Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri"— Sunum transkripti:

1 Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri

2 Tarihi Güzellikler Sultan Ahmet Camii, yılları arasında sultan I. Ahmet tarafından İstanbul'dakitarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa'ya yaptırılmıştır.Cami Mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle bezendiği için ve yarım kubbeleri ve büyük kubbesinin içi de gene mavi ağırlıklı kalem işleri ile süslendiği için Avrupalılarca "Mavi Cami (Blue Mosque)" olarak adlandırılır. Ayasofya'nın 1934 yılında camiden müzeye dönüştürülmesiyle, İstanbul'un ana camii konumuna ulaşmıştır.

3 Top kapı Sarayı Top kapı Sarayı Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478’de yaptırılmış, Abdülmecit’in Dolma bahçe Sarayıı yaptırmasına kadar yaklaşık 380 sene boyunca devletin idare merkezi ve Osmanlı padişahlarının resmi ikametgahı olmuştur. Kuruluş yıllarında yaklaşık m.² lif bir alanda yer alan sarayın bugünkü alanı m² dır

4 Kız Kulesi Kız Kulesi, hakkında çeşitli rivayetler anlatılan, efsanelere konu olan, İstanbul BoğazınenMarmara Denizi'ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır. Üsküdar’ın sembolü haline gelen kule, Üsküdar’da Bizans devrinden kalan tek eserdir. MÖ 24yıllarına kadar uzanan tarihi bir geçmişe sahip olan kule, Karadeniz’in Marmara ile birleştiği yerde küçük bir ada üzerinde kurulmuştur.

5 Dolma bahçe Sarayı Dolma bahçe Sarayı, Kara köy'den Sarıyer'e uzanan sahil şeridinin Kabataş ileBeşiktaş arasında kalan bölümünde, Marmara Deniziden Boğaziçi'ne deniz yoluyla girişte sol kıyıda, Üsküdarn karşısında yer alan saray.

6 Doğal Güzellikler

7 Peri Bacaları Peribacası, vadi yamaçlarından inen sel sularının ve rüzgarın, tüflerden oluşan yapıyı aşındırmasıyla ortaya çıkan oluşumdur..

8 Bolu Abana Gölü Abana Gölü, Bolunün 34 kilometre güney batısında bulunan, çam ve köknar ağaçlarının baskın olduğu bir Tabiat Parkı içinde, yaklaşık 1350 metre yükseklikte bulunan ve alanı 125 hektarı bulan bir heyelan set gölüdür. En derin yeri 18 midir.

9 Truva Atı Truva atı, Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketidir.Savaşyaklaşık 10 yıldır sürüyordur. Askerler bıkkın ve yorgundur. Zekası yüzünden Athena tarafından da sevilen Odysseus'un aklına tahtadan bir at yapma fikri gelir. Plana göre Akhalılar savaştan çekiliyor gibi gözüküp, geride çok büyük bir tahta at bırakırlar. 

10 Pamukkale Travertenleri
Pamukkale, güneybatı Türkiye'deki Denizli ilinde doğal bir mevkidir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır. Türkiye'nin Ege bölgesinde, ılıman bir iklimi olan Menderes Nehri vadisinde bulunur.

11 Düden Şelalesi Düden Şelalesi Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alır ve Düden başı denilen noktada yer yüzüne çıkar. Düden Çayıboyunca iki kola ayrılır. Antalya'ya yaklaşık 7 km uzaklıkta olan kolu Aşağı Düden (ya daKarpuz kaldıran Şelalesi) ve Varsak'a 1 km uzaklıkta olan kolu Yukarı Düden Şelalesi'dir. Bu iki kola ayrılan şelaler Akdeniz'e dökülür.


"Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları