Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİRİMLER ARASI ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİRİMLER ARASI ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 BİRİMLER ARASI ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİ

2 Birimler arası ödenek değişikliğinin tamamı kurum yetkisindedir.
Birimler Arası Ödenek Değişikliği yapılabilmesi için bir birimin ödenek fazlası diğer birimin ise ödenek ihtiyacı olması gerekir.

3 Birimler Arası Ödenek Değişikliğinde FONKSİYONEL ve EKONOMİK kod aynı olması gerekir.
Örneğin; İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’nin tertibine İhtiyaç olsun.E-bütçe sisteminde hangi birimde ödenek fazlası varsa o birimden ,00 TL alınıp İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesine aktarılır. Görüldüğü gibi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesinin ihtiyacı olan ,00 TL İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde alınmıştır. TERTİP DÜŞÜLEN EKLENEN 50.000

4 E-BÜTÇE UYGULAMALI BİRİMLER ARASI ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİ

5 1)Birimler Arası Ödenek Değişikliği Birim Düzeyi Bütçe İşlemleri Aktarma İşlemleri 2)Ödenek Gönderme Belgesi Kurum Düzeyi Kurum İşlemleri Ödenek Gönderme Belgesi 3)Say 2000i Sisteminde Onaylama İşlemi Muhasebe Modülü Ödenek İşlemleri Ödenek Gönderme İşlemleri Ödenek Kayıt İşlemleri

6 BİRİMLER ARASI ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİ

7 1)Birimler Arası Ödenek Değişikliği Birim Düzeyi Bütçe İşlemleri Aktarma İşlemleri

8 Kurum Adı , Dayanak ,Alt İşlem ,Açıklama ve ilgili yerler doldurulduktan sonra ödenek değişikliği hangi birimler arası yapılacaksa gerekli işlemler yapılır. Bağlı İşlem No : 0 yazılır. Tüm veri girişleri yapıldıktan sonra «kaydet» butonuna tıkladıktan sonra «onayla» butonuna basarak birimler arası ödenek değişikliği işlemini gerçekleştiriyoruz. 643 daire kodunda 1000 TL düşüp, 650 daire koduna eklenmiştir.

9 2)Ödenek Gönderme Belgesi Kurum Düzeyi Kurum İşlemleri Ödenek Gönderme Belgesi

10 -Birimler arası ödenek değişikliği onaylandıktan sonra «ödenek gönderme belgesi» düzenleyerek ilgili birimin ödeneği gönderilir.

11 «kullanılabilen» alandaki 1. 000 TL «miktar» alanına yazılır
«kullanılabilen» alandaki TL «miktar» alanına yazılır. «belge kaydet» butonuna tıklanır.Daha Sonra «Belge Arama»menüsünden yapılan işlem getirilir.» «icmal no» verildikten sonra «Muhasebata Gönder» butonununa tıklanara ödenek gönderme işlemi sonuçlanır.

12 2 3 1000 1000 1 Kutucuğu seçiyoruz. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra Say 2000i sistemine girerek onaylama işlemini gerçekleştiriyoruz.

13 3)Say 2000i Sisteminde Onaylama İşlemi Muhasebe Modülü
Ödenek İşlemleri Ödenek Gönderme İşlemleri Ödenek Kayıt İşlemleri

14 1.Aşama Onay 2.Aşama onay

15 1.AŞAMA ÖDENEK GÖNDERME İŞLEMLERİ
-ÖDENEK İLK OLARAK BU ALANA DÜŞER. BU ALANDA ÖDENEK SEÇİLİP «MİF OLUŞTUR» DEDİKTEN SONRA ÖDENEK 2. AŞAMA BÖLÜMÜNE DÜŞER.

16 2.AŞAMA ÖDENEK KAYIT İŞLEMLERİ: -1.AŞAMA ONAYLANDIKTAN SONRA ÖDENEK 2.AŞAMA BU ALANA DÜŞER. AYNI ŞEKİLDE ÖNENEK SEÇİLİP «MİF OLUŞTUR» DEDİKTEN SONRA SİSTEM TARAFINDAN OTOMATİK VERİLEN MİF DÖKÜM ALINARAK DOSYAYA KALDIRILIR.

17 Öneri/Soru/Şikayetleriniz için : mehmetkoc@ardahan. edu
Öneri/Soru/Şikayetleriniz için : adresine mail atabilirsiniz.


"BİRİMLER ARASI ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları