ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Mart 2013
Advertisements

HAKKARİ ÜNVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
İZMİR GÜNEY KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
1 1-Diğer bölümünden Eczane Stok Sayımı bölümüne girilir.
HASTANE BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ
Düzenleme: Bülent ALTINÇELİK
İZİN YÖNETİMİ
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Konak.NET.
Ekranın en alt kısmında girilen borçlar liste şeklinde görüntülenecektir.
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ TEDARİK YÖNETİM ZİNCİRİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
İHALE ONAY BELGESİ AHMET BABACAN DÖNER SERMAYE BÜTÇE BİRİMİ.
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
2012PARASAL SINIRLAR (1) 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (35 inci madde) Parasal Sınırlar ve Oranlar Genel Tebliği a) Yapım işleri.
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
Elektronİk Kamu AlImlarI Platformu
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
KBS TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİTEMİNE ENVANTER GİRİŞİ İÇİN MEBBİS E-TAŞNIR MODÜLÜNDEN KURUM BİLGİLERİ SAYFASINDAN KURUM AMBARINDAKİ MALZEMELER İLE İLGİLİ.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ.
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
EĞİTİM GRUBU MART AYI ÇALIŞMASI Fikri GÖZÜYUKARI Cevahir SALİHOĞLU Hakan DİNÇER Leyla KALELİ Ufuk ÖZKAN.
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
PAZARLIK USULÜ İHALE SÜRECİ
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
Döner Sermaye, Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
TKHK - FİNANSAL PLANLAMA
BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ESRA ÖZÇELİK
TAAHHÜT ve TALEP SİSTEMİ Gelen ödenek taleplerinin daha hızlı cevaplandırılması ve yazışmaların azaltılması amacıyla elektronik ortamda oluşturduğumuz.
EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ
İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ EDİNDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
KİTAP SATICISI Samet METE İŞ KURALLARI Kitap kaydı oluşturulmalıdır. Her kitabın adı, ISBN kodu, yazarı, türü, yayınevi, basım tarihi, baskı.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İŞE GİRİŞ VE İŞTEN AYRILIŞ İŞLEMLERİ
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ TAKBİS/ERP DE BANKA BİLGİSİ DEĞİŞTİRME DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL SERVİSİ.
Sunum Planı 1.1. Sayım Tutanağı Oluştur, 1.2. Sayım Tutanağı Listesi,
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ GEÇİCİ GÖREVLİ PERSONELE FAZLA MESAİ UYGULAMASI DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İŞLETME DEFTERİ NAZAN PAT
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
BİRİMLER ARASI ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİ
Sadece ihale usulü ile yapılan alımlarda SGK borcu sorgulanır.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİNE YURT DIŞINDAN BAŞVURU YAPACAK ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ.
Sunum transkripti:

ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE BÜTÇE BİRİMİ

İHALE ONAY BELGESİ Analitik Bütçe Modülü /Kullanıcı Menüsü/İhale Onay Belgesi/ ihale Yönetimi menülerinden giriş yapılır… İHALE KAYDI 2 AŞAMALIDIR.. İhale onay belgesini: ilk ihale kaydının yapılması İhale Yönetimi de: İhalenin sonucunda ödenmesi gereken faturadaki KDV hariç tutar, toplam ödenecek tutar , İhale alım şekli değişikliği ve alınan malzeme miktarlarının güncellemek için kullanılır.

İHALE ONAY BELGESİ İhale Onay belgesine giriş yapılır. Ayrılan bütçe yerine o alım için harcanacak miktar (yaklaşık maliyet) yazılır. Mal/Hizmet/Yapım grubu seçilir. İşin adı tanımı niteliği yazılır. İhale usulü /ihale şekli İşin miktarı bölümüne rakam ve yazı girilir. İhale alım türü Hangi tertip/malzeme alınacaksa o satır bulunur. Alt kısımda ihaleyi kaydet butonu seçilir.

İHALE ONAY BELGESİ İhale kaydet butonu ile ihale kaydı yapılır. ONAYSIZ ihale kaydında kullanılabilir miktarda bloke başlamaz ancak doğudan temin limitleri toplanır. Geçmiş ihale butonu ile yeni girilen onaysız halde olan ihale onaylı hale getirilir.

İHALE ONAY BELGESİ Sarı alanlar bu bölümde doldurulur ve bir daha izin verilmez.. Kırmızı kaydet butonuna basılır. Kaydetmek için tamam denir ve ihale onaylı hale getirilerek tertipde bloke başlamış olur.

İHALE SONUÇ AŞAMASI İhale Yönetim bölümünden faturası gelen kayıtlı ihale Referans koduna göre çağrılır ve sol tarafta bulunan işareti tıklanarak DÜZELT bölümüne geçilir. Düzelt bölümünde gerekli güncellemeleri yapılır. Yazdır bölümünden ihale onay belgesi çıktısı alınır.

İHALE SONUÇ AŞAMASI Düzelt butonu ile kayıtlı ihale açılır ve ihaleye son hali verilerek kapatılır. Bu bölümde: KDV hariç tutar, toplam ödenecek tutar , İhale alım şekli değişikliği ve alınan malzeme miktarlarının güncellemeleri yapılır. Sağ alt bölümdeki Güncelleme butonu ile ihale kaydı güncellenir…

İHALE SONUÇ AŞAMASI İhaleye son şeklini verirken ihale sonucunu, KDV hariç miktarı ve ihale maddesini doğru tanımlayınız bloke ve doğrudan temin tablosu güncellemesi yapılıyor. İhale alım şekli değişikliği yapabilirsiniz… Alım şekli değişikliği yapıldığı zaman ihale maddesi 21 /f ve 22 /d işaretlemesi yapılıyorsa doğrudan temin limitlerinde artış ve eksilme yapılıyor.

İHALE ONAY BELGESİ İhale kaydı güncellemesi yapıldıktan sonra yazdırma işlemi gerçekleştirilir. Burada Sağlık Tesisi ismini ve onay verecek ihale yetkilisinin ismini girebilirsiniz.. Yazdırı tıklayın ve belgeyi yazdırın..

İHALE ONAY BELGESİ İhale Onay belgesi çıktı örneği Buradan kaydet yaparak bilgisayarınıza kayıt yapabilirsiniz.

DOĞRUTAN TEMİN TAKİP TABLOSU Doğrudan temin tablosu; 21 /f ve 22/ d maddelerine göre alım yapılıp ihaleyi kaydet yapıldığı zaman doğrudan temin tablosu çalışmaya başlar. İhale onaysız iken bloke başlamamış olsa bile doğrudan temin limitleri tutulur. Yapılan kırtasiye ve t. İlaç alımları için KDV hariç bölümüne girilen miktarlar toplanmaya başlanır… Eğer ihale sonuçlanmamış düzelt işleminden güncelleme yapılmamış ise blokede KDV siz girilen ayrılan bütçe miktarı aynı zamanda tertibin bloke miktarı olarak tutulur… Güncelleme yapıldıktan sonra değiştirilen KDV siz miktar doğrudan temin toplamında ve ihale sonuç miktarları ise bloke miktarına toplam olarak tutmaya başlar.

TERTİP KALAN BÜTÇE - BLOKE TABLOSU İhale yapılmadan önceki ve yapıldıktan sonraki bloke hali görülmekte.. Tertipde ne kadar kullanılabilir ödeneğin olduğu görülmekte.. Yapılacak ihale bu miktardan az olmalıdır fazla ise aktarma yapılmalıdır. Burada ilk önce KDV siz miktarı tutarken, şu an ise kırtasiye için girilen 1300 tl. ilaç alımı içi girilen 2400 tl ihale sonucunu bloke yapmaktadır.

KALEMDE ÖDENEK OLMAZ İSE Ödeneği olmayan kalemden alım yapılacağı zaman sisteme giriş yapılıp kaydet aşamasına gelindiği zaman sistem uyarı vermektedir. Ç ö z ü m ; aktarma yapılarak ödenek aktarılarak ihaleye çıkılması..

İHALE KAYIT LİSTESİ Yapılan ihalelerin listesini görmek için ; İhale yönetimi menüsünden Excele aktarma yapılarak görülebilir. Filtreleme yaparak analiz yapabilirsiniz.. İhale kaydı yapılmış, alıma çıkılmış; ancak ihale sonuçlanmamış

İHALENİN İPTALİ İLGİLİ TERTİBE MİKTARIN İADESİ BLOKELERİN KALKMASI İptal edilen veya yanlış girilen ihaleye miktarlarının 0 girilmesi halinde, tel veya e posta ile ulaşarak sistemden silme işlemleri yapılmaktadır..

KALEMİNDE ÖDENEK YOK İSE NE OLACAK ? AKTARMA 2012 yılı ;Aktarma Sayısı: 30.025- 2013 yılı ;Aktarma Sayısı: 40.800 Gruplar arası aktarmalar; Genel Sekreterlik incelemesinden sonra Kurum Başkanlığına gönderilir ve E-ONAY verilir ve 1 (BİR) gün onra M1 kayıtlarına yansıma yapar…

SAĞLIK TESİSLERİMİZE ÖNERİMİZ ; GİDER = GELİR Geliriniz ne Kadar ise; Gideriniz de o Kadar olsun.. GİDER > GELİR

DÖNER SERMAYE BÜTÇE ŞUBESİ 2. K A T 2 0 8 D Ö N E R S E R M A Y E B Ü T Ç E E K İ B İ İbrahim ARAÇ Birim Sorumlusu 705 14 03 Bircan GÜL Aktarma 705 14 00 Metin KARACA Bütçe - %10 705 14 04 e-posta : tkhkdonerbutce@gmail.com TEŞEKKÜRLER