1 GENÇLER VE SAĞLIK Üniversite Sağlık Merkezleri 2. Sempozyumu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YASAL TEMELLER BİTLİS AR-GE BİRİMİ STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ.
Advertisements

Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
1 Ahmet DEMİRCAN Daire Başkanı 22 MAYIS ANTALYA PERFORMANS BÜTÇE VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI.
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
I.DÜZEYII.DÜZEY III.DÜZEYIV.DÜZEY I.DÜZEYII.DÜZEY III.DÜZEYIV.DÜZEY 38YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI38YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI 61NAMIK KEMAL.
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
HARCAMA YETKİLİSİ-GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Genel İdari Yapı Ferhan ERGÜN –Maliye Uzmanı
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
olarak tanımlanmıştır.
2012PARASAL SINIRLAR (1) 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (35 inci madde) Parasal Sınırlar ve Oranlar Genel Tebliği a) Yapım işleri.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Sağlık Hizmetlerinin Finansman Yöntemleri
2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri ve Beklentiler Raporu.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2006 Yılı Bütçesi Ocak-Haziran Dönemi Bütçe Uygulama Sonuçları.
2008 Yılı Analitik Bütçe Sınıflandırması T.C. MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE ÇALIŞMALARI ARALIK 2007.
İSTANBUL İLİ 2007 YILI YATIRIMLARI IV.DÖNEM SONU ( TARİHİ) İTİBARIYLA DEĞERLENDİRME.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI; *Harcamanın (Giderin) sınıflandırılması 4 bölüm *Harcamanın (Giderin) sınıflandırılması 4 bölüm 13 basamaktan oluşur. 13.
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Türkiye’de Sağlik Hizmetlerinin FinansmanI ‘SağlIk hizmetlerinin finansman modelleri, sosyal sağlIk sigortasInIn önemi 25 Ekim 2015, Hacettepe Üniversitesi.
TKHK - FİNANSAL PLANLAMA
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
NAKİT YÖNETİMİ M. GÖKHAN GÖKTEPE BURSA KHB / UZMAN.
1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TÜRK ÜNİVERSİTELERİNDE SPOR YÖNETİMİ.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
HARCAMA.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 MALİ YILI BÜTÇE HAREKETLERİ.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2009 BÜTÇE HAREKETLERİ.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2010 BÜTÇE HAREKETLERİ.
Sigorta Koluİşveren Payı (%) Çalışan Payı (%)Toplam (%) Malüllük, Yaşlılık ve Ölüm Kısa Vadeli Sigorta Kolları 2-2 Genel Sağlık Sigortası 7,5512,5.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
PROF.DR. FİLİZ GİRAY ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİMİN FİNANSMANI.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
FONKSİYONEL KODLARIN KULLANIM ALANLARI
BÜTÇE TEKLİFİ HAZIRLAMA KLAVUZU
SAYILI KANUNUN 40/B MADDESİ KAPSAMINDA GÖREVLENDİRME
BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 ŞUBAT AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
OCAK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 MAYIS AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 NİSAN AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
SUT fiyatlarının her yıl , ÜFE veya TÜFE oranında güncellenmesi,
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
SEÇİMLERDE ADAY OLAN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER
Genel Sekreterlik Organizasyon Şeması
BAP KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018.
Sunum transkripti:

1 GENÇLER VE SAĞLIK Üniversite Sağlık Merkezleri 2. Sempozyumu

2 GENÇLER VE SAĞLIK I.Basamak Sağlık Kuruluşu Olarak Üniversite Öğrenci Sağlık Merkezlerinin Bütçesi Murat KARAAĞAÇ Hacettepe Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı

3 GENÇLER VE SAĞLIK Üniversite Öğrenci Sağlık Merkezleri de birim stratejik plan hazırlamalı, Birim bütçelerini performans programına göre hazırlanması gerekmektedir.

4 GENÇLER VE SAĞLIK 2547 sayılı kanunun 47. maddesinde Yükseköğretim Kurumları, Öğrencilerin beden ve ruh sağlığının korunması, … yataklı sağlık merkezleri, mediko-sosyal merkezleri, … sağlamakla ve bunlardan öğrencilerin en iyi şekilde yararlanmaları için gerekli önlemleri almakla görevlendirilmişler.

5 GENÇLER VE SAĞLIK Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan Yükseköğretim öğrencilerinin sağlık hizmetlerinden yararlandırılmasına ilişkin uygulama esasları kapsamında; - Öğrenci Sağlık Merkezi bütçesi, öğrencilerden alınan katkı paylarından ve Üniversiteler Katma Bütçesinden verilen ödenekler toplamından oluşmaktadır.

6 GENÇLER VE SAĞLIK - Öğrenci Sağlık Merkezlerinin giderleri için ayrılan bütçe 2005 yılına kadar Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Öğrenci Sosyal Hizmetler Birimi bütçesi olarak yürütülmüş olup, daha mali özerkliğe sahip iken 5018 sayılı yasa kapsamında 2006 yılından itibaren Üniversite Bütçesi içine alınmıştır. Bütçe, Maliye Bakanlığınca vize edilen Ayrıntılı Harcama Programı çerçevesinde harcanabilmektedir.

7 GENÇLER VE SAĞLIK Sağlık Bakanlığınca yayınlanan “Teşhis ve Tedavi Amacıyla Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşlarına, Hasta Sevkine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında” tebliğinde öğrenci tedavi merkezleri I. Basamak Sağlık Merkezi olarak tanımlanmıştır.

8 GENÇLER VE SAĞLIK Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı bir birim olarak faaliyet gösteren Mediko-Sosyal Merkezi, kurum tabipliğini de üstlenmiş durumdadır.

9 GENÇLER VE SAĞLIK Üniversitelerin Öğrenci Sağlık Merkezlerinin giderlerini öğrenci sağlık merkezleri için ayrılan bütçe ile karşılanmaktadır. Halbuki, diğer I. basamak sağlık merkezleri tedavi bedeline ilişkin giderleri ilgili kurumlara fatura ederek karşılığını almaktadırlar.

10 GENÇLER VE SAĞLIK - Gerek öğrencilerimizin, gerekse kurum personelinin tedavileri, 5510 sayılı yasaya göre Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığı halde; Öğrenci Sağlık Merkezleri diğer sağlık merkezleri gibi tedavi giderleri karşılığını ilgili kurumlara fatura edememektedir.

11 GENÇLER VE SAĞLIK yılından itibaren devlet katkısının verilmemesi ve harçlardan ayrılan payın da yetersiz olacağı düşüncesi ile öğrenci sağlık merkezlerinde; verilen hizmetlere ilişkin giderlerin mevcut ödeneklerle karşılanacağı varsayarsak, önümüzdeki günlerde ve yıllarda öğrenci sağlık merkezlerinin finansman sıkıntısı yaşayacağını düşünüyorum.

12 GENÇLER VE SAĞLIK Öğrenci Sağlık Merkezlerinin diğer I. basamak diğer Sağlık Merkezleri gibi; Döner sermaye statüsü benzer bir yapılandırma oluşturulabilir mi, Bununla ilgili girişimlerin başlatılması gerekmez mi, Genel Sağlık Sigorta primi karşılığı ödemiş olan gerek memur, gerekse öğrenci tedavilerinin karşılığı olarak, Sosyal Güvenlik Kurumundan bu tedavi giderlerine ilişkin bedellerin istenmesi gerekmez mi.