Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Konak.NET.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Konak.NET."— Sunum transkripti:

1 Konak.NET

2 Konak.NET Nedir? Dijital ortama aktarılan her türlü evrakların arşivlenmesini ve bu evrakların birimler ile kullanıcılar arasında dolaşmasını sağlayan bir doküman yönetim sistemi yazılımıdır.

3 Konak.NET’in Avantajları
Kırtasiye tasarrufu Zaman tasarrufu Hızlı iş akışı Gönderilen evraklara geri bildirim kontrolü Dolaşımdaki evrakların anlık durumu Arşivlenen evraklara hızlı ve kolay erişim Evrakların kaybolması derdi ortadan kalkar

4 Konak.NET Nasıl Çalışır?
Memur yazıyı hazırlar. Hazırlanan yazı EvrakPort yazıcısına gönderilir. Evrakı onaylayacak kullanıcılar ile dağıtım yapılacak kurumlar seçilir. Program evrakı otomatik olarak sırayla, paraf veya imza onayı için kullanıcılar arasında dolaştırır. Evrak üzerindeki onay işlemleri tamamlandığında otomatik olarak dağıtıma gönderir. Eğer evrak onay sırasında red edilirse, hazırlayan memura geri gider. Gönderilen evrak memur tarafından arşive aktarılır.

5 Kurulum Programı kurmak için www.konaknet.net
Adresinden indirmeniz gereklidir.

6 Kurulum Programları evclient_kur.exe evrakport_kur.exe
Bütün kullanıcılara kurulacak olan program evrakport_kur.exe Bütün kullanıcılara kurulacak olan sanal yazıcı evserver_kur.exe Her kurumda sadece server olan bilgisayara kurulacak olan program vt_kur.exe Her kurumda server’a kurulacak olan veritabanı programı.

7 Kurulum Adımları Server’a vt_kur.exe kurulur.
Server’a evserver_kur.exe kurulur. Server’a evclient_kur.exe kurulur. Evrak programı çalıştırılır. Kullanıcı kodu 0 (sıfır), şifre 123 girilir. Menüden “Sunucu Ayarları”ndan “Sunucu” seçilir.

8 Konfigürasyon Dosyaları
Server Konfigürasyon Dosyası c:\evrak\evraksrv.ini Client Konfigürasyon Dosyası c:\evrak\evrak.ini localhost bilgisi yerine server bilgisayarın IP numarası yazılacaktır. Dosya içeriği göründüğü şekilde olması gereklidir. Server ve client aynı makine ise değişiklik yapmaya gerek yoktur.

9 Programın Kullanımı Kısayol butonları Evrak listeleri Evrak arşivi

10 Kurum listesi boş ise “Şube ve Kurum Bilgilerini Al” butonuna basınız.
Merkez IP bölümüne yazınız. Kurum seçiniz ve kurum şifresini girerek “Şifreyi Kontrol Et” butonuna basınız. Şifre doğru ise Kaydet butonuna basarak işlemi tamamlayınız. 5. Programı kapatıp açın. 6. Sunucu ayarları menüsünden birim tanımlarını yapınız.

11 Yeni Kullanıcı Ekleme Kullanıcı bilgileri, görevi ve birimi doldurulur. Yetkiler bölümünden, evrak yetkilisi olacaksa uygun olan olan seçilir. Her kurumda mutlaka bir evrak yetkilisi olması gereklidir. Paraf ve imza bilgileri “Değiştir” butonuna basılarak seçilir. 5. Paraf ve imzaların daha önce tarayıcı ile taranarak bilgisayara aktarılmış olması gereklidir.

12 Word üzerinde yazı yazılır
Yeni Evrak Gönderme 1 Word üzerinde yazı yazılır 2 EvrakPort yazıcısı seçilir ve yazdır butonuna basılır.

13 Yeni Evrak Gönderme 2 1 3 4 5 Varsa ek evraklar seçilir
Evrak konusu, desimal ve sayı girilir. 1 Dağıtım ve onay seçilir 3 Sayı ve tarih için düzenlemeye girilir 4 Evrak Gönderilir. 5

14 Onay,Red, Havale bölümünü açar
Evrak işlemleri İmza ve paraf ekleme Sayı ve tarih ekleme Önceki Sayfa Sonraki Sayfa Büyült Küçült Ortala Tamamını Göster Sola Çevir Sağa Çevir Ok El ile Taşı Çizgi Çiz Kare Çiz Ok Çiz İşaretle Koyu Renkle Kapat Metin Kutusu Onay,Red, Havale bölümünü açar

15 Giden Evrak Listesi Gönderilen evraklar
Farenin sağ tuşu ile çıkan menüden arşive gönderilir Seçili evrakın gönderildiği kurumlar

16 Sorgulama sonucu bulunan evraklar
Evrak Arşivi Sorgulama sonucu bulunan evraklar Sorgulama alanları

17 Soru ve Cevaplar


"Konak.NET." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları