Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Jean Lurcat Lisesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Jean Lurcat Lisesi."— Sunum transkripti:

1 Jean Lurcat Lisesi

2

3 Proje Yeri: Saint-Denis
Proje Ofisi: Mikou Studio İşveren: Conseil Général du 93 Danışman: Michel Forgue, Franck Boutté, Felice Varini Elektrik Projesi: Cet Ingénierie Mekanik Projesi: Cet Ingénierie Statik Projesi: Batiserf Proje Bitiş Yılı: 2008 Toplam İnşaat Alanı:  m2 Proje Maliyeti: 20 milyon Avro

4

5 Doğadaki mimarlık olarak tanımlanan bu yapı, ekili teraslar üzerindeki açık boş alanlar ve dalgalı katlanmış metal çatılar ile birleşen bir parkta ayrı ama bağlantılı bloklar dizisinden oluşuyor. Saint Denis'teki Jean Lurcat Collège, peyzaj ve kent dokusunun biraraya getiriyor. Yapı, Rue Diderot ve Rue d' Alembert üzerinde, insan ölçeğinde az katlı, dağınık yerleştirilmiş konutların mahalle kimliğini oluşturduğu bir alanda kuruldu. Parc des Sports, La Courneuve parkına açılıyor ve okula açık bir perspektif sunarken aynı zamanda da şehrin yeşil alanları ve bahçeleri ile güçlü bir bağlantı kuruyor. Okul, doğanın tam ortasında yer alıyor ve çevresindeki konutlara da çok yakın.

6 Tasarımın en büyük zorluğu yapının, araziye parkın manzarasını kapamadan yerleştirilmesiydi. Bu gereksinim ve yapılan analizler, birbirlerinden ayrı ama bağlantılı bloklar dizisi olarak okulun tasarlanmasına yol açtı. Ayrı bloklar halindeki plan düzeni, okul içinde farklı bakış açıları oluşturuyor ve her bir parçası eğitim binalarını tanımlıyor. Aynı zamanda Rue Diderot'yu zenginleştirilmiş bir peyzaja dahil ediyor ve okulun görüntüsüyle hassaslaştırıyor.

7

8 Bu bloklar, güneşten maksimum yararlanmak için kuzey-güney doğrultusunda yönlendirildi ve parkın izini yansıtan bir eğri üzerinde sıralandı. Böylece ekili teraslar üzerine açılan boşlukların şeffaflığına izin veriyor. Yaz aylarında aşırı ısınma riskinden koruyor ve teraslı bahçelerde bir mikroiklim oluşturan dalgalı katlanmış metal çatlar ile bütünleşiyor. Metal çatı panellerin uygulasında, çatı cephe ve blok serisindeki konsept ve estetik anlayışını kullanıyor.

9

10 Rue Diderot üzerindeki canlı görüntüler oluşturan dış duvar kaplamasının tonu ve ifade değişiklikleri blokların özgüllüğünü daha da öne çıkarıyor. Duvar kaplaması paslanmaz çelik ile kaplandı, değişen derecelerde cilalandı, yatay veya dikey elemanlarla monte edidi, genel eğitim blokları için bakır renkli kaplama ile süslendi. Tüm bloklar köşe pencerelerine ve teraslı bahçeler üzerine yanal açıklıklarla sağlanan yönelimlere sahip.

11


"Jean Lurcat Lisesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları