Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN."— Sunum transkripti:

1

2 1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN VADİSİ MİLLİ PARKI 11.MERGAN VADİSİ 12.KARANLIK KANYON 13.NEMRUT GÖLÜ 14.GİRLEVİK ŞELALESİ 15.ÇILDIR GÖLÜ

3

4  Ardahan  Bingöl  Kars  Iğdır  Ağrı  Van  Hakkari  Bitlis  Muş  Erzurum  Erzincan  Tunceli  Elazığ  Malatya Doğu Anadolu Bölgesinde toplamda 14 şehir bulunmaktadır.

5 FIRAT NEHRİ

6 Nehir Türkiye ’nin en verimli ve su potansiyeli en yüksek ırmağıdır. Uzunluğu 2800 km dir. Nehrin en önemli kolları Türkiye Murat, Karasu, Tohma, Peri, Çaltı ve Munzur Çayları’dır. Fırat nehri 7 ilimizden geçmektedir. Erzincan, Tunceli Elazığ Malatya Diyarbakır Adıyaman Gaziantep,

7 AĞRI DAĞI

8 AĞRI DAĞI - AĞRI Türkiye'nin en büyük dağı olan Ağrı Dağı jeolojik konumu ve Büyük Tufandan sonra Nuh'un gemisine ev sahipliği yapması dolayısıyla efsanevi özelliği olan bir dağdır. Kutsal kitaplarda da adı geçen Ağrı Dağının farklı dillerde bir çok ismi vardır. Başlıcaları, Ararat, Kuh - i Nuh, Cebel ül Haristir.

9 VAN GÖLÜ

10 VAN GÖLÜ - VAN Dünyanın en büyük sodalı gölüne sahip olan Van gölü, Tatvan ilçesi sınırlarındadır. bulunmaktadır.

11 MUŞ OVASI

12 MUŞ OVASI - MUŞ Muş ilindeki vadiler Murat ırmağı ve kollarınca açılmıştır. Bu vadilerin en önemlisi Murat Vadisidir. Muş il alanının YAKLAŞIK ¼ ‘ini ovalar oluşturur. En önemlisi Muş, Bulanık, Malazgirtve Liz Ovalarıdı

13 HAZAR GÖLÜ

14 HAZAR GÖLÜ - ELAZIĞ Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulunan ve il merkezine 26 km. uzaklıkta, Elazığ- Diyarbakır Kara yolu'na paralel bir göldür.

15 ÇIR ŞELALESİ

16 ÇIR ŞELALESİ - BİNGÖL Uzun dere köyünün adını aldığı derenin, Çir taşı adi verilen 100 m. yükseklikteki kayalığın ortasından geçen güzel görünümlü bir şelaledir. Su 50 m. yükseklikten alt tarafı kayalık olan dere yatağına düşerken güzel bir görünüm arz etmektedir.

17 TORTUM ŞELALESİ

18 TORTUM ŞELALESİ - ERZURUM Avrupa ve Asya’nın en yüksek, dünyada ise üçüncü olan ve suyu 48 metreden düşen Tortum Şelalesi.

19 SARIKAMIŞ ORMANLARI

20 SARIKAMIŞ ORMANLARI - KARS Kars’ta bulunan ve doğunun en güzel yerlerinden bir tanesi olan Sarıkamış; adından anlaşıldığı üzere sarıağaçlara ev sahipliği yapar. Türkiye’de sarıçam ağaçlarına ev sahipliği yapan Sarıkamış Ormanları, insana hem mutluluk, hem hafif bir hüzün verir. Sarı ve yeşil rengin birbirine karıştığı bu ormanlarda hem baharı, hem kışı bir arada yaşarsınız..

21 MERCAN VADİSİ MİLLİ PARKI

22 TUNCELİ Avcı Dağlarının batı yamaçlarından doğan Mercan Deresi, Ovacık ilçe merkezinin doğusunda Munzur Suyuna karışmaktadır.

23 KARANLIK KANYON

24 KARANLIK KANYON- ERZİNCAN Erzincan'ın coğrafyasını güzelleştiren en etkileyici noktalardan biridir Kemaliye ilçesinde bulunan Karanlık Kanyon, aynı zamanda dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilmektedir.

25 MERGAN VADİSİ

26 MERGAN VADİSİ - HAKKARİ Bu vadi Hakkari ilimizin sınırlarında bulunur. Bu vadi de soğuk suyu, serin havası ve yeşilliği ile insanları kendine çağırıyor. Bahar mevsiminde yöre halkı hayvancılık için burada bulunan Mergan yaylasına gelirler. Burada bahar, yaz, sonbahar mevsimini geçirirler..

27 NEMRUT GÖLÜ

28 NEMRUT KRATER GÖLÜ - BİTLİS Nemrut dağı tepesinde bulunan Türkiye'nin en büyük krater gölü. Nemrud Gölünün dışarıya akıntısı yoktur ve suyu tatlıdır. Kraterin doğu kısmında bulunan üç küçük gölün, en kuzeyindeki Ilıca Gölünün suyu sıcaktır. Suları kışın dondurucu soğuklarında donmıyan bu göl, hem kar suları hem de sıcak kaynaklarla beslenmektedir

29 GİRLEVİK ŞELALESİ

30 GİRLEVİK ŞELALESİ - MALATYA Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi Türkiye'nin en büyük şelalelerinden birisi. Şelale dağlardan gelen suları üç ayrı katta, üç ayrı şelale gibi aşağı indirmektedir

31 ÇILDIR GÖLÜ

32 ÇILDIR GÖLÜ - ARDAHAN Çıldır Gölü, Doğu Anadolunun Van Gölünden sonra en büyük gölü olma özelliğine sahip Çıldır Gölü Ardahan ve Kars il sınarları içinde yer almaktadır. Anadolumuzun en güzel gölleri arasında yer alan Çıldır Gölü bir doğa harikasıdır.


"1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları