Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına."— Sunum transkripti:

1 Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına girilir ve yönetim ekranından kullanıcı işlemleri menüsü açılır.

2 Açılan ekranda kullanıcılar otomatik olarak gelecektir. Buradan kullanıcılara ait aşağıdaki bilgiler gelecektir.

3 Kullanıcı Düzenle Menüsünden Düzenle sekmesine tıklandığında aşağıdaki ekran gelmektedir. Buradan kullanıcı aktif veya pasif yapılabilmektedir. Bu işlem Aktif sekmesindeki tik işareti kaldırılarak ve ya eklenerek yapılabilmektedir. (not: aktif ve pasif işlemi yapılabilmesi için kullanıcı adı ve soyadı yazılması zorunludur.) Pasif yapılmış kullanıcı, kullanıcı listesinde pembe renkli olarak çıkmaktadır.

4 Parola Değiştir ekranından yönetici parolası girilerek ve yeni parola girilerek kullanıcı parolası sıfırlanabilmektedir.

5 Not 1: Devir işlemi yapılan saymanlıkların olduğu illerdeki muhasebe yetkilileri kullanıcı tanımlama işlemi yaparken eğer sağlık tesisi kullanıcısı geçmiş dönemleri göremediğini söylüyorsa, Kullanıcıya birlik düzeyinde tanımlama yapılacaktır.

6 Not 2: Tanımlama işleminden sonra Kullanıcı kurum listesi bölümündeki incele sekmesine tıklanacaktır.

7 Not 3: Daha sonra menüdeki tüm ara sekmeleri ve ilgili kullanıcının çalıştığı hastanenin devirli ve devirsiz halini tanımlamanız yeterli olacaktır.

8 İncele ekranından aşağıdaki menü açılmaktadır. Buradan kullanıcı yetkilendirmesi yapılmaktadır. İşaretli olan yeşil artı işaretine tıklayarak açılan sekmeden kullanıcı yetkilendirmesi yapılabilmektedir.

9 Yeşil artı işaretine tıkladığımız da kullanıcı hak bilgileri çıkmaktadır. Fiş oku yazan yerden kullanıcı yetkilendirmesi yapılmaktadır. Yetkilendirme de genellikle hastanelere ve diğer kullanıcılar için fiş oku yetkisi verilmektedir.

10 2- Eğer kullanıcı hiç yoksa aşağıda yer alan yeni Yeni Kullanıcı Ekle sekmesine açılır.

11 2- Eğer kullanıcı hiç yoksa aşağıda yer alan yeni Yeni Kullanıcı Ekle sekmesine açılır. Yeni kullanıcı eklemek için T.C. No, parola, kullanıcı adı soyadı, doğum yılı ve kullanıcı tipi yazılması gerekmektedir. Bütün bildiler eksiksiz girildikten sonra tamam tıklanacak ve işaretli alanda yeşil yazı ile kullanıcı başarı ile tamamlandı yazısı çıkacaktır.

12 Kullanıcı Tanımlama ve yetkilendirme işlemi anlatılan şekilde yapılmaktadır. Bu işlem Muhasebe yetkilileri tarafından yapılmaktadır. Muhasebe yetkilileri sistem yöneticisi konumunda olduklarından, kullanıcı işlemleri konusunda tüm işlemleri yapma yetkisine sahiptirler. Bağlı hastanelerin kullanıcı işlemleri ilgili muhasebe yetkilisi tarafından yapılmaktadır.


"Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları