Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doğa, insanoğlunu kimi zaman hayrete düşüren, çoğu zaman da hayranlığa sürükleyen binlerce güzelliği içinde barındırıyor. Canaima Ulusal Parkı da görenleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doğa, insanoğlunu kimi zaman hayrete düşüren, çoğu zaman da hayranlığa sürükleyen binlerce güzelliği içinde barındırıyor. Canaima Ulusal Parkı da görenleri."— Sunum transkripti:

1

2

3 Doğa, insanoğlunu kimi zaman hayrete düşüren, çoğu zaman da hayranlığa sürükleyen binlerce güzelliği içinde barındırıyor. Canaima Ulusal Parkı da görenleri büyüleyen yerlerden biri. Venezuellanın güneybatısında bulunan, üç milyon hektarlık alanıyla dünyanın en büyük yedinci parkı olan Canaima, 1962 yılında hükümet tarafından milli park statüsüne alındı. Canaima Milli Parkı, 1994 yılında da UNESCO tarafından “Dünya Mirası” listesine dahil edildi.

4

5

6 Tropik bitki örtüsü, yeşilin en güzel tonlarının görülebileceği ormanları, nefes kesici kanyonları ve bölgeye has tepeleriyle istisnasız herkesin ilgisini çeken Canaima, dünyaca meşhur Angel şelalesine de ev sahipliği yapmaktadır. Canaima Ulusal Parkı içinde bulunan ve tepui adı verilen üzeri düz tepeler, bölgenin coğrafi yapısının karakteristik özelliklerindendir. Adlarını, masaya benzer görünüşünden alan ve dilimize masa-tepe olarak çevrilen tepuiler, bölgenin tüm coğarafyasında olduğu gibi Angel Şelalesinin yapısınıda etkilemiştir.

7

8

9

10 Şeytan Kanyonunda bir melek: Angel Şelalesi Venezuellanın Canaima Ulusal Parkında bulunan dünyanın en yüksek şelalesi unvanına sahip Angel, hem çarpıcı görünümü hem de çevresinde barındırdığı güzelliklerle doğaseverlerin vazgeçemediği yerler arasında.

11

12 Şelalenin suları, en uç noktadan tabana doğru düşerken 807 metre boyunca kesintisiz olarak hiç bir engele çarpmadan ilerler. Doğa bilimciler bu olayı serbest düşüş olarak tanımlar. Bu özelliğiyle Angel dünyanın en yüksek şelalesidir. 807nci metreden sonra kaya çıkıntısına çarpan suların yolculuğu bir süre daha devam eder ve 979uncu metrede sona erer. Sisli bir görüntüye sahip olan şelalenin suları, kuzeye doğru yol alarak Churun Nehrine karışır. Her mevsim meraklı objektiflere poz veren Angel Şelalesinin, Allah’ın yarattığı bir sanat eseri olarak bundan sonraki yıllarda da ilgi çekmeye devam edeceği kesin görünüyor…

13

14 Angel Salto adıyla da bilinen ve kaynağını tepuilerden alan Angel Şelalesinin isim babalığı bir pilota, Jimmy Angela aittir. Misourili Jimmy Angel, değerli taşlar aramak amacıyla 1933 yılında çıktığı yolculukta bu muhteşem şelaleyle karşılaşır. Şelalenin güzelliğini karısı ve iki arkadaşıyla da paylaşmak isteyen Angel’ın tekrar gelişinde kullandığı uçak, bir arıza nedeniyle yerlilerin Şeytan Kanyonu dediği Auyan tepesine zorunlu iniş yapar. Jimmy Angel, karısı ve iki arkadaşı, 11 gün süren çetin bir mücadelenin ardından, küçük bir kasabaya iner. Onların bindiği uçak ise tam 33 yıl sonra tepeden kaldırılarak Maracaydaki Aviation Müzesinde sergilenir. Şeytana meydan okuyan uçuşuyla kaşif Jimmy Angel, Venezuellanın bir efsanesi haline gelir.

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50 Canaima: Kayıp dünya nehir gezisi "Kristof Kolomb 1498 yılında Venezuella'nın kıyı şeridini gördüğünde, 'yeryüzündeki cennet' diye adlandırmıştı. Venezüella'nın en zengin doğal hazinesi Angel Şelaleri'ne (Salto Angel) gitmek ve nehri boyunca tekneyle gezinti yapmak unutulmaz bir deneyimdir." Şelale'deki tekne gezintileri suların yükseldiği Mayıs- Kasım aylarında gerçekleştiriliyor. Başkent Caracas'a gittikten sonra Canaima'daki seyahat acentaları turlar düzenliyor. (Venezuella gidiş dönüş, Canaima'da 3 gün 2 gece kalmak toplam 1230 dolar)

51

52

53 CANAİMA’NIN SAKİNLERİ

54

55

56

57


"Doğa, insanoğlunu kimi zaman hayrete düşüren, çoğu zaman da hayranlığa sürükleyen binlerce güzelliği içinde barındırıyor. Canaima Ulusal Parkı da görenleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları