Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da."— Sunum transkripti:

1 ÇİN HALK CUMHURİYETİ

2 Başkenti: Pekin

3

4 Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da yer alır. Ülkenin resmi dili Çince, para birimi Yuan'dır. Ülkede pek çok dine inanan insan yaşamaktadır. Bu dinlerden en yaygın olanları; Konfüçyüzm, Budizm, Taoizm, İslamiyet'tir. Doğusunda Güney Kore, kuzeydoğusunda ve kuzeybatısında Rusya, kuzeyde Moğolistan, güneybatıda Afganistanve Pakistan, güneyde Hindistan, Nepal, Butan, Birmanya Laos ve Kuzey Vietnam, doğusunda ise Büyük Okyanus ile çevrilidir.

5 ÇİN SEDDİ

6 Ülkenin kuzeybatısı boyunca seyreden Çin Seddi harabeye dönen bölümleriyle beraber toplamda 8.851 kilometredir. Yapımına MÖ 221 senesinde başlanan Çin Seddi, MS 608’de, yani yaklaşık 800 yılda tamamlanmıştır. İnşa edilmesi için 8.000 civarında işçinin çalıştığı düşünülmektedir. Duvarın kalınlığı ve yüksekliği duvar boyunca sürekli değişmektedir. Taban 7 metre civarındayken üst kısımlar 6 metre civarındadır. Duvarın yüksekliği de çoğunlukla değişmekte olup ortalama 10 metre civarındadır. Çin Seddi’nin ülkeyi Türk saldırılarından korumak ve Çin’den kaçışları önlemek için inşa edildiği rivayet edilir. Tarihi yapı dünyanın Yeni Yedi Harikası listesine 7 Temmuz 2007 tarihinde alın mıştır.

7 Kuzey Çin, Datong'da bulunan Yungang Mağaraları, UNESCO Dünya Mirası Alanı kapsamında ve erken Çin Budist Mağara sanatının en güzel eserlerinden biri olarak biliniyor. Burada 5 ana mağara var ve her birinde Buda'nın heykelleri bulunuyor. Toplamda ise 51.000 Buda heykeli var. YUNGANG MAĞARALARI

8 TİANMEN DAĞI Çin’de gezilecek yerlerin başında gelen ve Dünya’nın en etkileyici dağlarından biri olan Tianmen Dağı, Cennete Uzanan Kapı olarak kabul edilir. Zhangjiajie Şehrinin yakınında bulunan Dağın yüksekliği 1519 metredir.

9 CENNET TAPINAĞI

10 Cennet Tapınağı, Çin'in başkenti Pekin'in merkezinde yer alan Ortaçağ'dan kalma dini yapılar kompleksidir. Bir Taocu tapınağı olarak inşa edilmiş olup Ming ve Qing hanedanı imparatorları tarafından tüm dini ritüeller ve dini ayinler için ziyaret edilirdi.

11 Ming Hanedanı'nından Çing Hanedanı'nın sonuna kadar kullanılmış Çin imparatorluk sarayıdır. Çin'in Pekin şehrinin ortasında bulunmaktadır. Yaklaşık 500 yıl imparator ve hizmetlilerine evsahipliği yapmış, aynı zamanda Çin hükümetinin törensel ve politik merkezi olmuştur. 1925'ten beri Saray Müzesi'ni barındırmaktadır. YASAK ŞEHİR

12 ÇİN MUTFAĞI Çeşit bakımından dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan Çin mutfağı Uzakdoğu'da bile Çinlilerin yaşadığı her bölgede büyük farklılıklar gösterir. Ayrıca Uzakdoğu dışındaki Çin lokantalarında hazırlanan yemekler bulundukları ülkelerin kültürlerine uyarlandıkları için Uzakdoğu'dan çok farklı malzemeler kullanırlar ve farklı lezzetler sunarlar. Bunlara rağmen Çin mutfağı bazı ortak özelliklerden yoksun değildir. Sebze ağırlıklı yemekler, yemeklerin wok adı verilen çukur tavalarda pişirilmesi ve yemeklerin sofralarda yemek çubuklarıyla yenmesi Çin mutfağının en çarpıcı özellikleri arasındadır.

13 WONTON KIZARMIŞ NOODLEÇİN MANTISI

14 CHUNBİNG GANCHAONİUHEMAPO DOUFU

15 GELENEKSEL ÇİN KIYAFETLERİ

16 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.


"ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları