YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
Advertisements

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
KEMER HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ. OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz 1992 yılında Kemer Lisesi bahçesindeki tek katlı binada eğitim öğretime başlamıştır.
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
2010 – 2011 ÖĞRETİM DÖNEMİ RAPORU Türkiye’de Yerleşik Yüksek Öğretim Kurumları Turizm Eğitim Analizi Bu çalışmada yer alan tüm veriler T.C.Milli Eğitim.
REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ ALAN/DAL SEÇİMİ.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI
VAN HALİDE EDİP ADIVAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
ALAN SEÇİMİ SÜRECİ VE AİLENİN ROLÜ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Meyve ve Sebze Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
ALAN SEÇİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR?
Sandıklı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
ALAN SEÇİMİ.
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
MUHASEBE VE FİNANS ÜMİT KÖSE Ö NSÖZ bu slaytta anlatılmak istenen bu alan üzerinde neler yapılabilir faydaları nelerdir Hayatımıza.
NEDEN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM?. Orhangazi ilçesi yapılan araştırmalarda 60 ilden sanayileşme ve gelişme bakımından daha ileridedir. Şöyle bir bakıldığında.
HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ AYŞE AKPINAR KIZ TEKNİK ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KARŞIYAKA SUZAN DİVRİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
KARTAL FATMA ALİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

ALANIN TANIMI NASIL BİR BÖLÜM?

Konaklama işletmeleri (otel, motel, tatil köyleri vs), restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları ve yeme içme hizmetinin verildiği diğer işletmelerde hijyen kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip, müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır. ,

ALANIN AMACI NEDİR?

Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan yeterlikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Turizm sektöründeki gelişmelerin yanı sıra, toplumdaki sosyo- kültürel ve ekonomik değişimler; Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının da gelişmesini hızlandırarak önemli bir istihdam alanı hâline dönüşmesini sağlamıştır.

Yiyecek içecek hizmetleri hızlı bir gelişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli bir istihdam alanı hâline gelmiştir.

DİYELİM Kİ BÖLÜMÜ SEÇTİK DİYELİM Kİ BÖLÜMÜ SEÇTİK.KENDİMİZİ DAHA İYİ GELİŞTİRECEĞİMİZ ALAN DALLARI VAR MI?

BÖLÜMDE VAR OLAN ALT DALLAR NELERDİR?

1.Mutfak Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Aşçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2. Pastacılık Pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma süsleme ve servise hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Pastacılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır

3.Servis Servise hazırlık, servis yapma, hesap takdim ve tahsili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Servis elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

4.Bar Tanımı Bar hazırlıkları ve düzenini sağlama, içecek hazırlama ve servisini yapma, hesabın takdimi ve tahsili yeterliklerini kazandıracak eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Barmen/barmaid mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

5.HOST- HOSTESLİK Otobüs, tren ve havayollarında seyahat öncesi, sonrası ve seyahat sırasındaki yolcu/müşteri hizmetlerini ve servis hizmetlerini yapma yeterliklerini kazandıracak eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Hosteslik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

BÖLÜMÜN İSTİHDAM ALANLARI NELERDİR?

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, 2. Pastanelerde, 3. Kurum mutfaklarında, 4. Kafeterya, bar ve restoranlarda, 5. Yemek fabrikalarında, 6. Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde 7. Fuar/kongre, otobüs/tren,havayollarının yer hizmetleri ve uçaklarda vb. yerlerde çalışabilirler.

BÖLÜMÜ BİTİRİNCE ÜNİVERSİTEDE HANGİ BÖLÜMLERİ OKUYABİLİRİM?

1)GASTRONOMİ 2)KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ 3)SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ 4)TURİZM İŞLETMECİLİĞİ 5)TURİZM REHBERLİĞİ 6)TURİZM VE OTELCİLİK 7)YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ

Ayrıca bu alanla ilgili sınavsız okuyabileceğiniz meslek yüksek okullarının bölümleri; Aşçılık Gastronomi ve mutfak sanatları Gıda teknolojisi Hazır yemek ve aşçılık Meyve ve sebze işleme Süt ve süt ürünleri Turizm ve otel işletmeciliği Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Un üretim teknolojisi vb.

BU BÖLÜMDE NELERLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ?