Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ"— Sunum transkripti:

1 Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Şubesi Tekniker 30 Kasım 2017

2 Sunum İçeriği Stratejik Plan, Performans Programı ve Faaliyet Raporu Döngüsü «Stratejik Plan» ne için ve ne zaman hazırlanır? «Performans Programı» nedir ve ne zaman hazırlanır? «İdare Faaliyet Raporu» nedir ve ne zaman hazırlanır? «Birim Faaliyet Raporu» ne için ve ne zaman hazırlanır? Birim ve İdare Faaliyet Raporlarının Şekli Birim Faaliyet Raporlarının Doldurulması ve Karşılaşılan Sorunlar Soru, Cevap ve Öneriler

3 Stratejik Plan, Performans Programı ve Faaliyet Raporu Döngüsü
Uzun ve orta vadeli hedeflerin belirlenmesi Stratejik Planlar (5 yıllık plan) Performans Programı (1 yıllık uygulama) Faaliyet Raporları (1 yıllık uygulama sonuçları) Stratejik Planın İzleme ve Değerlendirmesi (6 aylık ve 1 yıllık izleme ve değerlendirme) Yıllık hedef ve göstergeler ile faaliyetlere ilişkin maliyetlerin belirlenmesi Stratejik plandaki amaç ve hedeflere ilişkin sonuçlar Harcama Birimleri (faaliyetler) hedeflere ve göstergelere ilişkin sonuçlar

4 Stratejik Plan Performanslarını önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek ve bu sürecin izleme ve değerlendirilmesini yapmak amacıyla katılımcı yöntemlerle hazırlanan plandır. Kalkınma planları, orta vadeli programda yer alan amaç, politikalar ve faaliyet alanlarına uygun olarak hazırlanır. Kurum, kendini nasıl tanımladığını, neler yaptığını, ulaşmayı arzu ettiği durumu, gitmek istediği yere nasıl ulaşacağına dair vizyon, misyon, stratejik amaçlar ve ölçülebilen hedefler saptar ve bunlara bağlı olarak performans hedefleri, stratejileri, faaliyetleri ve projelerini belirler. Stratejik planlar, stratejik planın kapsadığı dönemin ilk yılından önceki yılın ocak ayında Kalkınma Bakanlığına gönderir. 2016 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından yayımlanan «Üniversiteler İçin Stratejik Planlama Rehberi Taslağı» kapsamında yeni analizler ve hedef kartları gibi yeni tablolar yer almakta ayrıca izleme ve değerlendirmeler 6 aylık ve 1 yıllık süreçlerde gerçekleşecektir.

5 Performans Programı Program dönemine ilişkin performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içeren programdır. Performans programları stratejik planların yıllık uygulama dilimlerini oluşturur. Performans programları kamu idarelerinin bütçe tekliflerine ilişkin olarak Maliye Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığında yapılan bütçe görüşmelerinde değerlendirilir. Taslak performans programları idare bütçe tasarısının görüşülmesinden en geç üç gün önce Plan ve Bütçe Komisyonunun bilgisine sunulur (Ekim ayı), nihai bütçe büyüklüklerine göre revize edilen performans programları da Ocak ayı içinde kamuoyuna açıklanır, en geç Şubat ayının 15’ne kadar Maliye ve Kalkınma Bakanlığına gönderilir.

6 İdare Faaliyet Raporu Yıllık faaliyet raporunda kurum, ilgili hesap dönemine ait gerçekleştirdiği iş ve faaliyetleri, her yönüyle finansal durumunu doğru, eksiksiz, gerçeğe uygun ve dürüst bir şekilde yansıtılmak zorundadır. Gereği gibi hazırlanan yıllık faaliyet raporu, kurum faaliyetlerinin izlenebildiği ve stratejik plandaki amaç ve hedefler bağlamında performans göstergelerini ne oranda gerçekleştiğini görmemizi sağlayan temel belgedir. İdare faaliyet raporu, birim faaliyet raporları esas alınarak, idarenin faaliyet sonuçlarını gösterecek şekilde üst yönetici tarafından hazırlanır. Hesap verebilirlik ve şeffaflık kapsamında; ilgili mali yıla ilişkin idare faaliyet raporları izleyen mali yılın en geç Şubat ayı sonuna kadar kamuoyuna açıklanması ve bu raporların birer örneğinin aynı süre içerisinde Sayıştay’a ve Maliye Bakanlığına gönderilmesi gerekmektedir.

7 Birim Faaliyet Raporu Birim faaliyet raporu; genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, sosyal güvenlik kurumları ve mahalli idarelerin bütçelerinde kendisine ödenek tahsis edilen harcama yetkilileri tarafından hazırlanır. Harcama birimlerinin faaliyetlerini ve performansını izleyebilmek ve idare faaliyet raporuna esas teşkil etmek üzere hazırlanır. Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarının ilgili mali yıla ilişkin birim faaliyet raporları harcama yetkilileri tarafından izleyen mali yılın en geç Ocak ayı sonuna kadar üst yöneticiye sunulur. Birim faaliyet raporu hazırlayan harcama yetkilileri, raporun içeriğinden ve raporda yer alan bilgilerin doğruluğundan üst yöneticiye karşı sorumludur.

8 Birim ve İdare Faaliyet Raporlarının Şekli

9 Birim Faaliyet Raporlarının Doldurulması ve Karşılaşılan Sorunlar
Üniversitemiz birimlerince doldurulması istenen istatistiki ve performans tabloları üzerinden devam edilecektir.

10 Soru, Cevap ve Öneriler

11 Teşekkürler… İrtibat Numaram: 212 60 40 / 2082


"Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları