Tümevarım, gözlenen tek tek olgulardan yola çıkarak genel yargılara ulaşmaktır. Başa bir deyişle tümevarım özelden genele giden bir akıl yürütme türüdür.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Jean Lurcat Lisesi.
Advertisements

Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.
MİSYONUMUZ Bölgemizin stratejik ili olan Batman’ı modern ve huzurlu bir şehir haline getirmek ve Batmanlıların yaşam kalitesini yükseltmektir.
BAUHAUS MANİFESTO Yapıları süslemek bir zamanlar güzel sanatların en soylu işleviydi: bunlar anıtsal mimarlığın zorunlu öğeleri sayılıyordu. Bugün sanatlar.
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Sanat ve Tasarım Bölümü
GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASI
ÜNİTE PLANI ÖZETİ Öğrencilerin, Denizli ve çevresindeki tarihi yerleri, coğrafi özelliklerini ve bugünkü durumlarını öğrenerek; tarihi ve doğal çevrelere.
KENT MERKEZLERİ Merkezi İş alanı.
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
TÜMEVARIM YÖNTEMİ.
AMERİKAN ULUSAL SAĞLIK ENSTİTÜSÜ: GENOM ÇALIŞTAYI.
OLAY ve OLAYLARIN ÇOK BOYUTLULUĞU OLGU ve GÖRÜŞ KAVRAM GENELLEME
Ottoman Store ve İç Mimar Tunç YETENEK ve mobilya sektorunde 20 yildir aktif olarak faaliyet gosteren Desinatör Murat YİLMAZ tarafından kurulmuştur.
I.M. PEI Ieoh Ming Pei.
SOSYOLOJİDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
Tek ve Çok Ailelik Konutlarda Mekan Örgütlenmesi ve Plan Tipleri
DEKONSTRÜKTİVİZM Postmodernizme karşı ortaya çıkmıştır. Postmodernizmin “herkesce anlaşılabilir” olma çabasına karşıt olarak “anlaşılmaz,çok az bir kesim.
KIRSAL SOSYOLOJİ. KIRSAL SOSYOLOJİ “Kırsal Alanda Yaşayan Her İnsan Geçimini Tarımsal Faaliyet İle Sağlar” “Geçimini Tarımsal Faaliyetlerden Elde Ettiği.
Letchworth Garden City.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
TÜMEVARIM(ENDÜKSİYON) YÖNTEMİ
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü
DANİEL LİBESKİND Duygu Göçmen
CAM EV (Johnson Evi) Mimar: Philip Johnson
YARİM İSTANBUL.
INFINITY POOL.
TABANLIOGLU MİMARLIK.
TURGUT CANSEVER Betül ÜNAL
PETER BEHRENS 1868 yılında Hamburg'da doğan Peter Behrens Karlsruhe ve Düsseldorf Sanat Akademisi'nde (Kunstschule) okumaya başlamadan önce, Hamburg
20. YY MIMARISI MODERN MIMARLAR WALTER GROPIUS.
BİÇİMSEL (İKONİK) YAKLAŞIMLAR
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
MODERNİZM Modernizmin ilk öncüleri ve mimariyi burjuvaziden ayıran 1897’de aralarında Otto Wagner ve Josef Olbrich’in de bulunduğu bir grup mimar ve.
Dorothea Lange ‘Göçmen Annesi’
BAUHAUS MANİFESTO Yapıları süslemek bir zamanlar güzel sanatların en soylu işleviydi: bunlar anıtsal mimarlığın zorunlu öğeleri sayılıyordu. Bugün sanatlar.
Frank Owen Gehry Beyza DUYGU Güzel Sanatlar Fakültesi.
YAŞANABİLİR ŞEHİRLER.
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI. Hannover Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı dünyanın en dinamik ve kapsamlı fuarlarından biridir.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
Zeynep Fatma Niğdeli İçt-2
E ğ itimde Kalite nedir? *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ögrencilerin ihtiyaçlarıdır. *Kalite, amaçlara uygunluktur.
ÇEVRE NEDİR?.
Uygulama I Öğrencilere evde ve okulda en çok yapmayı sevdikleri ve sevmedikleri işler sorulur. Sevdikleri ve sevmedikleri işlerden hangilerinde başarılı.
Kurulduğu 1993 yılından günümüze kadar, otuz yıllık mesleki birikimin önderliğindeki deneyimli ve dinamik kadrosu, zengin bitki çeşitlerine sahip fidanlığı.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
YALIN YÖNETİM YALIN SAĞLIK.
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
KLASİK YUNAN MİMARLIĞI
YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
İnsan davranışlarının değişimi
Mobİlya ve İç Mekan TasarImI AlanI
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ YASAL TEMELLERİ VE SORUNLARI
PAGODA EVLERI ÇIN’IN FEODAL TOPLUMUNUN EKONOMIK VE KÜLTÜREL GELIŞIMININ TANG HANEDANı DÖNEMINDE DORUĞA ÇıKMASıNıN YANı SıRA MIMARLıK TEKNIĞI VE SANAT.
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
Temel planlama elemanları
Şehir Pazarlama: Gelecekle İletişim
MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kentbilimin Temelleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İZODER Ses Yalıtımı Komisyonu Başkan Yardımcısı
Sunum transkripti:

Tümevarım, gözlenen tek tek olgulardan yola çıkarak genel yargılara ulaşmaktır. Başa bir deyişle tümevarım özelden genele giden bir akıl yürütme türüdür. Tümevarımda form bulma söz konusudur.

MOSHE SAFDIE HABİTAT

1961 yılında Moshe Safdie, McGill Universitesindeki öğrenciliğinde bir proje hazırlar. Modüler küplerden oluşan bu proje, Montreal 67 Expo fuarında uygulanır. Her konutun bir terası bulunmaktadır.

Yapı başlangıçta, geleceğin ucuz, yoğun nüfuslu konut bölgelerinde insanların nefes alabilecekleri bir yapı olarak tasarlanır. Çünkü, yoğun bir şekilde bir araya getirilmiş, birbirlerine bağlanmış bloklardan oluşan konutlar aynı zamanda mahremiyeti de sağlayan, bireysel yaşantıya özen gösteren bir yapı bloğudur

Bireysel konutla, modern apartman dairesini birleştiren proje, modüler, bir araya geçen beton biçimlerin mekanları tanımlamasıyla oluşmakta.

Moshe Safdie bir mimar, şehir planlamacısı, eğitimci, teorisyen ve yazar. Tüm insanlığı kucaklayan kapsamlı ve insani bir tasarım felsefesiyle tanınmaktadır. Safdie mimariyi ve projeyi; programın geliştirilmesinden, biçimlenmesine, coğrafi ve sosyal açıdan bilgilendirilmiş, kültürel bir konum tanımlamak, elemanları ve insan tepkilerini, ihtiyaçlarını ve beklentilerini şekillendirmek olarak tanımlamaktadır.

Safdie’nin çalışmaları çok geniş bir alanda: kültür, eğitim ve sivil kurumların yanı sıra mahalleleri, kamu parklarını, karma kullanımlı kent merkezlerini ve havaalanları ve çeşitli master planlar üretmektedir.

Safdie Mimarlığın büyük projeleri arasında: Mamilla Alrov Center, Jerusalem’de eski kent merkezinde yeni dinamik bir kent yapısı, Marina Bay Sands, karma kullanımlı entegre bir yapı Singapur, Khalsa Heritage Memorial kompleksi, Sikh Halkı Ulusal Müzesi Penjab Hindistan, Barış Enstitüsü Washington DC, İsrail Ulusal Milli Arkeoloji Enstitüsü, Batı Kıyısı Projesi, karma kullanımlı Missuri Kansas Kenti projesi, Kristal Köprüsü Müzesi Bentonvil Arkansas yer almaktadır.

WALTER GROPIUS BAUHAUS

Birden fazla yalın dikdörtgen prizmayı birbirine ekleyerek daha dinamik bir kompozisyon elde etmiş ve kendi deyişiyle simetrinin yapmacık anlamsızlığı yerini serbest asimetrik gruplaşmanın canlı ve ritmik dengesine terk etmiştir.

1883 yılında Berlin ‘de doğdu. Berlin ve Münih’te iki teknik okulda ve Peter Behren’in Berlin stüdyosunda çalışmalarını sürdürdü. XX.yüzyıl başlarında Alman modernizmi burjuva sınıfına karşı gelerek bol ışık alan mimariyi ve sade hatlı tasarımları benimsedi.

 Bauhaus’ta abartılı ve statüyü yücelten dekorasyon yerine sade ve demokratik bir fonksiyonizm yaratmak istemiştir ve başarmıştır. Walter’in uç noktalardaki bu endüstriyel görüşünün en güzel örneği Almanya’nın Alfeld şehrinde bulunan Fagus fabrikasının camla kaplı ön cephesidir.

WERNER LUTZ HANNOVER KONUTU

2010/27 RUKİYE BOSTAN 2010/14 TUĞBA BİRCAN