Trabzon ili içerisinde bulunan Sümela Manastırı bundan tam 16 yüzyıl önce yapılmıştır. Deniz seviyesinden yüksekliği metredir. 2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin izni ile 15 Ağustos günü 88 yıl aradan sonra ilk ayin üzenlenmiştir.

15

16 İSHAK PAŞA SARAYI Ülkemizin en büyük saraylarından biri olan İshak Paşa Sarayı Ağrı ilimizin Doğubeyazıt ilçesi yakınlarındadır. İstanbul Topkapı Sarayı’ndan sonra son devirde yapılmış sarayların en ünlüsüdüri Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden yararlanılarak yapılan bu sarayın 366 odası vardır ve kültürümüzü yansıtan önemli tarihi mekanlarımızdan biridir.

17

18 ASPENDOS Burası 2200 yıl önce Roma Dönemi’nden kalma bir açık hava tiyatrosudur. Bu tiyatroda tam 17 bin kişi oyunları izleyebilmektedir. Günümüzde ise ülke turizmine hizmet etmesinin yanında konser ve festival alanı olarakta kullanılmaktadır.

19

20 EFES Efes, tarihi boyunca birçok kez yer değiştirdiğinden kalıntıları 8 kilometrelik bir alana yayılmıştır. Ayasuluk Tepesi, Artemision, Efes ve Selçuk olarak dört ana bölgedir Bu antik kentin en büyük özelliği her yerinin mermerden yapılmış olmasıdır. Resimde gördüğünüz yer ise Efes antik kentinde bulunan ünlü Celcius(Selsiyus) kütüphanesidir.

21

22 ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANITI
I. Dünya Savaşı sırasında 1915 yılında Çanakkale’de şehit olan askerimizin her zaman hatırlanması için yapılmıştır. Dört sütun üzerine oturtulan abide milletimizin sağlam temellere dayandığını ve yıkılmaz olduğu anlamını taşımaktadır. Uzaktan bakıldığında da Mehmetçiğin M harfi şeklinde gözükmektedir. Anıt 22 Ağustos 1960 günü açılmıştır.

23


"TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları