HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgilerimi sunuyorum
Advertisements

Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
4. SAYFA YAPISI.
ŞAHİN AKDAĞ.
EXCEL ŞAHİN AKDAĞ 1.
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
Lab 8: Excel 2010 – Kisim3 ITEC115 Bilgisayara Giriş
PROGRAMDA YAKLAŞIK MALİYETİ İKİ TÜRLÜ HAZIRLAMANIZ MÜMKÜNDÜR.
MİCROSOFT OFFİCE EXCEL
Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip.
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
Yrd.Doç.Dr.Levent Malgaca,2010
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
Resim Düzenleme İşlemleri
ÜNİTE Microsoft Excel 2010 BDEM 105 – Bilgisayar Uygulamaları I 6
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
1 BDEM 203 – Yönetim Bilgi Sistemleri BÖLÜM Microsoft Excel 2010
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
EXCEL 2003 Ders 1.
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
Records Manager’a çift tıkladığınızda bu ekran gelir.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.
Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.
Bilgisayar Uygulamaları II
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
Bilgisayarda Ofis Programları
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
SAYFALARI BÖLMEK Uzun veri listeleriyle çalışıldığında verilerin satırlarca aşağıya inmesi durumunda hangi verinin hangi kategoriye ait olduğunu hatırlamak.
Microsoft Office Access
Bilgisayarda Ofis Programları
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
EXCEL 2003 Ders 2.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Microsoft EXCEL (1).
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
BTEP105 Ünite 2: Excel 2010 – Kısım2.
BTEP105 Ünite 2: Excel 2010.
Dyned Kurulumu ve Kullanımı
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK BÖLÜMÜ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DERSİ.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Word 2010’da, o Tablolar ile çalışmak, o Belgeye eklentiler yapmak, o Sayfa yapısı, o Belge yazdırma, hakkında.
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Excel 2010’da, o Hücre biçimlendirme, o Sayfa yapısı ile çalışmak, o Listeler ile çalışmak, o Alt toplam hesaplatmak,
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
İleri Excel 1 Fuat Tosun.
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
Gis.gazi.edu.tr.
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME Adım1: 1.      A1 Hücresine 1.Hafta yazın 2.      B2 den G2 ye kadar olan hücreleri yatay olarak seçin. Sonra Biçim/Format menüsünden Hücreler/Cells'î seçin 3.      Karşınıza gelen pencerede "Hizalama" (Alignment) sekmesini tıklayın. 4.      Hücreleri birleştir/Merge Cells seçildikten sonra tamam düğmesini tıklayın. 5.      Oluşan bu büyük hücreye Haftalık Ders Programı yazın.   Adım2: 1.      3 nolu satırı seçin ve Biçim/Format menüsünden yine hücreler/Cells'i seçin 2.      Açılan pencereden Yön/Orientation dan 45 derecelik açıyı ve Yatay-Dikey kutularını merkez olarak yani Horizontal -Vertical Center olacak şekilde işaretleyip tamam düğmesine basın 3.      B3 e saat C3 e Pazartesi D3 e Salı ve diğerlerini sırayla yazın. 4.      3 Nolu sütunu genişletin Adım3: 1.      A4 Hücresinden A10 Hücresine kadarki alanı birleştirin 2.      Oluşan Hücreye Okulun adını yazın 3.      "Biçim" menüsünden "Hücreler" komutunu tıklayın. 4.      "Hizala" sekmesinde, 90 derecelik açıyı ve yine Yatay-Dikey olarak merkezi  seçin. 5.      Cedvelin içini doldurup kenarlıklarını koyun

Adım1: 1.      A1 Hücresine 1.Hafta yazın 2.      B2 den G2 ye kadar olan hücreleri yatay olarak seçin. Sonra Biçim/Format menüsünden Hücreler/Cells'î seçin 3.      Karşınıza gelen pencerede "Hizalama" (Alignment) sekmesini tıklayın. 4.      Hücreleri birleştir/Merge Cells seçildikten sonra tamam düğmesini tıklayın. 5.      Oluşan bu büyük hücreye Haftalık Ders Programı yazın.   Adım2: 1.      3 nolu satırı seçin ve Biçim/Format menüsünden yine hücreler/Cells'i seçin 2.      Açılan pencereden Yön/Orientation dan 45 derecelik açıyı ve Yatay-Dikey kutularını merkez olarak yani Horizontal -Vertical Center olacak şekilde işaretleyip tamam düğmesine basın 3.      B3 e saat C3 e Pazartesi D3 e Salı ve diğerlerini sırayla yazın. 4.      3 Nolu sütunu genişletin Adım3: 1.      A4 Hücresinden A10 Hücresine kadarki alanı birleştirin 2.      Oluşan Hücreye Okulun adını yazın 3.      "Biçim" menüsünden "Hücreler" komutunu tıklayın. 4.      "Hizala" sekmesinde, 90 derecelik açıyı ve yine Yatay-Dikey olarak merkezi  seçin. 5.      Cetvelin içini doldurup kenarlıklarını koyun

Adım4: 1.      Dosyaya açma parolası koyunuz. 2.      Dosyayı kapatıp tekrar açarak açma parolanızın nasıl çalıştığına bakınız. 3.      Dosyaya değiştirme parolası koyunuz. 4.      Dosyayı kapatıp parolanızı doğru girerek tekrar açıp dosya içinde değişiklik yapıp tekrar kaydediniz. 5.      Dosyayı kapatıp değiştirme parolanızı yanlış girerek dosyayı salt okunur biçimde açıp dosya içinde değişiklik yapıp tekrar kaydediniz. Dosyanın üzerine değil bir kopyasını oluşturarak kaydettiğini görünüz. 6. Açma ve değiştirme parolalarını kaldırınız.  

Dosyaya Açma ve Değiştirme Parolası Yerleştirmek Dosya > Farklı Kaydet > Araçlar >Genel Seçenek > Kaydetme Seçenekleri Dosyayı bizden başka birinin açmaması için şifrelemek istersek “Açma Parolası” kısmına parola yazmalıyız. Başkası tarafından açılmasını ancak değiştirilmemesini istersek “Değiştirme Parolası” kısmına parola yazmalıyız. Her ikisini de istersek ikisine birden Parola yazmalı ve Tamam tıklamalıyız. Bu komut uygulanınca Parola Onay kutucuğu açılır ve parola yeniden girip Tamam ve sonra Kaydet tıklamalıyız. Açma parolası hatalı girildiğinde hata mesajı çıkar ve dosya açılmaz. Değiştirme parolası hatalı girildiğinde hata mesajı çıkar ancak dosya Salt Okunur seçeneği tıklandığında salt okunur dosya olarak açılır. Dosya içinde Değişiklik yapıp Kaydet komutu uygulanınca dosyanın bir kopyasını oluşturarak yapılan değişikliği kaydeder.

Dosyaya Açma ve Değiştirme Parolasını Kaldırmak Daha önce parola koyduğunuz dosyayı doğru parola girerek açınız. Dosya > Farklı Kaydet > Araçlar >Genel Seçenek > Kaydetme Seçenekleri menüsünü açınız. Bu menüde yer alan açma ve değiştirme parolası menülerinde yazılı olan ve * karakterleri ile görüntülenen parolaları siliniz. Tamam > Kaydet dediğinizde dosyalarınıza koyduğunuz parolaları kaldırmış olursunuz.

Listeden Al Yöntemi 2. YOL Excel’de bir listemiz bulunsun. Bu listede yer alan isimleri yani verileri boş bir hücrede tekrar yazdırmak istersek Araçlar > Seçenekler > Düzen (sayfa sekmesi) Hücre değerleri için otomatik Tamamla ’yı etkinleştir Aslında bu seçenek Excel’in varsayılan değeri olarak gelmektedir. Bir sonraki slaytta yer alan uygulamayı yaparak Otomatik tamamlanın nasıl çalıştığına dikkat ediniz. 2. YOL Listeden veri almak istediğiniz hücreyi aktif yapınız Farenin sağ tuşuna tıklayınız. Açılan Menüden Listeden Al komutunu uygulayınız. Veri Listenizde bulunan isimlerin yer aldığı bir menü açılır ve o menüden fare yardımıyla yazdırmak istediğiniz ismi seçiniz.

HÜCREYE AÇIKLAMA EKLEME   Eğer hazırladığınız çalışma sayfalarını sizden başkası da kullanıyorsa, bazı verilere ilişkin açıklamalarda bulunmak zorunda kalabilirsiniz. Bu gereksinimi karşılamak amacıyla Excel size, hücrelere not iliştirme olanağı sunmaktadır.

HÜCREYE AÇIKLAMA EKLEME.. 1. Açıklama yapacağınız hücreye girin. 2. "Ekle"(Insert) menüsünden "Açıklama" (Comment) komutunu tıklatın. 3. Karşınıza gelen kutuya açıklamanızı yazın. 4. Metni yazmayı bitirince, açıklama kutusunun dışında herhangi bir yerde fareyi tıklayın. Açıklama içeren hücre işaretlenecektir. Fareyi B5 hücresinin üzerine tekrar getirdiğinizde açıklama görünecektir.

Açıklamayı Düzenleme 1.Düzenlemek istediğiniz açıklamayı içeren hücreye farenin sağ tuşu ile tıklayın. 2."Açıklama Düzenle"yi yani (Edit Comment)'i tıklayın.   NOT: Aynı menüden "Açıklama Sil" (Delete Comment) komutu ile açıklamayı silebilirsiniz.

Listeden Al Yöntemi – Açıklama Ekleme Adım1: 1.      Yandaki veri listesini oluşturunuz. 2.      Otomatik tamamlama seçeneğinin aktif olup olmadığını kontrol ediniz. Değilse aktif yapınız. 3.      A13 hücresine Ahmet Şaşkın yazınız 4.      Otomatik tamamlamanın nasıl çalıştığına dikkat ediniz   Adım2: 1.      A13 hücresini aktif yapınız. (Fare ile o hücreye tıklayınız) 2.      Fare ile sağ tuşa tıklayınız. 3.      Listeden al komutunu uygulayarak Ahmet Şaşkın isminin bu hücreye girilmesini sağlayınız. Adım3: 1.      A13 hücresine “Otomatik Tamamla ile tamamlanmıştır” ifadesini açıklama olarak ekleyiniz. 2.     Eklenen açıklamayı düzenleyerek adınızı ve soyadınızı da ekleyiniz. 3. Açıklamayı siliniz.

KAYNAK http://nucleus.istanbul.edu.tr/~bilprog/ http://nucleus.istanbul.edu.tr/~bilgisayar2/