Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır."— Sunum transkripti:

1 15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır İstanbul. Adına her dilde şiirler,metinler yazılan her dönemde kitit bir merkez olan kaç tane şehir vardır? Dünyada. Gerek coğrafi konumu,gerek tarihi,gerek mimarisi ile yüzyıllar boyunca Dünya merkezi olmuş ve günüzdede Dünya başkentlerinden olma özelliği taşır İstanbul.Asya ve Avrupa kıtalırını Boğaz Köprüsü,Fatih Sultan Mehmet Köprüsü,Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve son yılların en büyük projesi olan Marmaray ile birbirine bağlayan efsahe şehir İstanbul için;Napoleon Bonaparte'ın da dediği gibi ''Dünya bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu'' sözü bile coğrafi ve stratejik konumunu açıkça belirtmektedir.KocaeliKırklareli

2 İstanbul'da gezilecek yerler Taksim Meydanı:İstanbul'un kalbi olsaydı emin olun Taksim Meydanında atardı.İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Taksim Meydanı çevresinde bulunan lokanta,Oteller,Magazalar ve eğlence merkezleri ile İstanbul'un en fazla uğrak noktasıdır.Taksim Meydanı'ndan başlayarak devam eden İstiklal Caddesi'de tramvayları ve yoğun insan kalabağı ile Türkiye'nin en ünlü caddesidir. Topkapı Sarayı: İhtişamıyla ve mimarisiyle büyüleyen Topkapı Sarayı; İstanbul'da görülmeden geçilmemesi gereken tarihi mekanların başında yer alır. 1478 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Topkapı Sarayı, 400 yıl boyunca Osmanlı padişahlarının yaşadığı ve devleti idare ettikleri ana merkez görevini üstlenmiş, tarihe tanıklık etmiştir. Abdülmecit döneminde ziyarete açılan Topkapı Sarayı günümüzde de ziyaretçilerini ağırlamakta, gizemi ve Osmanlı tarihi ve mimarisine ait taşıdığı izlerle turistlerin ilgi odağı olmaktadır.

3 Ayasofya Camii Müzesi: Sınırsızlığı ve görkemiyle apaçık İstanbul'un Tarihini yerli ve yabancı tatilcilere sunan Ayasofya Müzesi; görmek için mutlaka vakit ayrılması gereken mekanlardan biridir. Bizans İmparatoru 1. Jüstinyen tarafından yaptırılmış daha sonra ise Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüş olan Ayasofya tarihi hissetmek, şahit olmak isteyen bir çok turisti ağırlamaktadır.Ayasofya; İstanbul'da gezilecek yerlerin en başına koymanız gereken bir yapıt. Sultan Ahmet Camii: Yeşil ve Mavi İznik çinileri ile Sultan Ahmet tarafından yaptırılan ve görüntüsü için yabancı turistlerin ''Blue Mosque'' olarak adlandırılan bu görkemli eser ayrıca Türkiye'nin ilk altı minareli camii olma özelliği de taşımaktadır.İstanbul'un mutlaka görülmesi gereken mekanları arasında yer alan Sultan Ahmet Camii, çok fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Galata Kulesi:İstanbul'un sembollerinden olan Galata Kulesinin geçmişi de çok eskiye dayanmaktadır.Bizans İmparatorluğu döneminde Fener kulesi olarak yapılan Galata Kulesi çok defa bakım ve onarımdan geçmiştir.Bütün İstanbul manzarasına hakim bu kuleyi ziyaret etmenizi ısrarla tavsiye ederiz.

4 Kız Kulesi: Adı efsanelere karışmış İstanbul Boğazı açıklarında yer alan küçük bir adacık üzerinde konumlanmış İstanbul sembol yapılarından bir tanesidir.Hakkında bir kaç rivayetler ve efsaneler bulunan Kız Kulesi, İstanbul tatiliniz için görülesi mekanlardandır.Günümüzde restauran olarak faaliyet vermekte olan Kız Kulesi'ni gezi rehberinize alabilirsiniz. Yerebatan Sarnıcı: Suların içinde yükselen sütunlarıyla, yaşandığı rivayet edilen ilginç efsaneleriyle Yerebatan Sarnıcı en çok merak edilen,İstanbul'da görmek için can atılan mekanlar arasında. Bizans İmparatoru tarafından sarayın su ihtiyacını karşılamak için kullanılan Yerebatan Sarnıcı, Fatih Sultan Mehmet döneminde de bir süre aynı şekilde devam etmiştir. Sütunların üzerinde bulunan şekillerin gözyaşlarını andırması, Büyük Basilika yapılırken kaybedilen bir çok kölenin dramını temsil etmesi açısından önem taşıdığı ise efsane ve rivayetler arasındadır.Sütünlar arasında en dikkat çekici olanı ise Medusa Heykelidir. Bu yüzden yapısıyla da bir çok turistin ilgi odağı olmakta, merakını cezbetmektedir.İstanbul'da gezilecek yerler listenizin en başında olması gereken bir eserdir Yerebatan Sarnıcı. Haydarpaşa Garı: Osmanlı İmparatorluğu döneminde 2.Abdulhamid Han tarafından yaptırılan bu Tarihi mekan; İstanbul Ziyaretinizde görülebilecek yerlerden olabilir.Güzel Mimarisi ve konumu ile geziniz için güzel bir seçenek. Gülhane Parkı: Gülhane Parkı, Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı'nın has bahçelerinden biri olarak kullanılmaktaydı. Döneminde, güllerle, lalelerle bir çok çiçekle bu bahçe süslenirken zamanla bakımı sekteye uğramış fakat günümüzde yeniden bakımı yapılıp, Türkiye'nin en büyük parklarından biri haline getirilmiştir. Hafta içi ya da haftasonu çiçekler içinde, temiz hava ve doğayla başbaşa kalmak, aynı zamanda şehirden çok da uzaklaşmak istemiyorsanız, İstanbul'un doğal güzellikleri için güzel bir alternatif olabilir.

5 Dolmabahçe Sarayı: Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı, İstanbul'da gezilecek yerler listeniz için güzel bir seçenektir.Osmanlı Devletinin zor dönemlerinde yaptırılmış olan bu görkemli yapıt Cumhuriyet döneminde ise Atatürk'ün İstanbul ziyaretlerinde kaldığı bir mekan olmasıyla ve hayata gözlerini burada yumması nedeniyle büyük önem taşımaktadır.İstanbul'un tarihi dokusunu içinde bulunduran Dolmabahçe Sarayı, yerli ve yabancı tatilcilerin mutlaka görmesi gereken yerlerdendir. Çırağan Sarayı: Konum olrak bir dönem Beşiktaş Sarayı olarak anılan saray Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmıştır. Görkeme ve ihtişama sahip olan Çırağan Sarayı,günümüzde parti, düğün ve balo gibi organizasyonların düzenlendiği bir mekan halini almıştır.Bu ihtişamlı eserin mimarisini görmek ve havasını solumak için gezilecek listenize almanızı öneririz. Beylerbeyi Sarayı: Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmış olan bu tarihi saray günüzde ziyaretçilerin uğrak noktalarından bir tanesi olmuştur.İstanbul gezi rotanıza ekleyebileceğiniz bu Beylerbeyi Sarayı Üsküdar'da bulunmaktadır. Yıldız Sarayı: Beşiktaş, Ortaköy ve Balmumcu arasında yer alan Yıldız Sarayı, İstanbul'un tarihi mekanlarından biridir. Bizans İmparatorluğu zamanına kadar dayanan tarihi dokusuyla günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.İstanbul'un görülelecek yerleri listenize alabilirsiniz. Tekfur Sarayı: Bizans İmparatorluğu'ndan günümüze kadar gelen bir başka görkemli yapı olan Tekfur Sarayı bugün az duyulsa da Edirnekapı semtinde ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Tarihi olayların gizemini çözmek adına yapılan arkeolojik çalışmalar ise hala devam etmektedir.Bu sebeple görülmeye değer tarihi makanlardan biridir.

6

7

8

9


"15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları