Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇEVRE NEDİR?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇEVRE NEDİR?."— Sunum transkripti:

1 ÇEVRE NEDİR?

2 Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır.  Bir başka deyişle çevre, bir canlının var olduğu ortam ya da koşullardır. O nedenle canlıların sağlıklı bir yaşamın sürdürmesi ancak sağlıklı bir çevreyle mümkündür. 

3

4 ÇEVRENİN ÖNEMİ NEDİR ?

5 Bir ilişkiler sistemi olan çevrenin bozulması ve çevre sorunlarının ortaya çıkması, genellikle insan kaynaklı etkenlerin doğal dengeleri bozmasıyla başlamıştır.  İnsan yaşamı çeşitli dengeler üzerine kurulmuştur. İnsanın çevresiyle oluşturduğu doğal dengeyi meydana getiren zincirin halkalarında meydana gelen kopmalar, zincirin tümünü etkileyip, bu dengenin bozulmasına sebep olmakta ve çevre sorunlarını oluşturmaktadır. 

6

7 ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE ETKİLERİ NELERDİR ?

8 Hava, su ve topraklarımızın her geçen gün artan oranlarda kirlenmesi ve önemli bir kısmının kullanılamaz hale gelmesi, Özellikle kentlerin ve sanayi bölgelerinin çevre kirliliği nedeniyle yaşanamaz hale gelmesi, Ozon tabakasının delinmesi, Yerkürenin giderek ısınması, Kanser ve benzeri hastalıkların artması, Doğal kaynakların hızla tüketilmesi.

9

10

11 ÇEVREYİ GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN NE YAPABİLİRİZ ?

12 Yaşadığımız çevre bize aittir
Yaşadığımız çevre bize aittir. Biz de bu yüzden çevremizi güzelleştirmeye çalışmalı ve yaşanabilir bir çevre oluşturmalıyız. Bununla ilgili yapılabilecek birçok şey vardır. Temiz sokaklar, caddeler, geniş ve temiz yeşil alanlar, insanın içini açan görüntüler çevrenin güzel olduğunun kanıtıdır. Yani sizin de çevrenizde böyle alanlar varsa siz de güzel bir çevreye sahipsinizdir. Böyle bir çevreye sahip olmak için ya da böyle bir çevreyi korumak için üstümüze düşen pek çok görev vardır.

13 -Şehirlerde yeşil alanların ve parkların sayısı artırılmalıdır
-Şehirlerde yeşil alanların ve parkların sayısı artırılmalıdır. Ayrıca önceden var olan yeşil alanlar da muhafaza edilmelidir. -Günümüzde yok edilen ormanların yerine yeniden ağaç dikilerek yeşil alanların sağlanması -Çarpık bir görünüm yaratan ve şehri karışık bir hale sokan kaldırımların düzenlenmesi ve dükkanların kaldırımları işgal etmesinin engellenmesi -Araba çöplüğü gibi gözüken caddeler için, binaların girişleri otopark yapılmalı ve park sorunlarından kurtulunmalı.

14 -Her tarafa plansız programsız bina dikilmesinin ve çarpık bir şehrin önüne geçilmeli
-Doğanın yanında olan TEMA gibi toplulukların kıymeti bilinmeli ve hiçbir destektenkaçınılmamalı. -Ses kirliliğinin engellenmesi açısından araçların gereksiz yere kornaya basmasının engellenmesi Enerji verimliliği sağlanmalı evler ısı yalıtımı ve ses yalıtımı yapılmalı

15 AĞAÇ DİKEN ÇOCUKLAR

16 KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETEN EV

17

18


"ÇEVRE NEDİR?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları